Dolar 34,1958
%0.04
Euro 37,9243
%-0.45
Altın 2.916,320
%0.71
Bist-100 9.591,00
%-0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakan Erdoğan, Doğanşehir'de Kılıçdaroğlu'na yüklendi

Başbakan Erdoğan, Doğanşehir'de Kılıçdaroğlu'na yüklendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Benim halkım SSK’yı batıran bir adama bu emaneti teslim etmez.” dedi. Erdoğan, Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Ak Parti iktidarı...

  • Ege Postası
  • 22.09.2013 - 18:30
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Benim halkım SSK’yı batıran bir adama bu emaneti teslim etmez.” dedi.

Erdoğan, Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Ak Parti iktidarı döneminde önemli kazanımlar elde ettiğini belirtti. Görev geldiklerinde dış borcun yüzde 74 olduğunu söyleyen Erdoğan, günümüzde dış borç oranının yüzde 73’e gerilediğini dile getirdi. Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: “Biz görev geldik yüzde 74’dü. Şimdi yüzde 37’lere düştü. Dış borcu da buralara kadar indirdik. Bir taraftan borcu düşürüyor bir taraftan güçleniyoruz. 6 sıfır attık paramızdan. Maaş alırken soruyorlar, ne kadar alıyorsu? ‘1 milyar 2 milyar maaş alıyorum’ deniyordu. Öyle zaman oldu ki 1 milyona tuvalete gider hale geldik. Biz ne yaptı? 6 sıfırı attık. Dediler ki ‘bu sıfırları atarsanız enflasyon patlar’. Aksine enflasyon çatladı. Emin adımlarla güçlenen bir ekonomiyle yolumuza devam ettik. Kardeşlerim biz size bir söz verdik. Okullarda yavrularımızın sıralarının üzerinde kitaplar olacak dedik. Buluyorsunuz. Artık okullarımızda 3-4 yıl içinde fatih projesi ile akıllı tahtalara geçeceğiz. Artık çocuklarımız kitapla değil tablet bilgisayar ile okula gidecek. 400 bin derslik yaptık. Bütçemizin yarısını eğitime ayırdık. Elinde molotof bombası olan bir gençlik değil, dükkanların camlarını indiren bir gençlik değil, elinde silahla dolaşan değil elinde iPad'ı ile dolaşan bir gençlik yetiştiriyoruz. Milli değerlerine saygılı bir gençlik yetiştiriyoruz. Bakın artık üniversitesi olmayan bir il kalmadı. Artık üniversiteler birbiriyle rekabet eder hale geldi. Ayrımcılık yaptılar. Meslek liseleri üniversiteye giremez dediler. Veya katsayıya tabi dediler. Niye öyl? İmtihan değil m? Niye önüne kesiyorsu? Sabrettik sonunda 4+4+4 çıkardık. Artık herkese üniversiteler açık. Bu toplumda dayanışmayı getirdi. Barışı getirdi. Artık benim ülkemde gençliğimizin arasında ayrım yok.”

“Bütün bunların yanında yeni bir rekabet başladı” diyen Erdoğan, “Artık okullarda fiziki şartlar daha iyiye gidiyor. Biz 100 kişilik dersliklerde okuduk. Biz kitap bulamazdık. Kırtasiye dükkanının kapısında bekler kitap alamazdık. Ağabeylerimizden teksir notu almaya giderdik. Alamazdık. Biz yavrularımıza kuşe kağıda baskılı kitaplarla yetiştireceğiz dedik. Onların sırasına biz o kitapları koyduk. Ve şimdi onurlu bir gençlik. Yurtlarımız gayet güzel bir şekilde yapılıyor. Gerek pansiyonlar, yüksek öğrenim yurtları modern bir şekilde yapılıyor. Üniversitelerimizde biz görev geldiğimizde burs 45 lira idi şimdi 280 lira. 200 lirada beslenme yardımı veriyoruz” diye konuştu.

Milletin verdiği emanete sahip çıktıklarını vurgulayan Erdoğan, “Siz bize emanet verdiniz, bizde bu emanete sahip çıkıyoruz. Hortumu vatandaşın cebine bağladık. Bizim farkımız bu. Onlar bu ülkede birkaç tane lobicinin ceplerine bağlıyorlardı. Faiz lobisinin cebine bağlıyorlardı. Bir diğer adım sağlık. Sağlıkta ne çileler çektik . Şimdi bir ana muhalefet partisi genel başkanı var. Genel müdürdü. SSK kuyruklarını hatırlıyorsunuz değil m? Eczanelerde ilacımızı alamazdık. Doktor ilaç yazar gidersin eczaneye ilaçın bir kısmı var bir kısmı yok. Biz ne yaptık. Şimdi her eczaneden ilaç alınabiliyor. Yeter ki SGK ile anlaşması olsun. Bütün yollar artık açıldı. Şu anda bizim sağlıkta harcamamız bire 3 oranında arttı. Çünkü bundan önce vatandaşımız bu imkanlardan faydalanamıyordu. Biz Kanuni gibi kapıları açtık. Ecdadımız bir sağlıklı nefes için devleti feda etmeyi göze almıştır. Bir genel müdürlüğü yönetemeyen şahıs şimdide gelmiş bir partinin genel başkanı olmuş. Bir CD ile. CD olmasa genel başkan olacağı yoktu. CD sayesinde oluverdi. Şimdi hala bir şeyler bekliyor. Şimdi benim halkım SSK’yı batırın bir adama böyle bir emaneti teslim etmez.” şeklinde konuştu.

Malatya’nın büyükşehir statüsüne yükseltilmesine de değinen Erdoğan, “750 bini aşın biz Malatya’yı büyükşehir yapacağız’ dedik. Yaptık m? Yaptık. Büyükşehirler yasasını çıkardıysak bilerek adım attık. 30 Mart yerel seçimiyle yeni bir dönem başlayacak. Merkezi yönetimin getirdiği hizmetleri daha da artıran bir dönem olacak. Kapı kapı dolaşmamız lazım. Kararlı olacağız. Bu hizmetler 6 değil 16 olacak. Devletin hizmetleri daha da farklı bir şekilde gelecek. Görev geldiğimizde Türkiye’de 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol vardı. Biz buna 16 kilometre yol ilave ettik. Daha da devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Törene katılan vatandaşlar “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganları attı.

    Konuşmanın ardından Başbakan Erdoğan, beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte yapımı tamamlanan tesislerin açılış kurdelesini kesti.

    Başbakan Erdoğan, tören sonrası küçük bir bebeği sevdi. Erdoğan, bebeğin annesinden de 3 çocuk sözü istedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.