Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Abdül Batur, Can Radyo'da Sesli Gazete programında çarpıcı açıklamalarda bulundu

Başkan Abdül Batur, Can Radyo'da Sesli Gazete programında çarpıcı açıklamalarda bulundu

Narlıdere Belediye Başkanı Abdul Batur, Can Radyo'da Gökhan Kafalı'nın hazırlayıp sunduğu Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Mithat Umutoğulları'nın konuk olarak katıldığı 'Sesli Gazete' programına katıldı

  • Ege Postası
  • 23.05.2013 - 14:00
EGEPOSTASI- HABER SERVİSİ- Katıldığı Sesli Gazete programında Belediye Başkanı Abdul Batur, Narlıdere’deki son anketlerden, uyguladıkları yeniliklere bir çok konuda açıklamalarda bulundu. Siyasetin gündemindeki konulara da yorum getiren Batur, programın ikinci bölümünde ise vatandaşlardan gelen telefonlara cevap verdi. İşte Batur’un konuşmasından satır başları..

BENİM İÇİN ŞEREFLİ VE ONURLU
Narlıdere Belediye Başkanlığı benim için çok şerefli onurlu bir görev. Ben burada doğup büyüdüm. Bunu 3 dönemdir yapıyorum. Narlıdere halkının teveccühünü kazandık. Her insana nasip olmaz. BU görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Narlıdere için yapılacak her şeyi yapıyoruz. STK’larımız derneklerimiz her noktada dayanışma içerisindeyiz.

HALKIN BAŞKANA DOKUNMASI ÖNEMLİ
Halkın belediye başkanına dokunabilmesi çok önemli. Bizden istedikleri seçtikleri kişinin kendisine hizmet etmesi. Vatandaşın her isteğini yerine getirmek mümkün değil ama vatandaşı kapıya kadar uğurlayıp vatandaşımızın bize karşı olan o anlayışını belli bir noktada tutuyoruz. Esnaflarımıza karşı hiç ceza yanlısı olmadık. Yapılabilecek bir şey varsa sadece uyardık. Beraber yapalım dedik yardımcı olalım dedik.

BİRBİRİMİZİ DİNLİYOR VE GÖRÜYORUZ
Grup toplantısı olur. Bu meclis toplantısında şunu yapıyoruz. Grubu iki saat önce topluyoruz. İlçe yönetim kurulu kadın kolları başkanımız gençlik kolları başkanımız il genel meclis üyelerimiz hep birlikte toplanıyoruz. Şunları yaptık, şunları yapıyoruz diye anlatıyorum ben onlara. Sonra tüm meclis üyelerimize söz veriyoruz. Mahallesindeki sokağındaki sıkıntıları bize aktarıyorlar. Bu bizim birbirimizi dinlememizi ve görmemizi sağlıyor.

SİYASET CİDDİ İŞTİR
Siyaset çok ciddi iştir. Ceketini koysan CHP alır diye bir şey yok. Vatandaş her zaman kendisi ile ilgilenecek ve kendine değer katacak yerel yönetici ister. Gözünü kapat oy kullan dönemi artık bitti.

STK’LAR VE HEMŞERİ DERNEKLERİ TEK ÇATI ALTINDA
STK’lar yaşanan kentin dinamikleridir. Her zaman hareketli olmaları harekete geçirmeleri gerekir. Onlar da kendisine bağlı olan kesimlerin daha iyi yaşaması daha iyi noktaya gelmesi için çalışıyor. Sivil toplum örgütlerini de çağırıp Narlıdere hemşeri derneklerini tek çatı altında toplayan bir yapılanmaya gidiyor. Projelerini çizdik. İki üç aya kadar temelini atacağız ve Narlıdere bir model olacak. Birbirlerini daha çok görecekler birbirleri ile temas halinde olan hemşeri dernekleri olacak. Önümüzdeki hafta detayları kendilerine vereceğiz.

