Dolar 34,2599
%0.06
Euro 37,6306
%0
Altın 2.921,040
%-0.02
Bist-100 9.120,00
%0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakan Yıldırım'dan İzmir'e müjdeler

Başbakan Yıldırım'dan İzmir'e müjdeler

AK Parti İzmir İl Kongresi'nde, ‘Erzincan’ın evladı İzmir’in canı, vatan sevdasıyla atar sol yanı, ülkeye hizmettir onun her anı’ sözleriyle başlayan özel parçayla salona gelen ve partilileri selamlayan Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, konuşmasında İzmir’i 15 yıl boyunca hiç ihmal etmediklerini söyledi. Yıldırım, "İşte İzmir'in çılgın projesi" diyerek, İzmir Körfezi'ne İZKAray tüneli ve köprüsü yapıp Karşıyaka'dan Balçova'ya beş dakikata geçilmesini sağlayacaklarını söyledi.

  • Ege Postası
  • 28.04.2018 - 15:58

HALİDE DEMİR POLATLI/HALİL SOLAK/EGEPOSTASI- Konuşmasına İzmirlileri selamlayarak başlayan Başbakan Binali Yıldırım, “Ege’nin incisi güzel İzmir’in güzel insanları, yiğit-mert-çatal yürekli Efeler, hepinizi muhabbetle, sevgiyle selamlıyorum. Kongremiz için ülkemiz ve partimiz ve İzmir’imiz için hayırlı uğurlu olsun. Aliağa, Balçova, Bayındır, Bayraklı, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca’yı selamlıyorum. Çeşme, Çiğli, Dikili, Foça, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karaburun’u selamlıyorum. Karşıyaka, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Konak, Menderes, Menemen, Narlıdere, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı, Urla sizleri muhabbetle selamlıyorum. Sağ olun, var olun, coşkunuz heyecanınız ve sahiplenmeniz için hepinize binlerce teşekkür ediyorum. Biz İzmir’e sevdalıyız. Biz Türkiye’ye sevdalıyız. İzmir bize ecdattan mirastır. İzmir’e minnetimiz sonsuzdur. Güzel Türkiye’miz yeniden istiklaline kavuştuysa bu İzmir ile olmuştur. İzmir ilklerin şehridir. İzmir İstiklal mücadelemizin başladığı şehirdir. Bu mücadeleyi zaferle noktalayarak Cumhuriyetin kurulduğu şehir güzel İzmir’dir. İzmir’in bu İstiklal aşkını gören Gazi Mustafa Atatürk, Cumhuriyet’in kalkınma hamlesini de İzmir’den başlatmıştır. İzmir Türkiye’nin Avrupa’ya açılan penceresi. İzmir kalkınmazsa Türkiye kalkınmaz. İzmir’de bir milletin tekrar ayağa kalkmasının, kalkınmasının konuşulmuş olması ülkemiz için çok önemlidir. Bugün İzmir’imizi ticaretle büyüyen bir dünya şehri olma yolunda emin adımlarla yürüyor. İzmir’i ihmal eden Türkiye’yi ihmal etmiş olur” diyerek İzmir’i 15 yıldır ihmal etmediklerini söyledi:

“15 yıldır İzmir’i hiç ihmal etmedik. İzmir’in gelişmesi için var gücümüzle çalıştık, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın liderliğinde İzmir’e çok büyük eserler kazandırdık.”

24 HAZİRAN’DA DESTAN YAZACAK MIYIZ'

İzmirlilerden sandıklara gitmelerini ve 24 Haziran’da destan yazmalarını isteyen Başbakan Binali Yıldırım, “Dünyanın bütün mazlum milletlerinin acısına merhem oluyoruz. Gönül coğrafyamızla bağlarımızı, kardeşliğimizi güçlendirmek için çalışıyoruz. Hamdolsun Milletimiz de her zaman bize sahip çıkıyor, bize destek oluyor. Bu zamana kadar ne yaptıysak ne hizmetler verdiysek sizlerle beraber yaptık. Bu partiyi, AK Parti’yi millet kurdu, bugünlere millet getirdi. Bizim siyasetimizin geçmişini de geleceğini de milletin istikametiyle belirlenir. Milletin değerleriyle hep barışık olduk. Kardeşliğimize kimsenin zarar vermesine izin vermedik. 81 milyonu doğusuyla batısıyla güneyiyle kuzeyiyle kardeş bildik, kucaklaştık. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böldük hayatları birleştirdik, milleti birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye'yi asla böldürtmeyiz. Demokrasiyi, özgürlükleri, sadece kendimiz için değil herkes için istedik. Aydınlık Türkiye'nin ideallerinde sizden aldığımız güçle, kararlılıkla Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yürümeye devam ediyoruz. İzmir hazır mısı? İzmir, 24 Haziran’da destan yazacak mıyı? Sandıkları dolduracak mıyı? Yeni rekorlara imza atmaya var mısınız'” diye sordu.

