Dolar 34,0085
%-0.03
Euro 37,9205
%0.15
Altın 2.826,620
%0.05
Bist-100 9.577,00
%-1.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Ali Engin’den çarpıcı açıklamalar: Adaylık için vatandaşı işaret etti

Başkan Ali Engin’den çarpıcı açıklamalar: Adaylık için vatandaşı işaret etti

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, TR35 TV’de yayınlanan Birol Soylu ile 10. Köy programında adaylığına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan Ali Engin, “İyi ki belediye başkanı olmuşum diyorum. Ne kadar yaptığınız değil, ne yaptığınız önemli. Vatandaşımız isterse yeniden aday olabilirim” dedi.

  • Ege Postası
  • 17.10.2023 - 17:00
  • Güncelleme: 17.10.2023 - 17:09

EGEPOSTASI- Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, TR35 TV’de yayınlanan Birol Soylu ile 10. Köy programına konuk oldu.

“ENKAZ EDEBİYATI YAPMADIM”

4,5 yıl değerlendirmesi yapan Başkan Ali Engin, “Zor bir dönem geçirdik. Büyük deprem ve pandemi yaşadık. Yerel yönetimlerin en kadar etkili olduğunu biz de vatandaşlarımız da gördü. Halka en yakın biziz. Pandemide evinden çıkamayan yaşlı bize geldi, değremde acil müdahale belediyelere kaldı. Kaynaklarımız artmadı aksine azaldı. Çalışanlarımıza enflasyon oranında zam yapmak zorunda kaldık.  Bizim gelirlerimizin artış oranı yüzde 50 oldu. Bütçe yönetimi açısından başarılı olduk. Önceki dönem belediye başkanımıza teşekkür ederim. Ben hiçbir zaman enkaz edebiyatı yapmadım. Bütçemizin 3 misli borç vardı biz şimdi ciddi oranda düşürdük” dedi.

"VATANDAŞ İSTERSE ADAY OLABİLİRİM"

Dönemi boyunca Narlıdere’deki yatırımlardan bahseden ve adaylığına ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Ali Engin, “Seçim bildirgemizi saklıyorum yeniden aday olursam vatandaşa sunacağım. Bildirgemizde vaat ettiğimizin 2 misli iş yaptık. Yatırımlarımızı da kesmedik. 60 milyon lira kıdem tazminatı ödedik. Kimseyi tazminatsız çıkarmadık. Projelerimiz İzmir’e örnek oldu. Narlıdere’de 5 kreş yaptık. Kreşleri yaptığımız binaları aldık. Bu kreşlerle belediyemize 100 milyon TL’lik mülk kazandırdık. Bisiklet yolları ve restorasyon yaptık. 30 yıldır konuşulan ama bize nasip olacak bir alan kazandıracağız. Pir Sultan Parkı projesini açacağız. Bu alan şehir merkezinde büyük bir alan olacak. Belediyelerin hizmet yapması yetmez, bu hizmetin kaliteli olması gerekiyor. Biz biliyoruz ki, vatandaşa en iyi hizmeti verme borcumuz var. Birinci sorumluluğumuz vatandaşımızın memnuniyeti. Hizmetlerimizi denetliyoruz, bu konuda toleransımız yok. Seçim geldiğinde hizmetler iyi değilse vatandaş partiyi ve ülkeyi cezalandırıyor. Esnafın para kazanmadığı hiçbir şehir kalkınmaz. Bizim yaptığımız Yukarı Köy, 3 aydır dolup taşıyor. Kadınlar, esnaf para kazanıyor. Refahın artması iyi bir şey. Şehrimize müthiş bir canlılık geliyor. Vatandaşlarımızdan da olumlu yorumlar almak beni mutlu ediyor. İyi ki belediye başkanı olmuşum diyorum. Ne kadar yaptığınız değil, ne yaptığınız önemli. Vatandaşımız isterse yeniden aday olabilirim, ama bunları yapmak benim için önemliydi.  Kurultayın tamamlanmasını beklemeliyiz. Yeni yönetimin, yönetim anlayışı nasıl? Onlar nasıl belediye başkanlarıyla çalışmak istiyorlar? Ben fikirleri için siyaset yapan biriyim. Şunu ön görüyorum; aday olmaya karar verdiğimde bunu seçime 3-4 ay öncesinden söylerim. Onun öncesinde adaylığıma ilişkin bir şey söylemem. Anket yaptırıp vatandaşlara soracağım. Vatandaş istiyor mu? Ben uzun yıllar Karşıyaka’da siyaset yaptığım için orada da anılıyorum. Ama doğru olan Narlıdere’den aday olmam. Onun kararını daha vermedim” dedi.

