Dolar 34,1864
%0.15
Euro 38,1366
%-0.28
Altın 2.924,570
%-0.3
Bist-100 9.771,00
%-0.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balyoz’un 15. temyiz duruşması gergin geçti

Balyoz’un 15. temyiz duruşması gergin geçti

Balyoz Darbe Planı davasının Yargıtay 9. Ceza Dairesi’ndeki temyizinin 15. duruşmasında avukatların savunmaları devam etti. Sabah ilk olarak söz alan davanın bir numaralı sanığı Çetin Doğan’ın avukatı Celal Ülgen, çok sayıda iddiada...

  • Ege Postası
  • 14.08.2013 - 16:17
Balyoz Darbe Planı davasının Yargıtay 9. Ceza Dairesi’ndeki temyizinin 15. duruşmasında avukatların savunmaları devam etti. Sabah ilk olarak söz alan davanın bir numaralı sanığı Çetin Doğan’ın avukatı Celal Ülgen, çok sayıda iddiada bulunup, yargıyı eleştirdi.

        Avukat Ülgen, konuşmasında, Ergenekon ve Balyoz davalarının ABD’nin tezkere intikamı olduğunu savundu. Ülgen, saat 14.45’e kadar süren savunmasında, Türkiye’de arkasında ABD olmadan darbe yapılamayacağını öne sürdü. Ülgen, 2003 yılında Irak’a yönelik 1 Mart Tezkeresi'nin Meclis'ten geçmemesini Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ABD’ye darbesi olarak değerlendirdi.

        İddialarını sürdüren Ülgen, sanıkların ev ve işyerlerinde bulunan delillerin baskınlar esnasında polisler tarafından konulduğunu öne sürdü.
Türk yargısını da "Yargı batak içine girmiştir. Türkiye’de yargı yok." diye eleştiren Ülgen'i mahkeme başkanı Ekrem Ertuğrul uyardı.

        Ertuğrul, "Yerel mahkemeyi eleştirin ama devletin top yekün yargı organlarına yönelik genel bir tanımlamadan lütfen kaçının." dedi. Çetin Doğan’ın avukatının ardından sanık Ahmet Yavuz vekili Avukat Duygun Yarsuvat savunmasına başladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.