HİÇBİR KUMPAS BU MİLLETE ZARAR VEREMEZ, BU MİLLETİN BİLEĞİNİ BÜKEMEZ

“Darbecilere, kumpasçılara asla boyun eğmedik. Gerekirse milletin istiklali için geleceği için canımızı seve seve veririz dedik. Terör örgütüyle ülkemizde kargaşa çıkarmaya çalıştılar. Çukur operasyonlarıyla kardeşliğimizi hedef aldılar. Bizi yıldırmaya, irademizi teslim almaya kalkıştılar ancak Allah’ın yardımıyla, sizlerden aldığımız güçlerle ihanet odaklarının bütün oyunlarını boza boza bugünlere geldik. Bugünlerde yine içte ve dışta bir kumpas, bir çatı, bir Türkiye7nin aydınlık yarınlarına karşı bir tezgahla çirkin bir tezgahla karşı karşıyayız. Ancak hamdolsun yaptıkları bu oyunlar başlarına geçti. Kurmaya çalıştıkları çatı daha çatılmadan çatırdadı, yerle bir oldu. Bunların derdi Türkiye’nin geleceği değil. Bunların derdi Recep Tayyip Erdoğan. Aman Erdoğan, AK Parti olmasın da Türkiye’ye ne olursa olsun, yağma yok” diye konuşan Başbakan Binali Yıldırım, hiçbir kumpasa izin vermeyeceklerini, milletin de 24 Haziran’da gereken yanıtı vereceğini belirtti:

“15 yıldır geldiğimiz bu noktayı alçaklara, bölücülere, FETÖ’cülere teslim etmeye hiç ama hiç niyetimiz yok. 24 Haziran’da bunlara hak ettikleri cevabı verecek miyi? Hiçbir kumpas bu millete zarar veremez. Bu milletin bileğini bükemez.”

24 HAZİRAN’DA ARTIK BU İŞİ BİTİRİYOR, BİR DÖNEMİ KAPATIYOR VE YENİ BİR DÖNEMİ BAŞLATIYORUZ

Seçimlerin vaktinde yapılmasını istediklerini ancak muhalefetin ve bazı çevrelerin sürekli seçim konuşması üzerine piyasaların ve ülkenin zarar görmemesi için seçim kararı verdiklerini kaydeden Başbakan Binali Yıldırım, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklendi ve şunları söyledi:

