Dolar 34,6542
%0.03
Euro 36,4512
%0.2
Altın 2.951,520
%0.68
Bist-100 9.685,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Arslan'dan flaş açıklama

Başkan Arslan'dan flaş açıklama

Çiğli'de 1998'den beri tartışmalara yol açan, son Sayıştay raporunda da gündeme gelen tapu kriziyle ilgili tartışmalar alevlendi.Açıklama yapan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, kooperatiflerden alınacak tapuların takipçisi olduklarını ve konuyu yargıya taşımaya hazırlandıklarını duyurdu. Çiğli'deki tapu krizi yargıya mı taşınıyor'

  • Ege Postası
  • 08.12.2016 - 11:03

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan idaresinde gerçekleşen Çiğli Belediyesinin Aralık ayı meclis oturumunda belediyede bir süredir çıkmaza yol açan tapu konusu bir kez daha gündeme taşındı. Muhalefetin eleştirilerine yanıt veren Belediye Başkanı Arslan, geçen yıl ve bu yıl Sayıştay tarafından hazırlanan denetim raporlarına da konu olan belediyenin kooperatiflere yaptırdığı konutların tapularıyla ilgili krize dair önemli açıklamalarda bulundu.

Sayıştay Şirintepe'yi sordu, belediyeden tapuları istedi

DEMİRKAYA SAYIŞTAY RAPORUNU GÜNDEME TAŞIDI

Mecliste söz alan ve Sayıştay raporlarındaki tapu konusunu bir kez daha gündeme taşıyan AK Parti'li Meclis Üyesi Mesut Demirkaya, "Sayıştay raporlarında 173 daire bulunmakta. Ancak ortada daireler yok. Bu konu 2014 yılı denetim raporunda da vardı ancak bir gelişme kaydedilemedi. Çiğli halkının hakkı hukuku varsa bunu koruyalım" dedi.

ARSLAN: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

2014, 2015 raporlarında gündeme gelen konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, "Burayla ilgili bir süre uzatımı verildi. 2017 yılı Kasım ayına kadar teslim süresi devam ediyor. İlk etapta 80 kadar dairemiz var. Verilen süre içerisinde teslim edilmesi gerekiyor. Eğer teslim edilmezse suç duyurusunda bulunacağız. Bu olaya sebep olanlara, kurallara uymayanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Bu dolandırıcılığa girer. Bu konu zaman zaman gündeme geliyor. Bir şanssızlıktır, bu konu gerçekten belediyenin zararına yol açmıştır. Bu süre uzatımı dolana kadar işin takipçisi olmak zorundayız. Ondan sonra hukuken gereken her şey yapılacaktır" dedi ve Çiğli halkının hakkı için mücadele edeceklerini duyurdu.

SAYIŞTAY RAPORUNDA NE VARDI'

Belediyenin mali ve idari faaliyetlerini mercek altına alan Sayıştay Başkanlığı, geçtiğimiz yıl ve önceki yıl yaptığı yıllık olağan denetimler sonucunda hazırladığı raporda, S.S. Şirintepe Konut Yapı Kooperatifi, S.S. Çiğli Çamlıkent Konut Yapı Kooperatifi, DBM Beton İnşaat  gibi yüklenici firmalardan belediyenin hakkı olan gayrimenkullerin teslim edilmediğini tespit etmiş ve belediyeden detaylı açıklama istemişti. 1998 yılına kadar uzanan devir ve sözleşme işlemleri inceleyen Sayıştay ayrıca, söz konusu durumun kamu zararına yol açtığını ve belediyenin gelir kaybına uğratıldığını bildirmişti. Encümen kararları ve yüklenici firmalarla imzalanan protokollerin bazılarında usulsüzlük olduğunu da tespit eden Sayıştay İdaresi, 412 daire ve 20 işyeri olmak üzere toplamda 432 adet taşınmazın belediye tarafından teslim alınmamasının gerekçesiyle ilgili detaylı açıklama isterken, belediyenin cevap yazısında ise, tapuların önümüzdeki süreçte teslim alınacağı ve gereken işlemlerin yerine getirileceği bildirilmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.