Dolar 32,8540
%-0.06
Euro 35,1361
%-0.41
Altın 2.428,210
%-0.96
Bist-100 10.487,00
%-1.81

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakanlık'tan kritik ekonomi zirvesi açıklaması

Başbakanlık'tan kritik ekonomi zirvesi açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanan genişletilmiş Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun ardından yapılan açıklamada Merkez Bankası’nın ‘araç bağımsızlığı’na vurgu yapıldı. Yaklaşık 8 saat süren toplantının ardından yazılı açıklama yapıldı.

  • Ege Postası
  • 11.03.2015 - 10:25
Açıklamada “Merkez Bankası, yasasında belirlenen çerçevede araç bağımsızlığına sahiptir. merkez bankası 2002’den beri, başta 2009’daki küresel kriz olmak üzere, birçok kez bu tip uluslararası dalgalanmalara karşı aldığı tedbirlerle başarılı sınavlar vermiş ve kapasitesini uluslararası piyasalarda kanıtlamıştır” ifadelerine yer verildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

YENİ PAKET ÇALIŞMASI
“Açıklanan 25 öncelikli Dönüşüm Programı önümüzdeki dönemin yapısal reform programının omurgasını oluşturmaktadır. Hükümetimizin güçlü ve dengeli büyüme hedefi doğrultusunda sanayi üretimini, istihdamı ve şirketlerimizin sermaye yapısını destekleyecek bir paket üzerinde çalışılmaktadır. Bu paket yakın bir zaman içinde kamuoyuna açıklanacaktır.

KAYIP BİR MİKTAR FAZLA
Son göstergeler, ABD ekonomisinin beklenenden daha hızlı iyileşme sürecine girdiğine, Avrupa Birliği’de ise canlanmanın henüz başlamadığına işaret etmektedir. Öte yandan, Avrupa Merkez Bankası’nın hızlı bir parasal genişleme kararı alması, doların değer kazanmasına neden olmuş ve bu durum tüm gelişen ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de dalgalanmalara neden olmuştur. Bu süreçte, Türk Lirası’nın değer kaybı diğer gelişen ülkelere göre bir miktar daha fazla olmuştur.

ARAÇ BAĞIMSIZLIĞINA SAHİP
Merkez Bankası, yasasında belirlenen çerçevede araç bağımsızlığına sahiptir. Merkez Bankası 2002’den beri, başta 2009’daki küresel kriz olmak üzere, birçok kez bu tip uluslararası dalgalanmalara karşı aldığı tedbirlerle başarılı sınavlar vermiş ve kapasitesini kanıtlamıştır. Hükümetlerimizle Merkez Bankası arasında yakın bir iletişim ve istişare mevcut olmuştur. Bugün de Merkez Bankası para politikaları hedefi doğrultusunda gereken zamanda gereken tedbirleri almaktadır.”
Öte yandan Başbakan Davutoğlu dün partisinin grup toplantısında kimsenin Türkiye’de kriz beklememesi gerektiğini belirterek “Ekonomide koordinasyon konusunda da Merkez Bankası ile hükümet arasındaki ilişkiler bağlamında da kimse herhangi bir sıkıntı, bir kriz beklemesin Seçim öncesinde böyle bir beklenti içine girenler kesinlikle yanılacaktır. Faiz ya da kur artışından beklenti içinde olan spekülatörlere sesleniyorum, hiçbir yanlış hesap yapmayın. Her türlü tedbiri gerektiği anda alır, gerekli adımı atarız, bir an bile tereddüt etmeyiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.