YAT LİMANI İÇİN YÜZDE 100 MUTABAKAT ARIYORUZ

Yat Limanı Projesi’ni aktaran Başkan Engin, “Yat Limanı yapmak çok zordur. Bizim bütün kurumlardan görüş aldık. Bakanlıklarla da iş birliği yaptık. Türkiye’de yatların 3’te 2’si limana bağlıysa 1’i dışarıda bağlı. Yat Limanı yetersizliği sebebiyle yatlar bağlanamıyor. Bu şehre değer katan, istihdam yaratan bir proje. Yat Limanı’nın hiçbir kirletici özelliği yoktur. Buna rağmen vatandaş istemiyorsa yapmayız. Biz yüzde 100 mutabakat arıyoruz. Bazı vatandaşlarımız itiraz etti, onları da zaman içerisinde ikna edeceğiz. Kamu yöneticilerinin dengeyi iyi ayarlaması lazım. Vatandaşla karşı karşıya gelinmemeli. Yeniden aday olursam seçim sonrasında vatandaşa soracağım. Vatandaşların çoğu evet derse değerlendireceğiz” diye konuştu.

NARLIDERE METROSU ŞUBAT’TA BAŞLIYOR

Narlıdere Metrosu’na ilişkin açıklamalarda bulunan Ali Engin, “8 yıl once başlayan Narlıdere Metrosu pandemiden, finansmandan ve bürokratik nedenlerden dolayı 2 yıl geçti. Şubat ayında seferleri başlayacak. Narlıdere’ye müthiş bir ivme kazandıracağını düşünüyorum. Metroyla birlikte ticaret canlanacak” diye konuştu.

İYİ PARTİ’YE ADAY UYARISI

2024 yerel seçimlerinde İYİ Parti’nin ittifaka kapıları kapatması gündemden düşmedi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Ali Engin , “2023 Genel seçimlerinde HDP üzerinden yoğun bir karalama kampanyası oldu. Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer liderlerin toplumu uzlaştırma çabaları vardı. Bunun karşısında etnik kutuplaştırma çabaları sonuç verdi. Burada 6 partinin etkisi yok. Ortak mutabakatlar metni  halkın yüzde 90’ı tarafından alkışlandı. Bugün kim genel başkanlık yarışını kazanırsa bu metine sahip çıkmasını istiyorum. O metin Türkiye’nin kurtuluşuydu. Bizim seçmenimiz sol ve sekülker partilere oy vermekte tereddüt etti. Bunu anlayabiliriz. İYİ Parti stratejik davranıp böyle bir topa girecekse, milleyetçi, muhafazakar ve demokrat adaylarla çıkmalı. Muhalefete muhalefet etmemeli. AKP ve MHP’yi eleştiren bir program ortaya koymalı. Muhalefete muhalefet yapılırsa ve İzmir’de CHP seçmeninde oy alacak adaylar gösterilecekse ve iktidarı eleştirmeyecekse bunun İYİ Parti ve DEVA Partisi’ne ne faydası var? Cumhur İttifakı’nın oy oranını 45’e düşürmemiz gerekiyor. Bunu yaparsak hepimize fayda getirir. İttifak partileri AKP-MHP’nin oylarını aşağı çekecekse ve hedef kitle Cumhur İttifakı olacaksa seçime ayrı girmeye pozitif bakıyorum. Biz de AKP seçmeninden oy alabilmeliyiz. Belediye almak için her partini yüzde 40 alması lazım. Hedefleri CHP’yi zayıflatmaksa ve kaybettirmekse seçmen uyanır ve buna müsade etmez  ” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NA TAM DESTEK: GENEL BAŞKAN ZEDELENMEMELİ

