Dolar 34,1666
%0.01
Euro 38,1901
%0.06
Altın 2.925,920
%0.2
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başakeşhir’de 5 senede 5 bini aşkın çocuk sünnet oldu

Başakeşhir’de 5 senede 5 bini aşkın çocuk sünnet oldu

Başakşehir Belediyesi, 5 senede toplam 5 bin 257 çocuğu sünnet ettirdi. Belediye, sünnet kıyafetleri hediye ettiği bu çocukları ve ailelerini maskotlarla eğlendirdi.Başakşehir Belediyesi tarafından tertip edilen 5. Toplu Sünnet Şöleni ile...

  • Ege Postası
  • 24.06.2013 - 12:40
Başakşehir Belediyesi, 5 senede toplam 5 bin 257 çocuğu sünnet ettirdi. Belediye, sünnet kıyafetleri hediye ettiği bu çocukları ve ailelerini maskotlarla eğlendirdi.



Başakşehir Belediyesi tarafından tertip edilen 5. Toplu Sünnet Şöleni ile bin 274 çocuk erkekliğe ilk adımını attı. Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ı temsilen yardımcıları Haluk Dikbaş ve Mehmet Şahin’in katıldılğı şölene AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel de konuk oldu.



Sanatçı Alişan’ın sahne aldığı şölende çocuklar için muhtelif etkinliklere yer verildi.




Etkinlikte Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal adına söz alan yardımcısı Haluk Dikbaş "Hizmetlerimizin merkezine insanı alarak hizmetlerine devam eden belediyemiz altyapıdan imara kadar pek çok alanda önemli projeleri hayata geçiriyor. Destek Kart’tan bilgievlerine, sağlık taramalarına kadar pek çok hizmetimizle Başakşehirliler’i mutlu etme gayretindeyiz. İlk seneden bu yana halkımızın memnuniyetiyle karşılanan sünnet şölenimize katılan çocuklarımızın heyecanın bizleri de mutlu ediyor. Her birini tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.



Ak Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca ise “Çocukları ve ailelerini tebrik ederim. Sünnet olan çocuklarımızın aileleri inşallah mürüvetlerini de görürler.” dedi. Harun Karaca, Kayaşehir halkına da yapılacak projeleri anlatarak müjde verdi; "Kayaşehir’de 4 okulumuzun ihalesi tamamlandı. Yeni İmam Hatip Lisemiz açılılıyor. Yeşil alanlar ile ilgili çalışmaları başladı. Daha yeşil bir Kayaşehir bizleri bekliyor." açıklamalarında bulundu.


5. Toplu Sünnet Şöleni; maskot ve mehteran gösterileriyle başladı. Sünnet çocukları sahneye çıkarak eğlenceli oyunlara ve şarkılara katıldı.


Sanatçı Alişan da Başakşehir Belediye Başkanına teşekkür ederek "Hayırlı bir şey yaptığınız ve bizleri çocuklarımız ve aileleriyle bir araya getirdiğiniz için Başkanımız Mevlüt Uysal'a, yardımcılarına, milletvekilimize çok teşekkür ediyorum. Allah ailelerimize, çocuklarını damatlıkla görmeyi nasip etsin." dedi.

Sanatçı daha sonra beğenilen parçalarını çocuklar ve aileleri için seslendirdi.


Başakşehir Belediyesi, bu sene de sünnet çocuklarını, mahallelerinden otobüslerle alarak şölenin yapılacağı Kayaşehir Ticaret Meslek Lisesi’ne getirdi. Belediyenin hediyesi olan pantolon, gömlek, pelerin, ayakkabı, taç ve asadan oluşan sünnetlikleri ile şölene gelen miniklere, ailelerine ikramlarda da bulunuldu.



Çocuklarını ücretsiz sünnet ettiren aileler Mevlüt Uysal’a teşekkür ederek, memnuniyetlerini dile getirdi. Velilerin konuya dair yorumları şöyle:

Meryem Gül:


Kayaşehir'de oturuyorum. İlk defa toplu sünnet şölenine katılıyorum. Bir arada böylesine güzel, anlamlı günde bulunmak çok güzel. Evimizden alınıp hastaneye götürülmesi de çok büyük kolaylık.

Ramazan Çapkın:

Çocuğum olmamasına rağmen daha önceki yıllarda da Sünnet Şölenlerine katılıyordum. Bu senede çocuğumu sünnet ettiriyorum. Çok mutluyum. Şölende konserler, çocuk etkinlikleri oluyor. Çok güzl geçiyor. Emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyorum.

Meryem Torun:

Yeğenimi sünnet ettiriyorum. İmkanı olmayan insanlar için çok büyük bir imkan. Konserler, çocuk etkinlikleri var. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.

Mustafa Sarı:

İlk defa toplu sünnet şölenine katılıyorum. Çok güzel bir etkinlik, çocuklarımız için eğlenceli bir ortam var. Daha önce sünnet etkinliğine katılan arkadaşlarımız memnun kaldıkları için bize de önerdiler. Katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum.

Aysel Çorak:

İlk defa çocuğumuzu sünnet ettiriyoruz. Belediyemizin böyle güzel bir etkinlik düzenlemesine çok memnun olduk.

Şenay Şafak:

İkiz çocuklarımı sünnet ettiriyorum. Daha önce de diğer çocuğumu sünnet ettirdim. Çok memnun oldum. Böyle paylaşım ortamını sağlayan herkese teşekkür ediyorum.


Başakşehir Belediyesi; çocukların steril ve modern ortamlarda sünnetlerin olabilmeleri için sağlık ailelerin evlerine yakın sağlık kurumları belirledi.

Her sene olduğu gibi bu sene de Mayıs ayı içerisinde Belediye tarafından sünnet kayıtları alınmaya başladı. 24 Haziran’dan itibaren de kayıtlı çocuklar sünnet ettirilecek. Mahallelerden muhtarlık önlerinden servislerle anlaşmalı hastanelere taşınan minikler, Batı Bahad ve Beylikdüzü Kolan’da erkekliğe ilk adımlarını atacak. Ramazan ayı başlamadan da tüm kayıtlı çocuklar steril ve modern bir ortamda sünnet ettirilmiş olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.