“54 gün sonra seçime gidiyoruz. Bu seçimlerin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. AK Parti olarak bugüne kadar girdiğimiz bütün seçimlerden zaferle çıktık. Halep orada ise arşın burada, İzmir’de. AK Parti siyasetin tarihini yeniden yazdı. Demek ki iktidarlar güzel işler yapıyorlarsa doğru işler yapıyorlarsa yıpranmadan, gücüne güç katarak yoluna devam ediyor. Biz 16 Nisan referandumunu yaptıktan sonra 3 Kasım’da vaktinde seçimleri yapmayı düşünüyorduk. Seçimler vaktinde yapılsın dedik. Ancak gördük ki seçimlerin bir an önce yapılması için muhalefet partileri başta olmak üzere bazı çevreler sürekli seçimi gündemde tutmaya başladılar. Bir kez seçim gündeme düşerse piyasalarda konuşulmaya başlanırsa bu ülke için, ülkenin geleceği için iyi değil. Çünkü bekleyelim, seçim olsun ondan sonra planımızı yapalım, yolumuza ona göre devam edelim. Ülkeye zaman kaybettirmemek için biz de peki seçim mi istiyorsunuz, buyurun işte meydan, bir kez daha boyunuzun ölçüsünü millet alsın dedik ve seçime seçimle cevap verdik. AK Parti her seçimden açık ara önde çıkmış bir partidir. AK Parti ve onun lideri Erdoğan bu başarıyı sağlamış iken, Kemal Bey, sen ne yaptı? Yenilgide, her seçimde yenilmek sende bağışıklık, bağımlılık yaptı. Onun için erken seçim diyorsun. Bağımlılık kötü bir şey. Seni bu bağımlılığından kurtarmak istiyoruz. 24 Haziran’da artık bu işi bitiriyor, bir dönemi kapatıyor ve yeni bir dönemi başlatıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni inşallah Erdoğan’ı seçiyoruz. İzmir işi bitirmiş, maşallah. Seçim istiyorsan buyur aday diyoruz. Aday olmuyor aday arıyor. CHP’de Cumhurbaşkanlığına aday olacak, layık olacak isim bulamadınız m? Bir çatı kurmaya kalktınız, o çatı da çöktü. Mühendislikle, projeyle siyaset olmaz. Siyasette zorlamayla iş çıkmaz. Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığında buluşarak kurmaya çalıştığınız o çatı çöktü, altında da hep beraber kaldınız. Bin bir türlü oyun çevirenlerin tuzakları da ayaklarına takıldı. 15 milletvekilinin hali yürekler acısı. Genel başkanımızın talimatıyla 15 vekilimizi verdik gitti diyor sözcü. Milletvekili istemeye istemeye hem giderim hem ağlarım diyerek komşuya gittiler. Afyon, Aydın, Amasya, Ankara, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çorum, Edirne, Kayseri, Kocaeli, Niğde, Zonguldak ve İzmir. Ey İzmirli hemşehrilerim. Verdiğiniz oyları size sorup da mı başkalarına pazarlıyorlar. İzmir 24 Haziran’da seçtikleri vekili piyasaya süren bu zihniyete hak ettiği cevabı verecektir. Sayın Kılıçdaroğlu, şayet milletvekillerini önemsemiyorsan onu seçen seçmenlerin de mi bir önemi yok. Aziz Milletimiz her zaman temiz siyasetin yanında oldu. Bizimde aziz milletimize inancımız, güvenimiz dün de tamdı bugün de tam gelecekte de olacak. Çünkü AK kadrolar milletin ta kendisidir. Bu dava millete emanettir.”

24 Haziran seçiminin önemini ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile değişecek olanları tek tek anlatan Başbakan Binali Yıldırım, 24 Haziran’dan sonra daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük olacağını, Türkiye7nin gelişmiş ülkeler statüsüne yükseleceğini dile getirdi:

Söz de mühür de karar da sizin olacak, milletin olacak artık. Bürokrasi daha hızlı çalışacak. Devletle millet arasındaki mesafeler tamamen kapanmış olacak. 25 Haziran sabahı 27 Mayıslar, 12 Eylüller, 12 Martlar ve 28 Şubatlar, 15 Temmuzlar tarihin çöplüğüne bir daha geri gelmemek üzere atılmış olacak. Demokrasi kazanacak, Türkiye kazanacak, güzel İzmir kazanacak. 25 Haziran’dan itibaren ekonomik operasyonlarla Türkiye’ye ayar vermeye çalışanların kendi ayarları bozulacak. Ulaşımda, sağlıkta, savunmada, yeni atılımlar, yeni projeler birer birer hayata geçmeye başlayacak. Türkiye mega projeleriyle, dev yatırımlarıyla dünyanın gıpta ile izlediği bir ülke olmaya devam edecek. Türkiye’nin dört bir yanında duble hızlı tren yollarının temelleri atılacak. Haziran ayı işçinin, memurun, öğrencinin, gencin, yaşlının, engellinin yüzünün güleceği tarihi bir dönüm noktası olacak. 24 Haziran’da istikrar ve güven ortamını destekleyen Türkiye’nin uluslararası itibarı yükselmeye devam edecek.  24 Haziran seçimleriyle beraber küresel oyunlar bozulacak. Şer planları yıkılacak. Türkiye bölgenin parlayan yıldızı olmaya devam edecek. 24 Haziran’da milletçe, bir kez daha durmak yok, yola devam. Daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük için 24 Haziran’a hazır mıyı? Daha çok kalkınma, daha çok üretim, daha çok iş ve aş için, Büyük Türkiye için yola devam m? Cumhur ititfakı kazansın diye sandıkları doldurmaya hazır mıyız'”

