Dolar 34,2030
%0.06
Euro 38,0264
%-0.18
Altın 2.908,930
%0.45
Bist-100 9.599,00
%-0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Baro'da nefesler tutuldu, söz sandığın

Baro'da nefesler tutuldu, söz sandığın

İzmir Barosu'nun 2 gün sürecek 2012 Olağan Genel Kurulu, Kültür Park içindeki Uluslararası İzmir Fuar Alanı 4 No'lu Sergi Salonu'nda başladı. 5 adaylı yarışın Cumhuriyetçi Avukatların adayı Özdemir Sökmen’le, Çağdaş Avukatların adayı Sema Pekdaş arasında geçmesi bekleniyor

  • Ege Postası
  • 21.10.2012 - 09:44
İZMİR- Saygı Duruşu ve Milli Marş'ın söylenmesi ardından divan seçimine geçildi. Tüm başkan adaylarının birlikte imza ettiği önergeyle, Eski İzmir Baro Başkanlarından Çetin Turan, divan başkanlığına önerildi. Başka öneri olmadığından; Çetin Turan oy birliği ile divan başkanlığına seçildi.

Çetin Turan yaptığı kısa konuşmada, '' Başbakanı, yargıya gereken talimatı verdik diyebilen, basın mensupları, öğrencileri ve milletvekilleri içeride tutulan, işçileri biber gazı ve copla dağıtılan, borcu artmış, terörün başını alıp gittiği bir ülkede yaşıyoruz. Genel kurulumuzun hukukun üstünlüğüne ve savunma mekanizmasına güç katması dileklerimle gündem maddelerine geçiyorum '' dedi.

Açış konuşmasını yapması için, mevcut baro başkanı Sema Pekdaş'a söz verdi. Pekdaş, '' Yargı siyasi iktidarın denetimine girmiştir. Hukuk kurallarının hiçe sayıldığı bir dönemden geçmekteyiz. Sanığın avukata erişimi sağlanmalıdır. Bunu başaramadığımız sürece; hukuk devletinden söz edilemez '' dedi.

Faaliyet raporunun okunması ardından, söz alan konuşmacılar eleştirilerini yaptılar. Eleştirilere yönetim adına yanıt verilmesinin ardından yönetim oy çokluğuyla, denetim oy birliği ile aklandı.

Çağdaş Avukatlar Sema Pekdaş, Cumhuriyetçi Avukatlar Özdemir Sökmen, İlerici Avukatlar Arif İnönü, Bağımsız Savunma Bahattin Özcan Acar ve Demokrat Avukatlar Mehmet Girgin başkanlığında seçimlere giriyor. Başkanlığa, başka aday olan olmadı. Listeler bu şekliyle kesinleşti.

Seçimler yarın yapılacağından; adaylara kendilerini tanıtması için söz verilerek bugünkü gündem maddeleri tamamlandı. İzmir Barosu'na kayıtlı avukatlar, 21 Ekim'de İzmir Barosu yönetimini ve üst kurul delegelerini seçecekler.

10 bin civarında avukat, 2012-2014 yılları arasında baroyu yönetecek başkan ve yönetimi seçmek için sandık başına gidecek. Avukatlar, 5 başkan adayı arasından tercih yaparken, 10 kişiden oluşan yönetim kurulunu da belirleyecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.