Dolar 34,1710
%0.1
Euro 38,1563
%-0.23
Altın 2.914,580
%-0.64
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Batur Engelsiz yaşam evini açtı

Başkan Batur Engelsiz yaşam evini açtı

Narlıdere Belediyesi engelliler haftası dolayısıyla hazırladığı etkinliklerin ilkini gerçekleştirdi. Limanreis mahallesinde hazırlanan ‘Engelsiz Yaşam Evi ve Spor Alanı’ düzenlenen törenle hizmete açıldı. Başkan Batur'dan Narlıdere'ye

  • Ege Postası
  • 15.05.2015 - 13:42
Narlıdere belediyesinin Limanreis mahallesinde, ‘Engelli Akşam Bakım Merkezi’ yanında bulunan alan üzerinde hazırladığı ‘Engelsiz Yaşam Evi ve Spor Alanı’ törenle hizmete girdi. Limanreis mahallesindeki törene Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İlçe Başkanı Cafer Esen, CHP Milletvekili adayı Ednan Arslan, CHP Kadın Kolları, Belediye Başkan Yardımcısı Ulvi Dülger, Belediye birim müdürleri, Narlıdere Belediyesi Engelliler Merkezi müdürü Besim Toker ve merkezden yararlanan çocukların aileleri katıldı.
 
Başkan Batur’a sonsuz teşekkür
Açılış töreninde bir konuşma gerçekleştiren Narlıdere Belediyesi Engelliler Merkezi müdürü Besim Toker, 11 yıllık hizmet sürecini anlattı. Toker “altı yıl önce yine burada toplanmıştık. Bizler daha genç ve çocuklarımız daha küçüktü ve merkezimiz daha küçüktü. Bugün merkezimiz gittikçe gelişiyor ve büyüyor. Ülkemizde eğitim ve sağlığın taşeronlaştırılması ve ticarileştirilmesi karşısında direnen birkaç kişiden biri olan yerel yönetimin örnek temsilcisi burada. Başkanımız Sayın Abdül Batur önderliğinde 2004 yılında yola çıktık. 11 yıl sonra bugün 120 engelli bireye hizmet vermeye çalışıyoruz. Bugünlere gelmemizde ve bu güzel mekanların oluşmasında bizlere sonsuz destek veren merkezimizin varoluş nedeni belediye başkanımız Sayın Abdül Batur’a sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Başkan’dan engellilere minibüs sözü
Spor alanın açılışı öncesinde konuşan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, laf değil hizmet ürettiklerini hatırlatırken daha günümüzde engellileri koruyacak ve kapsayacak yasaların bir türlü tamamlanmadığını, daha hala yapacağız, edeceğiz söylemlerinin seçim alanlarında yükseldiğini sosyal demokrat bir belediye olarak 2004 yılından itibaren Narlıdere Belediyesinin gerekli çalışmaları gerçekleştirdiğini ifade etti. Batur “ 2004 yılında çalışmalara başladık ve belediye binamızın hemen altında bulunan engelli merkezimizi hayata geçirdik. Daha sonra hem engellileri hem de onların ailelerin ihtiyaçlarını karşılayacak olan Limanreis mahallemizde bulunan ‘Engelli Akşam Bakım Merkezimiz’ hayata geçti.  Bu hafta engelliler haftası. Biz Narlıdere Belediyesi olarak engelli çocuklarımıza ve engelli bireylere elimizdeki imkanlar doğrultusunda gereken katkıyı yapmaya çalışıyoruz. Belediyemizin altında bulunan Engelli merkezimizi daha büyük daha modern bir hale getirmek için bir takım projelerimiz var ve bunun üstünde çalışıyoruz. Engelli merkezimizin en büyük ihtiyacı olan minibüs sorunu geçtiğimiz mecliste görüşerek programımıza aldık. İki ay içerisinde merkezimizin ve engelli kardeşlerimizin hizmetine sunacağız. Bunun sözünü de burada sizlerin huzurunda veriyorum. Bugün burada açılışını gerçekleştireceğimiz alan atıl durumda bulunan bir alandı. Fen işleri ekipleri ve park bahçeler ekipleri gerekli çalışmaları yaparak bu güzel alanı çocuklarımızın hizmetine hazır hale getirdiler. Bütün emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından ‘Engelsiz Yaşam Evi ve Spor Alanı’ kurdela kesilmesi ile birlikte hizmete açıldı. Basketbol potası, voleybol sahası, mini golf, masa tenisi gibi spor alanlarının bulunduğu merkezde başkan Batur, mini golf sahasında ilk atışları Engelli çocuklarla birlikte gerçekleştirdi. Başkan Batur etkinliğe katılan herkesi ve Narlıderelileri engelliler haftası kapsamında 15 Mayıs Cuma günü saat:20.30’da Narlıdere AKM’de ücretsiz olarak düzenlenecek olan Tepecik filarmoni orkestrası ve Hüsnü Şenlendiricinin Nar Taneleri Engelliler korosu ile birlikte vereceği konsere davet etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.