24 HAZİRAN’DAN SONRA DEĞİŞECEKLERİ ANLATTI

24 Haziran seçiminin önemini ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile değişecek olanları tek tek anlatan Başbakan Binali Yıldırım, 24 Haziran’dan sonra daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük olacağını, Türkiye’nin gelişmiş ülkeler statüsüne yükseleceğini dile getirdi:

Söz de mühür de karar da sizin olacak, milletin olacak artık. Bürokrasi daha hızlı çalışacak. Devletle millet arasındaki mesafeler tamamen kapanmış olacak. 25 Haziran sabahı 27 Mayıslar, 12 Eylüller, 12 Martlar ve 28 Şubatlar, 15 Temmuzlar tarihin çöplüğüne bir daha geri gelmemek üzere atılmış olacak. Demokrasi kazanacak, Türkiye kazanacak, güzel İzmir kazanacak. 25 Haziran’dan itibaren ekonomik operasyonlarla Türkiye’ye ayar vermeye çalışanların kendi ayarları bozulacak. Ulaşımda, sağlıkta, savunmada, yeni atılımlar, yeni projeler birer birer hayata geçmeye başlayacak. Türkiye mega projeleriyle, dev yatırımlarıyla dünyanın gıpta ile izlediği bir ülke olmaya devam edecek. Türkiye’nin dört bir yanında duble hızlı tren yollarının temelleri atılacak. Haziran ayı işçinin, memurun, öğrencinin, gencin, yaşlının, engellinin yüzünün güleceği tarihi bir dönüm noktası olacak. 24 Haziran’da istikrar ve güven ortamını destekleyen Türkiye’nin uluslararası itibarı yükselmeye devam edecek.  24 Haziran seçimleriyle beraber küresel oyunlar bozulacak. Şer planları yıkılacak. Türkiye bölgenin parlayan yıldızı olmaya devam edecek. 24 Haziran’da milletçe, bir kez daha durmak yok, yola devam. Daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük için 24 Haziran’a hazır mıyı? Daha çok kalkınma, daha çok üretim, daha çok iş ve aş için, Büyük Türkiye için yola devam m? Cumhur ititfakı kazansın diye sandıkları doldurmaya hazır mıyız'”

SON BAŞBAKAN OLABİLİRİZ AMA İZMİR’E HİZMETİMİZ VE SEVGİMİZ ASLA SON OLMAYACAK

Cumhur ittifakının kazanacağını belirten Başbakan Binali Yıldırım, İzmir’e 16 yılda 50 milyar liralık yatırım yaptıklarını, İzmir’in bunun daha fazlasını da hak ettiğini dile getirdi. Başbakan Binali Yıldırım, İzmir’e yapılanların yanısıra yapılacakları şöyle sıraladı:

“Cumhur ittifakına bazıları işgillenmiş. Cumhur demek halk demek, millet demek. Eğer milletten yana iseniz, siz de milletin de yanında olun. Bölücülere göz kırpmayın. Ülkücüler, Milliyetçiler ve AK Parti ülkemiz hakkında kurulan tuzakları ve planları bir kez daha yerle bir edecek Türkiye. 16 yıldır istikrar ve güven ortamını tesis etmek için çok gayret ettik. Ekonomide büyük başarılara imza attık, Türkiye’yi 3,5 kat büyüttük. Uluslararası değerlendirme kuruluşlarının hesaplarını boşa çıkardık ve dünyanın en fazla büyüyen ekonomisi olmayı başardık. Turizmde bu yıl yeni rekorlara imza atacağız inşallah. Hiçbir şehrimizi, bölgemizi diğerinden ayırt etmedik. Şırnak’ı Edirne, Hakkari, Diyarbakır, Şanlıurfa, Konya’yı da bir bildik ve her tarafa hizmet götürdük. Birlikte Türkiye’yiz. Biriz beraberiz kardeşiz hep beraber Türkiye’yiz. İzmir’i unutmadık. İzmir kalkınırsa Türkiye kalkınır.