CHP’Lİ BELEDİYELERİN YAŞADIKLARI ORTADA
CHP’li belediyeleri bu dönem yaşadıkları ortada. Şikayetlerin dozajı, ufacık yapılacak bir çalışma ile ilgili şikayet edilmesi başladı. Bizim denetlenme ile ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Zaten mutlak denetlemeler iki senede bir yapılıyor. Ama altında ismi cismi olmayan imzası olmayan dilekçelerle belediyelerin ne kadar zor durumda olduklarını biliyorsunuz. Belediyecilik o anlamda zor. Belediye bürokratlarının çalıştırılmaması konusunda yapılan diyalogları arkadaşlarımızı yıpratıyor. Ama büyük bir kararlılıkla devam ediyorlar. Bizi hiçbir şey yıldıramaz. Verilecek hesabımız yok bizim. Kaç dönemdir kaç denetleme geçirdik. Bir şey bulunmamış. Ben neticede bunlar bir geçici süre diye düşünüyorum. Daha sonra bunlar yavaş yavaş zaman içerisinde azalacaktır.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE MÜTEVAZİ OLMAYACAĞIZ
Kentsel dönüşümde artık kenarda durmayacağız. Biz deneyimliyiz. Mütevazi olmayacağız. 14 Senedir buradayız. 10 senesi kentsel dönüşüm ile geçti. Bugün çıkan yasayı biz 2001 yılından beri uyguluıyoruz zaten. Narlıdere’de 3200 konut yer değiştirmiş yeni konutlarına geçmiş. Ama bu güne kadar hiç de şikayet oluşmamış. Kentsel dönüşümde yaptığımız bu çalışmalar gelecekte yapacağımız çalışmaların örneğidir. Vatandaşa örneklerimiz gösteriyoruz. Narlıdere’de imar izni olmayan vatandaşlar var. Onları kovalım mı NArlıdere’de? Asla. Şimdi onlara kooperatif kurduruyoruz. Biz denetimi yapacağız. İnşaatını değil. Planlamayı biz yapacağız. Narlıdere gelecek dönem seçime kadar sözleşmeleri tamamlayacak. Kentsel dönüşümde iddialıyız. Gelecek dönem çarpık yapılaşma kalmayacak ama yerinde kentsel dönüşüm olacak.

TOKİ İNSANLARI KORKUTUYOR
TOKİ insanları korkutuyor. Biz anket yaptık. Kentsel dönüşümü kim yapsın diye. Yüzde 70 civarında Narlıdere Belediyesi çıktı. Demek ki güveni vermişiz.

NARLIDERE’NİN TERCİH EDİLMESİNİN NEDENİ…
Narlıdere bugün neden tercih ediliyo? Tek nedeni ve birinci nedeni imar planlarının doğru yapılıp şimdiye kadar yapılan uygulamaların doğru yapıda olmasıdır. Otopark problemimiz sadece mithatpaşa caddesinde var. Arsa belki biraz fazla gidiyor ama kentin yaşamı daha modern ve konforlu bir noktaya geliyor. İlçeye kimlik kazandırıyor bu yapılar. 80li yıllarda yapılan bir plan anlayışı var.

EXPO HEPİMİZİN MESELESİ
EXPO, alanları kanunla tespit edilmiş bir fuar. Bunun alınması konusunda kent ve merkezi hükümet çok büyük çaba sarf ediyor. Şu anda inciraltı bölgesi bunun içerisinde. Tesisler yapılacak çalışma ile o bölgenin yanındaki Narlıdere de bundan etkilenecektir. Bizim bir an evvel kenti daha güzel noktaya getirmemiz lazım. İzmir’i böyle mi sunacağız gelenler? Bir an evvel önümüzdeki projeleri tamamlamamız lazım. EXPO hepimizin meselesi. Narlıdere de bu konuda devrede. Ama imar planları değişmeden. Kesinlikle.

VALİNİN GİDİŞİ ZAMANLAMA OLARAK KÖTÜ
Zamanlama olarak vali değişimi kötü oldu. EXPO konusunda belli bir mesafe kat etmişti. Uluslar arası sergiler başkanı da yıllardan beri tanınan ve onun yönetim kurulu tarafından tanınan biri. Belli bir noktaya getirildi. Belli sözler verildi. Zamanlama kötü oldu.

HİZMET ÇİKOLATA GİBİDİR
1999 seçimlerinden sonra geçen süreye baktığımızda Narlıdere’de bir merkez sağ da vardı. Yüzde 29 30luk bir oy oranı vardı. Hizmet çikolata gibidir derler. Yenir yutulur unutulur. O merkez sağdaki vatandaşlarımız da bizden kopmadı. Aynı noktadayız. CHP’nin iktidar olabilmesi için bir modeldir bu. Merkez sağı da CHP oylarına kattık.

