Dolar 34,2591
%0.27
Euro 37,4902
%-0.09
Altın 2.896,550
%0.25
Bist-100 8.964,00
%-1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakan Yardımcısı Arınç, torunu Akif’i okulun ilk gününde yalnız bırakmadı

Başbakan Yardımcısı Arınç, torunu Akif’i okulun ilk gününde yalnız bırakmadı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ortaokula başlayan torunu Mehmet Akif’i okulun ilk günü yalnız bırakmadı. Bülent Arınç, Özel Hasan Tanık Ortaokulu’nda 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı ve Özel Hasan Tanık Anaokulu, İlkokulu ve...

  • Ege Postası
  • 16.09.2013 - 12:49
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ortaokula başlayan torunu Mehmet Akif’i okulun ilk günü yalnız bırakmadı.
Bülent Arınç, Özel Hasan Tanık Ortaokulu’nda 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı ve Özel Hasan Tanık Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu kampüsü açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Arınç, başbakan yardımcılığı sıfatının yanında aynı zamanda bir veli olarak törende bulunduğunu belirterek, “Torunum Mehmet Akif, bugün ortaokula başlıyor. Ben de annesi, babası, küçük kardeşi ile birlikte onu okula başlarken yalnız bırakmak istemedik. Onun için çok sevinçliyim ve sizin kadar heyecanlıyım.” dedi.

    Türkiye’de eğitime başlayan öğrenci sayısının Avrupa’da bir çok ülkenin nüfusundan fazla olduğuna dikkat çeken Arınç, "İsveç ve Danimarka’yı birleştirdiğimizde onların tüm yurttaşları bugün bizim yavrularımızın sayısı kadardır. Bununla iftihar etmeliyiz. 16 milyon genç nüfusumuzun, yavrularımızın kıymetini bilmeliyiz." ifadesini kullandı.

    Genç nüfusun geleceğe en iyi şekilde taşınması için eğitim öğretim üzerinde hassasiyet ile durduklarını söyleyen Arınç, eğitime yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Son 7 yıldır bütçeden en fazla ödeneğin milli eğitime ayrıldığına dikkat çeken Arınç, "Sadece bütçeyi ayırmakla, daha fazla para vermekle eğitim olmuyor. Eğitim için hem alt yapı hem de eğitimcinin kalitesi de çok önemlidir." dedi.

    “SAMANYOLU EĞİTİM KURUMLARI, EN BÜYÜK BAŞARILARA SAHİP OLMUŞ SAYGIN KURUMLARIMIZDAN”

    Özel eğitim kurumlarının eğitim için en önemli kaynaklardan biri olduğunu aktaran Arınç, şöyle devam etti: “Okulumuz, Samanyolu Eğitim Kurumları bünyesinde hizmet eden bir özel eğitim kurumudur. Samanyolu Eğitim Kurumları da yıllardır Türkiye’de eğitim alanında en büyük başarılara sahip olmuş, öğrencileri ile öğretmen ve idarecileri ile en saygın kurumlarımızdan birisidir. Bugün sadece bu okul değil, Ankara’da onlarcası, Türkiye’de binlercesi Türkiye’nin her yerinde büyük hizmetler vermektedir. Çocuklarımız ile birebir ilgilenilmekte, eğitimin en son teknolojik imkanları kullanılmakta ve yavrularımız geleceğe en iyi şekilde hazırlanmaktadır. Dolayısı ile bu eğitim kurumlarımızın kurulmasına işaret eden, katkıda bulunan, maddi destek sağlayan ve eğitimi kendileri için en önemli mesele haline getiren bütün büyüklerimize, idarecilerimize, öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.”