İZMİR'E BİR GERDANLIK YAPACAĞIZ

16 yılda güzel İzmir’e 50 milyar liralık yatırım yaptık. Helali hoş olsun. İzmir’de 2003 yılında 400 km bölünmüş yol vardı. Bunun üzerine 410 km yol yaptık. İzmir’i bölgenin parlayan yıldızı yapmak için her türlü hizmeti yapmanın gayretinde oldu. Bu güzel şehre ne yaparsak yapalım hak ediyor. İzmir bizim evimiz, bizim geleceğimiz. Zaman geldi, vakit yakın. İzmir’in büyük projelerini sabırsızlıkla bekliyor musunu? İzmir’e bir gerdanlık yapacağız. İzmir Körfezi’ne İzmir’in İZKA rayın tünelini, köprüsünü yapıp Karşıyaka’dan Balçova’ya beş dakikada geçeceğiz. İşte İzmir’in çılgın projesi. Biz hazırız. İzmirliler de hazırsa inşallah bu mega projeyi de İzmir’imize kazandıracağız. İzmir çevre yolunu yaptık hizmete aldık. İzmir Manisa arasında Sabuncubeli Tüneli’ni de bu sene içerisinde hizmete alıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. İzmir’e hızlı tren de geliyor. Ankara’dan Afyon’a Afyon’dan Uşak’a, Manisa ve oradan İzmir’e hızlı tren tüm hızıyla yapımı devam ediyor. Hızlı tren bittiğinde İzmir Ankara arası tren ile 3,5 saate iniyor. Şimdi ne kadar 13 saat. 13 saat nere, 3,5 saat nere. Bitmedi. İzmir’i dünya şehri, İstanbul ile otoyolla, köprüyle, Osmangazi Köprüsü ile de birleştiriyoruz. İzmir İstanbul otoyolu devam ediyor, Bursa’ya kadar bitti, İzmir’den de Belkahve’ye kadar bitti. Önümüzdeki sene İzmir İstanbul otoyolu bitmiş olacak. İzmir İstanbul arası 3 saate düşecek. Hayırlı uğurlu olsun. İzmir’e yapılanlar bunlarla sınırlı değil. Say say bitmez. Başbakanlık bitebilir, son Başbakan da olabiliriz ancak İzmir’e olan sevgimiz, hizmetimiz asla son olmaz, bitmez. AK Parti her zaman milletin vereceği kararı baş tacı yapmıştır. Milletin sözünün üzerinde hiçbir sözü tanımadık. Milletin sesine hep kulak verdik. Beklentisine kayıtsız kalmadık. Büyümemiz devam edecek. Ekonomimiz güçlü olarak devam edecek. Her alanda lider ülke olmaya devam edeceğiz. Yarınımız bugünden çok daha iyi olacak.”

MİTİNGDE KONUŞTU

AK Parti İzmir 6. Olağan Kongresi'nin yapıldığı Halkapınar Spor Salonu yanındaki alanda vatandaşlara hitap eden Başbakan ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, güzel İzmir'e ve Türkiye'ye sevdalı olduklarını, İzmir'in Kurtuluş Savaşı'nda ilk kurşunun atıldığı, Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlandığı yer olduğunu belirterek "İzmir üretimle, ticaretle, turizmle büyüyen bir şehrimizdir. Modern Türkiye'nin aydınlık yarınlarıdır İzmir." dedi.

Başbakan Yıldırım, 15 yıllık AK Parti iktidarı döneminde İzmir'i asla ihmal etmediklerini, Türkiye'nin aydınlık yüzü olarak gördükleri kenti daha da geliştirmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını söyledi.

Yurtseverliklerinin Türkiye'nin her tarafı için geçerli olduğunu dile getiren Yıldırım, "Doğuda başka, batıda başka, kuzeyde başka, güneyde başka konuşmayız. Ay yıldızlı bayrağımızı İzmir'de de dalgalandırırız, Hakkari'de de dalgalandırırız, Diyarbakır'da da dalgalandırırız, Sinop'ta da Hatay'da da... Bu ülkenin her karış toprağında ülkemizin ezanları okunur, bayrağı dalgalandırır, kardeşlik türküsü gece gündüz söylenir." dedi.

Yıldırım, bir parçanın, bir sınıfın veya bir zümrenin değil, bütün ülkenin siyasetini yaptıklarını, dünyanın bütün mazlum milletlerinin acısına ortak, dertlerine derman olduklarını anlattı.