4-5 günü yapılacak büyük kurultaya ilişkin açıklamalarda bulunan Ali Engin, “ Kurultay sadece CHP’yi deği, Türkiye’yi ilgilendiren bir konu. Yeni bir siyaset kurgulamalıyız. Seçimi kaybettik ve seçmeni kızdırdık. Bu kadar başarılı bir seçim propagandası yürüten bir siyasetçinin seçimi kaybetmesinin hemen ardından bu kadar çok eleştirilmesi haksızlık. Kılıçdaroğlu’nun bu kadar çabası var, diğer partilerle ortaklık var, mutabakat var, ancak Kılıçdaroğlu’na haksızlık yapıldı. Partide bir değişime ihtiyaç var. Her kurumda değişime ihtiyaç vardır. Tüzük kurultayında değişimler, bugünkü değişimciler tarafından engellendi. Her kurultayda ben delegelik yaptım. Partiye emek verenler haksızlık yapmak istemem. İmamooğlu bir umut siyasetçisi. Burada yerel seçime kadar tek adayla kurultaya gidilmesi gerekiyor. Tüzüğün oybirliğiyle demokratikleşmesi için tam bir fırsat. Namuslu, dürüst, fedakar ve birleştirici olan Kılıçdaroğlu kurultay salonundan yenilgiyle ayrılırsa, bu partiye büyük zarar verir. Bunu ben Özel’in ve İmamoğlu’nun da göreceğini düşünüyorum. Bu durumun faturası ağır olur. Değişim ihtiyacı var ama sure kısıtlı. Hem Genel Başkan bulacağız, program oluşturacağız ve Türkiye’deki sorunları bir daha ortaya koyacağız. Bunun için zamana ve kaygısız bir ortama ihtiyaç var. Bu kaygılarla kurultay yapamazsınız. 250 beeldiyeniz var. Binlerce belediye başkan adayı var. Kaygılar var, Türkiye’nin devasa sorunları var, CHP’den birikmiş sorunları var. Bu sorunların hepsi Kasım ayında çözülür mü? Bu anca yerel seçim sonrasında ortak akılla ve genel başkanın onurunu zedelemeden yapabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

“TÜZÜK DEĞİŞSİN, GENEL BAŞKANI ÜYELER SEÇSİN”

Tüzük Kurultayı’na ilişkin açıklamalarda bulunan Ali Engin, “Genel Başkanın önerileri var. Genel Başkanı, vekilleri üyeler seçildin dedi. Tüzüğümüzde kadın ve genç kotası var ön seçim var ama yaptırılmıyor. Ben il başkanıyken ön seçim istedim. Benim ön seçimle hiçbir sorunum olamaz. Tüzük Kurultayında orta vadede bir işaret fişeği olsun diye kimsenin vazgeçemeyeceği hedefler koymalı. Genel Başkanı bin 300 delege değil, 1.5 milyon üyemiz belirlesin. Bunları yapabiliriz. Artık birbirimizi suçlamayalım. Hodri meydan, genel başkan size değişim vaat ediyor. Genel Başkanın bu şekilde gönderilmesine benim vicdanım el vermiyor. Ben blok listeyi demorkatik bulmuyorum. Çarşaf-Blok bir kutuplaşma nedeni olmamalı. Bu tüzüğün bir maddesi. Bu tamamen Genel Kurul iradesi. Ben tüzüğü değiştirmelim diye çok mücadele verdim. Bugün demokrasi isteyen arkadaşlarımız karşı çıkmıştı ve reddedilmişti. Üye sisteminim tasfiyesi mümkündü. Bu tiyatroyu neden tekrar oynuyoruz. Genel Başkanımız bunları düzeltmeyi vaad ediyor. Yarım saatte o kurultrayı bitirelim. Yedek üyelik, ön seçim gibi maadelerle topluma gelecek perspektifi verelim. 30 yıl ertelenmiş sorunları biz Kılıçdaroğlu’na mı yükleyeceğiz. Bizim tartışmamız ve uzlaşmamız lazım. 30 Kasım bir fırsat ve herkesin evet demesi gerekiyor. Biz bunları değiştirmezsek neyi değiştireceğiz? Biz değişim derken neyi hedefliyoruz? Sistemi sorgulamalıyız. Genel Başkan partiyi limana çekmek istiyor. Liman örgütdür, liman parti içi demokrasidir” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.