Dolar 34,2550
%0.04
Euro 37,6430
%0.11
Altın 2.911,950
%0.08
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balkan Dernekleri Federasyonu’ndan 4 bin kişilik ‘Evlad-ı Fatihan’ iftarı

Balkan Dernekleri Federasyonu’ndan 4 bin kişilik ‘Evlad-ı Fatihan’ iftarı

Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu tarafından, Buca Çevik Bir Meydanı’nda iftar yemeği düzenlendi. İftar programına toplumun her kesiminden yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Buca İlçesi Çevik Bir Meydanı’nda düzenlenen 4 bin kişilik...

  • Ege Postası
  • 27.07.2013 - 01:11
Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu tarafından, Buca Çevik Bir Meydanı’nda iftar yemeği düzenlendi. İftar programına toplumun her kesiminden yaklaşık 4 bin kişi katıldı.

Buca İlçesi Çevik Bir Meydanı’nda düzenlenen 4 bin kişilik iftar yemeği sonrası Mehteran Takımı tarafından bir gösteri düzenlendi. İftar yemeği sonrasında açıklamalarda bulunan Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ekrem Selimler, “Bu iftar soframıza toplumun tüm kesimleri, tüm siyasi partiler herkesi aynı masada topladık. Zaman, birlik ve beraberlik zamanıdır. Küskünlük olmasın dedik. AK Partilisiyle, MHP’lisiyle, CHP’lisiyle, Alevi Bektaşi temsilcileriyle, kilise din adamlarıyla birlikte sofra kurduk. Sağolsunlar hepsi soframıza icabet etti. Bizler, farklı bir sofra kuralım istedik ve adını ‘Evlad-ı Fatihan’ sofrası koyduk. Geçmişimizi tanıyalım istedik. Biz bu payeyi Atatürk’ten aldık. Atatürk, ‘Rumeli, kaybedilmiş toprakların aziz hatıralarıdır, Rumeli’den gelenler Evlad-ı Fatihan’dır demişti. Biz kendimize bu yakıştırmayı çok uygun buluyoruz. Bu tabiri her yerde kullanıyoruz. Bundan dolayı bu sofraya ‘Evlad-ı Fatihan’ sofrası dedik. Geçmişimizin, aziz şehitlerimizin ruhuna kurbanlarımızı kestik, kazanlarımızı yaktık. Bu meydanda odun ateşinde Osmanlı Balkan mutfağından yemeklerimizi yaparak dağıttık. İzdiham oldu, 2 bin kişilik bir sofra kurmuştuk ama gördük ki 4-5 bin kişi soframıza katıldı” dedi.

Meydanda verilen iftar yemeğine AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, eski bakanlardan Işılay Saygın, Alevi Bektaşi dernek temsilcileri, Buca’da bulunan hristiyan aleminin temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.