"NE YAPTIYSAK MİLLETİMİZLE BERABER YAPTIK" 

Türk milletinin asırlık hissiyatına sahip çıktıklarını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Hamdolsun milletimiz de bu yaptıklarımızı takdir ediyor ve 15 yıldır İzmir, İzmirli hemşehrilerim, bütün vatandaşlarımız arkamızda bize destek oluyor. Girdiğimiz her seçimde açık ara birinci olarak ülkemize milletimize hizmet etmeye devam ediyoruz. Bu zamana kadar sevgili kardeşlerim ne yaptıysak milletimizle beraber yaptık. AK Parti'yi siz kurdunuz, milletimiz kurdu. AK Parti, Türkiye demektir. Türkiye, AK Parti demektir. Bizim siyasetimizin istikametini de yönünü de milletimiz belirledi. 'Sen şucusun sen bucusun' diye milleti ayrıştırmadık, herkesi kucakladık."

Yıldırım, İzmirlilerin 15 Temmuz alçak darbe girişiminde meydanlarda toplandığını ve Türkiye'ye sahip çıktığını aktararak "Ay yıldızlı bayrağımızı o gece indirtmediniz, ezanlarımızı dindirtmediniz. Darbecilere hak ettiği cevabı ve cezayı verdiniz. Allah sizden razı olsun. Çukur operasyonlarıyla kardeşliğimizi hedef aldılar. Bizi yıldırmaya teslim almaya çalıştılar. Ancak milletimizin desteği Allah'ın yardımıyla bütün hainlere, cinayet şebekelerine, ihanet odaklarına hak ettiği cevabı verdik." dedi.

"SİYASETTE MÜHENDİSLİK OLMAZ"

Seçim gününün belli olduğuna işaret eden Yıldırım, şunları söyledi:

"Ama muhalefete de bir haller oldu. 'Seçim seçim' diye başımızın etini yiyenler, seçim tarihi açıklanınca 'Ne yapacağız, ne edeceğiz, yine hazırlıksız yakalandık.' diye oraya buraya koşturmaya başladılar. Aday arıyorlar. Adayı uzaydan mı getireceksini? Bugüne kadar aday yetiştiremediyseniz bundan sonra Mars'tan mı aday gelece? Çatılar kuruyorlar, tezgahlar yapıyorlar. Ama o çatı daha çatılmadan çatırdadı, yerle bir oldu. Türkiye'ye güveneceksin. Eğer Türkiye'yi yönetmek istiyorsan başka yerlerde, başka kapılarda aday aramayacaksın. Muhalefet, iktidar adayı demektir. Ancak gel gör ki muhalefet partisinin başkanı aday olmamak için köşe bucak kaçıyor. Başka partilerin kapısını çalıyor. Başka biri aday olsun diye çalışıyor, çabalıyor, ortalıkta koşup duruyor çünkü kendisine güvenemiyor. Başına geleceği biliyor. Parti başkanlığı da cumhurbaşkanlığı da gidecek diye endişe ediyor. Onun için milletvekillerini başka partiye gönderiyor. 'Aman milletvekillerimizi al da bize bir aday bul, bize destek ol.' Böyle bir şey olmaz. Siyasette mühendislik olmaz, siyasette zorlama olmaz. Siyaset adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan'la yapılır. Siyaset vatanını, milletini canından aziz bilen, 15 Temmuz gecesi alçakların karşısına çıkan ve onlara milletiyle birlikte hakettiği dersi veren yiğit insanlarla yapılır. Siyaset yolu görünce kirişi kıranlarla asla yapılmaz."

Başbakan Yıldırım, Türk milletinin her zaman temiz siyasetin ve temiz siyasetçinin yanında olduğuna dikkati çekerek millete olan inançlarının tam olduğunu vurguladı.

Yeni sistemle yavaş işleyen bürokrasinin ortadan kalkacağını, vatandaşın işlerinin çok daha hızlı görüleceğini kaydeden Yıldırım, "25 Haziran sabahı artık 27 Mayıslar, 12 Eylüller, 12 Martlar, 28 Şubatlar, 17-25 Aralıklar ve 15 Temmuz darbeleri tarihin çöplüğüne atılacak, demokrasi bir kez daha kazanacak. Türk milleti bir kez daha aydınlık yarınlara yelken açacak." dedi. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.