MUHALEFETE KÖTÜ DAVRANMAM
Muhalif olan arkadaşlara benim kötü davrandığım yoktur. Merhaba demediğim arkadaş yoktur. Gelir belediyeye oy vermeyen adamı ya da seçmeni biz daha fazla kucaklıyor ve işini yapmaya çalışıyoruz. Partiye katmaya çalışıyoruz. Asker başkanla yüzde 75 gibi bir oy oranı düşündük.

NARLIDERE’DE BARIŞ VAR, KAYNAŞMA VAR
Narlıdere’nin son neticelerinden sonra tercih edilen bir noktaya geldi. Narlıdere’de barış var. Bir sıkıntısı olmayan bir ilçe. Bütün alt yapısı tamamlanmış ve kültür çalışmaları sanat çalışmaları sportif faaliyetleri. Hepsini bir anda bulabildiği bir belediye var. Tam yaşanılabilecek bir kent. Onun için göç alırken artık gecekondu bölgelerine göç almıyor. Yeni çıkan alanlara yeni yeni insanlar geliyor. Severek geliyorlar ve kaynaşmamız daha kolay oluyor. Narlıdere’nin yerlisi ile yeni gelen insanların da arası çok iyi. Hiçbir sıkıntı yok. İnsanlarımız çok humanist. Daha sevecen ve kucaklayan insanlar.

NARLIDERE BELEDİYESPOR BAL LİGİ KAPISINA GELDİ
Narlıdere’de sportif faaliyet yoktu. Bugün 2500 sporcuya ulaşıyoruz senede. Yetiştirici olmalıyız. Çok profesyonelce düşünmüyorum. Ama Narlıdere Belediyespor Bal Ligi’nin kapısına geldi. Alın terleriyle kazanacaklar bana kalırsa. Bir yasa çıktı. İller bankası payımızın Binde 7 oranı çok düşük bir oran. Malzemesini bile karşılayamayacak duruma geldik. Sporun durma noktasına gelmesi demek. Belediye başkanları bu konuyu masaya yatıracaktır.

METROPOL BELEDİYELERİ MÜDÜRLÜK HALİNE GELDİ
Metropol belediyelerinden yetkiler her çıkan kanunda gidiyor. Metropol belediyeleri neredeyse müdürlük haline geldik. Bu artık ileriki dönemde ya metropol belediyeleri olacak ya Büyükşehir belediyesi. Kentin bir yöneticisinin olması doğru olacak. Metropol belediyeler zaman içerisinde sadece çöp ve vergi toplayan belediyeler haline gelecek.

51 PARÇA OLSA YETİŞMEZ
Aziz Başkan 51 parça olsa yetişmesi mümkün değil. Beldeler hizmet alımı noktasında zorlanacak. Bütünşehir yasası beldeleri mağdur durumda bırakacak. Büyükşehir belediye başkanını oradaki insanlar göremeyecek. Zaten gitmeye kalksa bir beldeye, sadece bir günü gidecek. Bu kanun çok alelacele oluşturulmuş bir kanun. Oradaki vatandaşa sormadan bunun yapılması da doğru değil.

EGE BELEDİYELER BİRLİĞİ'NİN EN AKTİF DÖNEMİ
Belediyeler birliğimizin 96 belediyesi var. En aktif çalıştığımız dönemdir bu. Çok önemli seminerler düzenledik. Çünkü son süreçte her gün bir genelge ve yönetmelik geliyor.Biz belediyemizde yönetmelik ve genelgelere takip birimi diye bir birim kurduk. Çıkan kanunlarla ilgili görüşler bildiriyoruz. Kale alınması da elimizde envanter olarak duruyor. Arkadaşlarımızı hukuki yönden bilgilendiren bir birim de kurduk. Belediye başkanı ya da meclis üyesinin bir sıkıntısı olduğunda bizi arayacak noktaya geldik.

DİYARBAKIR GEZİSİ ÇOK ESKİDEN PLANLANDI
Aziz Başkan Diyarbakır’a gidiyor ama bu çözüm süreci ile ilgili değil. Zaten biz de belediye başkanlarıyız. Siyasi bir unsur bizimle gelmiyor. Çok önceden planlanmış bir şey bu. Barış her zaman önemlidir. Kimse barışı istemiyorum demez. Barışa bir nebze katkısı olacaksa bu çalışma doğru. Barışı hepimiz özledik. Ama buradaki açık net olmayan bir hükümet var. Genel başkanın da korktuğu bu. Biz iyi niyetimizi göstermek adına oraya gidiyoruz.

