Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Batur saldırıya uğrayan seçim bürosuna gitti

Başkan Batur saldırıya uğrayan seçim bürosuna gitti

CHP Konak'ın seçim bürosuna düzenlenen taşlı saldırı sonrası açıklama yapan Başkan Batur, “Cumhuriyet Halk Partililer olarak ve İzmirliler olarak bu tür saldırılardan hiçbir zaman yılmadan mücadelemize devam edeceğiz. Beraber bir yumruk halinde bu saldırılara karşı duracağız. Hiçbir şey bizi yıldıramaz. 13. Cumhurbaşkanımız olarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilmesinde, partimizin başarılı olmasında çalışmalarımızı en üst noktada sürdürürken bu olay bizi daha da kamçılamış oldu” dedi.

  • Ege Postası
  • 11.04.2023 - 14:35
  • Güncelleme: 11.04.2023 - 15:12

CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde silahla ateş açılmasının ardından bugün sabah saatlerinde de CHP’nin Konak seçim bürosuna taşlı saldırı yapıldı.

Sabah 07:54 sularında CHP’nin seçim bürosu önüne gelen şahıs, taş atarak binanın camlarını kırdı. Güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesi sonucu kimliği tespit edilen şahıs güvenlik güçlerince yakalanarak gözaltına alındı.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur,  Konak’ın İkiçeşmelik semtindeki CHP Konak İlçe Başkanlığının seçim bürosuna gerçekleştirilen çirkin saldırı hakkında açıklama yaptı. Başkan Batur, yeni hizmete giren, açılışı önümüzdeki hafta yapılacak olan büroya yapılan taşlı saldırı sonrası yaptığı açıklamada, “Konak İlçe Başkanlığımızın İki Çeşmelik’te oluşturduğu, 13. Cumhurbaşkanı adayı Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun çalışmalarının yürütüleceği seçim büromuza maalesef taşlı saldırı oldu.  Seçim sürecinde bu tür şeylerin olması çok doğru değil. Seçim dönemde herhangi bir siyasi partiye ve düşünceye bu olayı mal etmemiz mümkün değil. Bizim yöneticiler olarak bu gerginlik havasını minimize etmemiz lazım” dedi.

Batur: Hiçbir şey bizi yıldıramaz

Alınan bilgi ve kamera kayıtlarına göre olayın sabah 09.00 civarında gerçekleştiğini, genç bir vatandaşın elindeki taşla kapı ve camları kırarak kullanılmaz hale getirdiğini belirten Başkan Batur, vatandaşın emniyetteki ilk ifadesinde Cumhuriyet Halk Partisinin seçim bürosu olduğu için camları kırdığı ve Ak Partiye oy verilmesini istediği beyanında bulunduğunu söyledi. Başkan Batur sözlerini şöyle sürdürdü:

“Olay bize sabah 09.00 gibi intikal etti ve ilçe başkanımız Akın Küçükoğullarından emniyet güçlerine haber verdi. Emniyet güçlerimiz de olaya hemen müdahale ederek ilgili şahsı yakaladı. Seçim döneminde, bu tür saldırılar bu ara sık sık olmaya başladı. Ama Cumhuriyet Halk Partililer olarak ve İzmirliler olarak bu tür saldırılardan hiçbir zaman yılmadan mücadelemize devam edeceğiz. Yakalanan şahıs ifadesinde bunları kullanmış. Biliyorsunuz bu hafta Polis Haftası ve biz de bu sebeple bugün İlçe Emniyet Müdürümüzle görüşecektik. Olayın mahiyetini kendisinden de tam olarak öğrenmiş olacağız. Maalesef İstanbul’da CHP ve İYİ Parti’ye, sonra İzmir’e de sıçrayacak şekilde olması bizleri üzdü. Ama burada bulunan bütün partili arkadaşlarımız ve yöneticilerimizle beraber bir yumruk halinde bu saldırılara karşı duracağız. Hiçbir şey bizi yıldıramaz. 13. Cumhurbaşkanımız olarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilmesinde, partimizin başarılı olmasında çalışmalarımızı en üst noktada sürdürürken bu olay bizi daha da kamçılamış oldu.”

İLÇE BAŞKANI AKIN KÜÇÜKOĞULLARINDAN AÇIKLAMA

CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, saldırıyla ilgili şunları söyledi:

“Bir şahıs geliyor kapımızı zorluyor sonra da taşla iki camımızı kırıyor. Polise ihbar ettik sağ olsunlar bir anda yakaladılar. İlk ifadesinde ‘CHP olduğu için camları kırdım’ diyor. ‘AKP kazanacak’ diyor. Böyle bir ifade veriyor. Manidar olan şu; yandaki dükkanından vitrini güzel, öbür dükkanında camları güzel orayı kırmıyor direkt bize geliyor. Bu arkadaşın arkası da biraz araştırılsın ama biz bu işi de fazla köpürtmek istemiyoruz. Kardeşlik barış bizim ilkemiz. Bütün herkesi kucaklıyoruz. Biz bu ülkeye sevgiyi, kardeşliği getirmek için buradayız. Biz istiyoruz ki herkesi savunalım. Helalleştik, helalleşiyoruz. Bu saldırılar bizi birbirimize daha çok yakınlaştırıyor, birleşe birleşe kazanacağız. Tabii bu kaybetmenin de işaretleri bu işler. Üzgünüz, tabii ki üzgünüz. Keşke seçime böyle bir festival havasında gitseydik bunlar olmasaydı.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.