Dolar 34,1456
%-0.05
Euro 38,1972
%0.08
Altın 2.924,940
%0.16
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakan Yıldırım'dan Fransızca tweet!

Başbakan Yıldırım'dan Fransızca tweet!

Başbakan Binali Yıldırım resmi Twitter hesabından Fransa'nın Nice kentinde gerçekleşen saldırıyı Fransızca bir mesajla kınadı. Öte yadan Yıldırım, "bugün biz de dayanışma gösterip bayraklarımızı yarıya indiriyoruz" dedi.

  • Ege Postası
  • 15.07.2016 - 14:09

Binali Yıldırım Twitter'dan yayınladığı mesajında "Terörizm insanlığa karşı bir suçtur. Terörizm insanlığa karşı bir suçtur ve sonunda kimi vuracağını kimse bilemez" ifadeleri kullanıldı.

Yıldırım'ın mesajlarının Türkçe çevirisi şu şekilde:

"Ulusal bayramda Nice'i kana bulayan alçakça terörist saldırısını şiddetle kınıyorum."

"Dünyada terörizme karşı uluslararası mücadele veren tüm ülkelerin yanında olan Türkiye, Fransız halkının acılarını paylaşmaktadır."

"Terörizm insanlığa karşı bir suçtur ve sonunda kimi vuracağını kimse bilemez."

"Bu çirkin saldırıda hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum."

Yıldırım: Bayraklarımızı yarıya indiriyoruz

Başbakan Binali Yıldırım, Fransız halkına baş sağlığı dileyerek, "NATO toplantısında alınan kararla bütün üye ülkelerin bayraklarının yarıya indirilmesi kararı alındı, bugün biz de dayanışma gösterip bayraklarımızı yarıya indiriyoruz" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yıldırım şöyle konuştu:

Terörün bildiği tek şey var, öldürmek, insanları öldürmek korku salmak. Dünya şunu bilmelidir ki terörle mücadelede fark gözetmek en büyük yanlıştır. Gelişmiş ülkelerde terördeki çifte strandart acı sonuçları ortaya koyuyor. istanbul saldırısında nasıl tüm dünya kenetlenip terörü lanetlediyse bugün Fransa'da yaşanan da dünya teröre karşı tek yürek ses olmuştur.

NATO toplantısında alınan kararla bütün üye ülkelerin bayraklarının yarıya indirilmesi kararı alındı, bugün biz de dayanışma gösterip bayraklarımızı yarıya indiriyoruz. Fransız halkının başı sağolsun. 

İstanbul terörün hedef noktalarından bir tanesi. En süt düzeyde tedbirlerini almaya devam ediyoruz. İstemesekte zaman zaman terör hadiseleri meydana geliyor. Terör Fransa'nın kalbnde tekrar kendini gösterdi. O yüzden o ülke güvenlidir  gibi değerlendirmeler doğru değildir. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.