    ARINÇ’TAN ANNE BABALARA TAVSİYELER

    Anne babalara da bazı tavsiyelerde bulunan Arınç, velilerin çocukları ile irtibatını kesmemesi gerektiğinin altını çizdi. Arınç, “Öğretmenlerin sizden ricalarını her zaman yerine getirmelisiniz. Onları takip etmelisiniz, onlarla birlikte olmalısınız, çocuklarınızın ne yaptığından, nereye gittiğinden, kimlerle arkadaşlık kurduğundan, derslerini yapıp yapmadıklarından, hafta sonu varsa kurslara katılıp katılmadıklarından emin olmalısınız. Çocuklarınız ile birlikte olursanız onların başarıları, mutlaka daha da artmış olacaktır.” şeklinde konuştu.

    "ETİ SENİN KEMİĞİ BENİM DERLER, KEMİK DE SENİN OLSUN"

    Başbakan Yardımcısı Arınç, konuşmasından sonra kampüs açılışı için kurdeleyi kesti. Ardından torunu Mehmet Akif’in sınıfını ziyaret etti. Torunu ile aynı sıraya oturan Arınç, küçük torunu Reyyan’ı da kucağına alarak sevdi. Arınç torununa, “Sende büyüyünce buraya mı geleceksin'” diye sordu. Öğretmenlerden sınıf mevcudu hakkında bilgi alan Arınç, daha sonra sınıf öğretmeni ile de ayak üstü sohbet etti. Arınç, sınıf öğretmenine, “Eti senin kemiği benim derlerdi eskiden, kemik de senin olsun. Güzel yetişsinler.” dedi. Arınç, damadı, kızı ve torunları ile hatıra fotoğrafı da çektirdi.

    MİNİKLERİN GÖSTERİSİ BEĞENİ İLE İZLENDİ

    Öte yandan açılış töreninde birinci sınıf öğrencilerinin Türk büyükleri gösterisi ve ikinci sınıf öğrencisi Halide Gül Karataş’ın okuduğu İstiklal Marşı beğeni ile izlendi. Arınç, küçük Halide’yi gösterisinin sonunda yanına çağırarak yanaklarından öptü.

    OKUL MÜDÜRÜ EYÜP ÇETİN: HER YIL YÜZDE 100 YERLEŞTİRME BAŞARISI ELDE ETTİK

    Okul Müdürü Eyüp Çetin ise törende yaptığı konuşmada kampüste ana okulu, ilkokul ve ortaokul olmak üzere 3 ayrı okul bulunduğunu ifade ederek, “Bu okullar kendi içlerinde tamamen bağımsız olacaklar. Böylece 4+4+4 eğitim sistemi ile hedeflenen amaçlar doğrultusunda ana okulu, ilkokul ve ortaokul öğrencileri aynı kampüste fakat bütün birimleri ile ayrı alanlarda eğitim göreceklerdir. Toplam bin 500 öğrenci kapasiteli kampüsümüzde bu yıl bin 250 öğrenci eğitim görecektir. 8 bin 500 metrekare arsa üzerinde, 22 bin metrekare kapalı alanı olan bu modern eğitim kampüsünde 65 derslik, 4 olimpiyat sınıfı, 3 görsel sanatlar sınıfı, 3 müzik sınıfı, 3 açık oyun alanı, 3 yemekhane, 2 kütüphane, 2 bilgisayar laboratuvarı, 2 fen ve teknoloji laboratuvarı, 2 akıl oyunları sınıfı, 2 cep sineması, 2 kapalı spor salonu, 2 jimnastik salonu, 1 konferans salonu, sağlık odası, teknoloji tasarım sınıfı, klüp odaları, dinlenme odaları ve çok amaçlı salonlar bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

    Eğitimdeki başarıya da dikkat çeken Çetin, "Okulumuz açıldığı yıldan itibaren, geçen 6 yıllık sürede, bir çok başarı elde etmiştir. 6 yılda SBS’de 26 Türkiye birincisi çıkartan okulumuz, yüzlerce öğrencisini fen ve Anadolu liselerine yerleştirerek, her yıl yüzde 100 yerleştirme başarısı elde etmiştir. Ulusal ve uluslararası olimpiyatlarda 80 madalya alan okulumuz, İngilizce eğitiminde Cambridge Üniversitesi’nin verdiği uluslararası geçerliliğe sahip 520 sertifika almıştır." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.