Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Barzani yoğun güvenlik önlemleri altında Diyarbakır’a hareket etti

Barzani yoğun güvenlik önlemleri altında Diyarbakır’a hareket etti

Irak Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Kürt Sanatçı Şivan Perwer ile birlikte yoğun güvenlik önlemleri arasında Habur’dan giriş yaparak Diyarbakır’a doğru hareket etti.Irak Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani,...

  • Ege Postası
  • 16.11.2013 - 09:56
Irak Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Kürt Sanatçı Şivan Perwer ile birlikte yoğun güvenlik önlemleri arasında Habur’dan giriş yaparak Diyarbakır’a doğru hareket etti.

Irak Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Kürt Sanatçı Şivan Perwer’i, AK Parti Şırnak Milletvekili Emin Dindar, Şırnak Vali Yardımcısı Musatafa Akgül, Habur Mülki İdare Amiri Turgay İlhan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir tarafından karşılandı. Irak Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani kendisini karşılayan ekiple el sıkıştı.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir, “Sayın Başkanım hoş geldiniz şeref verdiniz bizlere. Öyle ümit ediyor ve inanıyoruz ki bu ziyaretiniz Kürt ve Türk halkı arasında sevgi barış ve kardeşliğin daha da güçlenmesine vesile olacaktır. Zatı alinizin biz Kürtler için çok büyük değer ifade ettiğini özellikle belirtmek istiyorum. Sizin şahsınız dair bu milletin yüreğindeki umudun hiçbir zaman sönmemesini diliyor, tekrar hoş geldiniz, şeref verdiniz, baş göz üstüne geldiniz.” dedi.

Barzani açıklama yapmayacağını belirtmesi üzerine Şırnak Milletvekili Emin Dindar ile birlikte yaklaşık 50 araçlık konvoyla birlikte yoğun güvenlik önlemleri arasında karayolu ile Diyarbakır’a doğru yola çıktı.

Kürt Sanatçı Şivan Perwer de “Hepimizin gönlü mutlu olsun. Bu mutluluğa ortak olmak için geliyoruz. Konuşulacak çok şey var ama onları sonra konuşacağız. Biz vatanımıza geldik. Güzel şeyler oluyor. Çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.