Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Barışa imza attılar

Barışa imza attılar

Bucaspor Kulübü ile Bucaspor Futbol Akademi Kurucu Başkanı Seyit Mehmet Özkan arasındaki sorunları bitiren sözleşme, karşılıklı olarak imzalandı ve 81 gencin futbol hayatı yeniden başladı.

  • Ege Postası
  • 14.11.2012 - 12:20
İZMİR-  BUCASPOR Kulübü ile Bucaspor Futbol Akademi Kurucu Başkanı Seyit Mehmet Özkan arasında bir süredir devam eden sorunlar, bugün Hilton Oteli’nde imzalanan protokolle çözüme kavuşturuldu ve 81 genç futbolcu, Altınordu Futbol Yatırımları A.Ş.’ye verildi.

Çakabey Salonu’ndaki imza törenine Bucaspor Başkanı Mehmet Bektur, Bucaspor Futbol Akademi Kurucu Başkanı ve Altınordu A.Ş. Başkanı Seyit Mehmet Özkan, protokol için günlerdir arabuluculuk yapan Bucaspor Yönetim Kurulu üyesi Sedat Çiftçi, Bucaspor yöneticileri Timur Yaykıran, Cumhur Tansu Kaynar,Yaşar Yaralı, Altınordu A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Bilgetay, Genel Müdür Murat Dizdar, tarafların avukatları ve çok sayıda personel katıldı.

Bucaspor Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Çiftçi, herkesin büyük özveride bulunarak bir araya geldiğini belirterek, “Türk futbolu ve İzmir futbolu için çok önemli bir adım atıldı. Aslında çok zorlu bir süreç yaşandı. Olumlu sonuçlanmaması durumunda benim de radikal kararlar almam gerekecekti, gerginlik belki stadyumlara yansıyacaktı. Atılan imzaların herkese hayırlı olmasını diliyor ve taraflara teşekkür ediyorum” dedi.


Kamuoyunu aylardır meşgul ettiklerini belirten Bucaspor Başkanı Mehmet Bektur ise ailelerde bile gelecek kaygıları oluşturduklarını söyleyerek, “Yaşanan bu süreç için ailelerden ve herkesten özür diliyorum. Umarım; hiçbir sporcu adayı, artık böyle günler yaşamaz. Bu süreçten, herkes büyük bir tecrübe edindi.  Bu tecrübeler bize,  daha olgun yaşamamız ve adımlar atmamız gerektiğini hatırlattı. Sürece katkı sağlayan herkese teşekkür ederim” dedi.

Bektur’un süreçteki davranışlarını “Bucaspor Kulübü’nün menfaatlerini korumak” olarak algıladığını vurgulayan Seyit Mehmet Özkan ise şunları söyledi: “Olaylar, kişisellikten uzak gelişti. Aslında,çok diplomatik adımların atıldığı günler yaşandı. Bucaspor camiası, kulübün yararları için çalışan bir başkanı olduğunu unutmasın. Sayın Sedat Çiftçi, tabii ki bu krizin aşılması için çok önemli bir rol üstlendi ve duyguların dibe vurduğu bir ortamda ortaya çıkarak herkesi yeniden toparladı. Ancak, ben krizin aşılmasında sayın Bektur’un olaya sıcak yaklaşımı olduğunu çok iyi biliyorum.”

Bucaspor Futbol Akademisi’ni kurmak ve geliştirmek için çok büyük acılar çektiklerini de sözlerine ekleyen Özkan, “2008 krizinin yaşadığı günler geçirdik. Çok emek verdik. Ancak sonuçta hem ülkemizde, hem de Avrupa’da ön plana çıkan bir akademi yarattık. Sonrasında ise kaçınılmaz bir ayrılık yaşamak gerekiyordu ve bu da oldu. Yaşananlardan çok dersler çıkardım. Son 6 ayım cehennem günleri gibi geçti. Psikolojimin çok bozuk olduğu dönemde kırdığım Adnan Dolma, İsmet Çiftçi ve ailelerinden özür diliyorum. Şükrü Kayagüney ve Adem Turgut’un şahıslarından da özür diliyorum. Bu isimler benim hayatımda çok önemlidir. Duygusallık ve Eşrefpaşalılıkla hareket ederek haddimi aşan sözler söyledim. Onlar beni affetmeyeceklerdir, biliyorum; ama bu özür benim boynumun borcudur. Bucaspor’u gerçekten çok seviyorum ve onların da uygun görmesi halinde işbirliğine hazırım” diye konuştu.

Taraflar, konuşmaların ardından kamuoyunun önünde protokolü imzaladı. Söz konusu protokol uyarınca Bucaspor Futbol Akademi’de yetişen 81 genç, tüm profesyonellik haklarıyla birlikte Altınordu Futbol Yatırımları A.Ş.’ye verildi.  Özkan’ın alacakları, Bucaspor FA’da yetişen ve Bucaspor’da kalan 28’i profesyonel , 68’i amatör toplam 96 genç futbolcunun her hangi bir tarihte, her hangi bir kulübe  5 yıllık süreçte satılmasından elde edilecek gelirin yüzde 50’siyle ödenmesi, mevcut genç oyuncuların satılamaması durumunda, Özkan’a ödeme yapılmaması, bugüne kadar haczedilen tüm malların, Bucaspor Kulübü’ne iade edilmesi, Salih Uçan’ın Fenerbahçe’ye satışından elde edilen gelirin yüzde 25’inin, Bucaspor Kulübü tarafından Bucaspor Futbol Akademi harcamalarında kullanılması karşılıklı imza altına alındı.

Altınordu A.Ş.’ye geçen 81 genç futbolcu, Ocak ayındaki ara lisans döneminde resmi işlemleri yapıldıktan sonra kırmızı-lacivertli formayı giyebilecekler.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.