Dolar 34,2271
%0.06
Euro 37,9233
%0.39
Altın 2.921,960
%-0.26
Bist-100 9.236,00
%-1.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakan konuştuktan sonra şok tweet

Başbakan konuştuktan sonra şok tweet

Eski Kültür ve Turizm Bakanı AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Esenboğa Havalimanı’ndaki konuşmasının hemen ardından manidar bir tweet attı.

  • Ege Postası
  • 25.12.2013 - 11:00
İZMİR- “Ancak söylediklerine inanırsan,inandırıcı olabilirsin!Gerisi laf-ı güzaf… Üzerinde konuşmaya değmez!” ifadelerinin yer aldığı twitter mesajıyla ilgili Günay, hurriyet.com.tr’ye konuştu. Hürriyet'ten Banu Şen'e konuşan Günay şunları söyledi: “Birkaç gündür sayın Başbakan yurtdışındaydı.Daha soğukkanlı bir değerlendirme yapma fırsatı bulduğunu ve toplumun bütün kesimlerini rahatlatacak şeyler söyleyecek diye umuyordum. Ne yazık ki böyle bir konuşma olmadı. Önceki hafta Karadeniz‘de söylediklerinin bir özeti gibiydi. Oradaki küçük taraftar topluluğunu bir miktar belki ısınmasını sağlayacak şeyler söyledi. Ama ben şu an toplumun beklediklerine hiçbir karşılık bulamadım.Hiç kimse devlette bir odaklaşma olmasını ve devletin belli kurumlarının bir görüş ve ideoloji mensuplarının eline geçmesini elbette arzu etmez ama bunlar çok genel söylemler. Sayın Başbakan şu anda bir bakan hatta birkaç bakanın çocuklarıyla ilgili somut iddialar ve bazı yayılmış görüntülerle ilgili olarak kuşkularımızı dağıtacak hiçbir şey söylemedi. 1990’lı yıllarda SSK genel müdürünün hesaplarına kadar gitti ama hemen birkaç gün önceki soruşturmada ortaya çıkan bir banka genel müdürünün evinde ayakkabı kutularına saklanmış milyonlara değinmedi. Ve bu soruşturma ve tutuklamaların üzerinden bir hafta geçmesine rağmen oğlu rüşvete aracılıktan tutuklanan bir bakan görevinin başında duruyor ve emniyet teşkilatında atamalar yapıyor. Bu görüntünün kamu vicdanında yarattığı sıkıntıları giderecek bir söz de söylemedi. Doğrusu kendi payıma da bütün bu olup biteni büyük bir acıyla izledim. Ak Parti’ye oy vermiş ya da vermemiş milyonlarca yurttaşımız adına da sayın Başbakan’ın konuşmasını da kafamdaki soru işaretleri ve büyük bir üzüntüyle, hüzünle dinledim.”

O İSİMLER DİSİPLİNE Mİ GİDİYOR'

 Parti yönetimi sosyal alemde bayrak açan “sosyal demokratlar” için disiplin sürecini başlatmaya hazırlanıyor. Sosyal medyadaki mesajlar takibe alındı. Gezi olayları sürecinde ilk ipuçlarını veren AK Parti içindeki “sosyal demokrat” çatlağı, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sürecinde boyutlandı. AK Parti’nin sol kökenli milletvekilleri Ertuğrul Günay, Erdal Kalkan ve Haluk Özdalga, sosyal medyada verdikleri mesajlar ve yaptıkları yazılı açıklamalarla adeta “bayrak” açarken, parti yönetimi bu 3 isim için disiplin süreci başlatıp başlatmamayı gündemine aldı. AK Partili kurmaylar konuya ilişkin VATAN’a, “Arkadaşlar disiplin sürecini hak eder bir tutum içindeler” değerlendirmesini yaparken, parti yönetiminin sözkonusu milletvekillerini yakın takibe aldığı öğrenildi. Parti kulislerinde yönetimin disiplin süreci talimatı için sol kökenli milletvekillerinin “düşünce özgürlüğü ve parti içi demokrasi sınırlarını aşan” bir adım atmalarını bekledikleri konuşuluyor.
Günay’dan bütçeye oy yok
Bu arada AK Parti grup yönetimi, Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay’ın, Erdal Kalkan’ın “raporlu” olduğu için katılamadığı bütçe oylamasında, Meclis’te bulunmasına karşın hükümetin bütçesine oy vermediğini tespit etti.
AK Parti’nin sol kökenli isimleri yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sürecine Başbakan Erdoğan ve kurmaylarından farklı bir yaklaşım sergiliyor. Gezi olayları sürecinde “yol ayrımı” sinyali veren 3 isim, son 1 haftadır özellikle sosyal paylaşım sitelerindeki mesajlarıyla ve yaptıkları yazılı açıklamalarla dikkat çekiyor.
‘Sen hırsıza bak’
- Erdal Kalkan: “Ceza avukatıyım. Şüphelinin evinin aranmasında; bacak bacak üstüne atan, yemek yiyen polisi nasıl yargılanacaksını? Sen hırsıza bak... Hırsızlık konusu açıklanmadan hiçbir şeyi konuşamayız... Kimse bu ülkede Şah değil, Padişah değil. Herkes haddini bilsin .
‘Bekçi bile olamaz’
- Ertuğrul Günay: “Adli Kolluk Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ve hakkında soruşturma olan kişinin görevde kalıp Emniyet’te atama yapması hukuka ve ahlaka aykırıdır... Adli takibin yürütmeye bilgi vermemesi yasa ve usul gereğidir. Bundan şikayetçi olanlar, hukukçu değil mahalle bekçisi bile olamaz!...
‘Vahim bir durum’
- Haluk Özdalga: “İçişleri Bakanlığı’na bağlı emniyet müdürlerinin, savcılık soruşturması için adli kolluk hizmeti veren görevliler üzerinden gözetim ve denetim yetkilerine sahip olması, kuvvetler ayrılığına aykırı. Hukuk devletinin özüne de sözüne de uymuyor... Pek çok bakımdan vahim...”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.