MİLLETVEKİLLİĞİ TEKLİFİ GELMEDİ
Bana bir milletvekilliği teklifi gelmedi. Ama netice Belediye Başkanlığı istek ve arzu ile yapılan bir iş. İlk dönemlerde bizim 3 4 tane adayımız vardı onun içinden tercih edildik. Son dönemde aday adayı bile yoktu. Örgüte sorulacaksa, ön seçim delegelerimiz var. Şu anda anketler örgütte olmalı. Halkın da teveccüğü alınıp ikisi bir hamur olarak yapılmalı. Yaptırdığımız anketlerde şu anda Narlıdere’deki mithatpaşa caddesinde trafik sorunu şikayeti var. Oy oranlarımızda herhangi bir sıkıntımız yok. Aynı oranlar, yüzde 70 civarındayız. Onu da biraz aşmış durumdayız. Büyükşehir belediye başkanlığı için de yaptırdık. Sayın Kocaoğlu yüzde 70 civarında çıktı. Ön seçim delegelerimize de meyil yoklaması yapılmalı. Biz genel merkezin vereceği her türlü karara saygılıyız. Ön seçimse ön seçim..

AZİZ BAŞKAN'LA UYUMLUYUZ
Biz Aziz Başkanla beraber gayet olumlu ve ılımlı çalışıyoruz. Aziz Başkanın bize bakış açısı, bizim ona saygımız sevgimiz ortada. Şu anda Aziz Başkan’ın aday olması konusunda en doğru tercihdir. Aziz Başkana karşı yapılan operasyonlar bunlar başkanın yanında durulmasını gerektiren konular. Başka arayışlar partiye zarar verir. AK Parti ile makas açılıyor. 30 Mart’taki seçimlerde göreceğiz. Bütün ilçeler rahatlıkla alınacak. İzmir kaledir. Kalenin teslimi söz konusu değil.

“ONUN ELİNDEN ALIN” BU NASIL ANLAYI?
Bir belediye başkanının kasıtlı olarak böyle bir şey yaptığına inanmıyorum. TEDAŞ’a bile sorulmadan hemen belediye başkanı kestirdi diyor. Öyle bir şey yoktur dedi zaten. Kızgınlık olur ama bu siyasi mevki haline gelmiş. Onu da gözlemledik. Hemen onun elinden alınsın ne deme? Anlayışa bakı? Bırak Buca’yı İzmirli böyle bir şeyi kaldırmaz. İzmir dayatmaya gelmez. Önce bunu anlayacaklar. Ercan Başkan da durması gereken noktayı, etmesi gereken kelamı bildi. Doğruyu söyledi ve bir duruş sergiledi.

AHMET PİRİŞTİNA MEYDANI'NA KAFETERYA MÜJDESİ
Mithatpaşa caddesinde çok güzel bir düzenleme yaptık. Oradaki esnaf arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımız çok rahat yürüyebiliyor artık. Bizim Ahmet Piriştina demokrasi meydanımız var. Orası ile bir proje planladık. Kafetarya yapacağız oraya. 2 katlı. Vatandaşlarımız aileleri ile rahat rahat oturabilecekler.

BİZDE TAŞERON YOK
Bizde taşeron yok. Belediyemizin şirketinde çalışan arkadaşlarımız var. Her ay böyle ihale falan da olmuyor. Gaziemir belediyesi ile ortaktı şirketimiz. Ortaklığı kaldırdık. Artık oranında işleyişi daha rahat olacak.

ENGELLİLER İÇİN YAPAMAYACAĞIMIZ YOK
Nar taneleri akşam bakım merkezimiz de var. Engelliler için benim yapamayacağım hiçbir şey yok. Onlara buradan sevgilerimi de iletiyorum. Birlikte engellilere yakında güzel bir sürprizimiz olacak. Narlıdere’de engellilere geçmişten bu yana verdiğimiz değer biliniyor. Bugün de çocuklarımızı tatile yolladık. Hep yanlarında olacağız.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.