Dolar 34,1697
%0.02
Euro 38,2028
%0.1
Altın 2.923,720
%0.12
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başakşehir'de Kutlu Doğum coşkusu

Başakşehir'de Kutlu Doğum coşkusu

Basakşehir Belediyesi tarafından Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi’nde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ı temsilen Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, STK temsilcileri...

  • Ege Postası
  • 24.04.2013 - 09:46
Basakşehir Belediyesi tarafından Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi’nde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ı temsilen Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda, Doç. Dr. Mustafa Karataş Hz. Muhammed’in (sas) örnek hayatını anlatırken, sanatçı Erkan Mutlu tasavvuf müziğin seçkin örneklerini seslendirdi.

İstoç Camii İmam Hatibi Hafız Bünyamin Topçuoğlu’nun sesinden Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş yaptı. Dikbaş, "Peygamberimiz kendisine en büyük kötülükleri yapan Ebu Süfyan ve eşini bile affetmiştir, onlara zarar vermemiştir. Ülkemiz önemli bir süreçten geçiyor. Bu dönemde yaşanan acıları öne çıkartmadan, affederek, Peygamber Efendimiz’in ahlakını örnek alarak ilerlemeliyiz. Ülke olarak birlik beraberlik içinde yaşamaya ihtiyacımız var. Peygamberimizin hayatını kendi hayatımıza aktarmak için onu tüm yönleriyle örnek almalıyız." dedi.

Program Mustafa Karataş’ın söyleşisi ile devam etti. Karataş, peygamberin hayatını, örneklerle ve hadislerle anlattı. Karataş, "İnsanlarımızın içinde Peygamber aşkı çok fazla. Bizler onun sakalına, hırkasına aşık, ordusuna onun adını vermiş bir milletiz. O’nu anlatmak çok zor ama biz O’nu anlatmalı, anlamalı ve yaşamalıyız. Hz. Muhammed (sav) İbrahim ve İsmail Peygamber’in duasıdır. Müslümanlar Peygamberi gibi yaşamak istiyorsa öncelikle doğru olmak, doğru konuşmak zorundadır." ifadesini kullandı.

Kutlu doğum programında sahne alan Erkan Mutlu da program öncesinde geceyle ilgili düşüncelerini dile getirdi. Erkan Mutlu, "Ümmet olma onurunu, şerefini ziyadesiyle hissedebileceğimiz bir dönemdeyiz. Memleketimizde ve diğer ülkelerde onu anma programları onu anma onu biraz daha anlama, ruhumuza, kulaklarımıza duyularımızla hissedebilme, sünnetine uygun bir hayatı yaşayabilme zamanındayız." diye konuştu.

Programa katılan Hükümran Çınar, "Gece çok güzel bir gece, Düzenleyenlere teşekkür ediyorum. İslam dini çok aydın, sevgi, şefkat, eşitlik barındırıyor." dedi. İsmanil Sıkanoğulu, "Ben çocukluğumdan beri Peygamber Efendimiz’in doğumu ile ilgili tüm etkinliklere katılıyorum. Yalova’dan bu program için İstanbul’a geldim. Başkanımız çok değerli, çok iyi niyetli. Böyle seçkin hocalarımız tarafından yapılan bu etkinliklerden dolayı başkanımıza çok teşekkür ediyoruz." ifadesini kullandı. Naciye Meriç de "Kocaeli’den geliyorum. Böyle bir etkinlik hazırlandığı için mutluyum. Düzenleyenlerden Allah (cc) razı olsun." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.