Dolar 34,2586
%0.05
Euro 37,6030
%-0.07
Altın 2.919,370
%-0.07
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Barolar güç birliği yapacak

Barolar güç birliği yapacak

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan ve yönetim üyeleri bir dizi programa katılmak üzere Ankara’ya gitti. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran’ı ziyaret eden Başkan Özcan ve yönetim kurulu üyeleri, güç birliği ile mesleki sorunların çözümüne yönelik çalışmaların hız kazanacağını dile getirdiler. Ziyarete İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti. Baro başkanları ziyaretin ardından Anıtkabir’i ziyaret ettiler ve Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkma sözü verdiler.

  • Ege Postası
  • 07.11.2014 - 11:19
İzmir Barosu Başkanı seçilen Avukat Aydın Özcan ve yönetim kurulu üyeleri ilk resmi ziyaretini Ankara’da gerçekleştirdi. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran’ı ziyaret eden İzmir Barosu yönetimi, Cumhuriyetin ilkelerine, devrimlerine bağlılığını dile getirerek laik demokratik Türkiye  Cumhuriyetinin değerlerine her fırsatta sahip çıkacaklarını dile getirdiler. İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı ziyarette üç ilin barolarının işbirliği içerisinde güç birliği yapması gerektiği, yargı bağımsızlığının korunması, avukatların mesleki sorunlarının çözümü gibi bir çok konuda çözüm üretilmesi, birlikte hareket edilmesi gerektiği vurgulandı. 

Ayağının tozu ile konuklarını ağırladı
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek 11 Kasım’da İzmir Barosu’na iade-i ziyarette bulunacağını söyledi. Feyzioğlu, baroların güç birliği çağrısına da destek vererek Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkılması konusunda Türkiye Barolar Birliği’nin de duyarlı davrandığını hatırlattı. Bu arada Başkan Feyzioğlu’nun bir programa katılmak üzere Zürih’te bulunduğu ve Ankara’ya gelen konuklarını ayağının tozu ile ağırladığı öğrenildi.

Anıtkabir’i ziyaret ettiler
Ziyaretin ardından baro başkanları Anıtkabir’i ziyaret etti. Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk koyan Başkan Özcan ve yönetim kurulu üyeleri saygı duruşunun ardından Anıt Şeref Defterini imzaladılar. Başkan Özcan Anıt Şeref  Defteri’ne demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olma yolunda Atatürk’ün ilke ve devrimlerine daima sadık kalacakları sözünü verdi. Özcan ayrıca, “ilkelerin ışığımız, devrimlerin dayanağımız” olacaktır sözleriyle de Cumhuriyete olan bağlılığını dile getirdi.  
Başkan Özcan Anıt Şeref Defteri’ne şunları yazdı:

Sevgili Ata'm 
Manevi huzurunuzda olmaktan heyecanlı ve gururluyuz. 
Bizler çok sevdiğin Zübeyde annemizi emanet ettiğin Güzel İzmir'den gelen avukatlar olarak kurduğun Cumhuriyet'e, ilke ve devrimlerine bağlılığımızı bildirmek için huzurunuzda bulunuyoruz. 
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarihin ve Türk milletinin önünde ant içeriz ki; kutsal emanetin Cumhuriyet'i canımız pahasına koruyacağız ve ilkelerin ışığımız, devrimlerin dayanağımız olacak. 
Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olmak yolunda ilke ve devrimlerinize daima sadık kalacağız. 
Türk Milleti size minnettardır.
 İzmir Barosu ve Avukatları olarak manevi huzurunuzda sizi, silah arkadaşlarınızı, tüm şehit ve gazilerimizi de saygı ve rahmetle anıyoruz. 
Sevgili Ata'm rahat ve müsterih olunuz. 
Türk gençliği, Türk hukukçusu görevinin başındadır. 












 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.