Dolar 34,1724
%0.03
Euro 38,1668
%0
Altın 2.914,500
%-0.2
Bist-100 9.777,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Ergün’den Manisa’ya Sosyal Konut Müjdesi

Başkan Ergün’den Manisa’ya Sosyal Konut Müjdesi

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MESO ve Emlakçılar Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Bahattin Akyüz ile yönetim kurulu üyelerini makamında ağırladı. Kentteki konut sorununa yönelik görüş alışverişinde bulunulan ziyarette Manisalılar’a Sosyal Konut Projesi’ni müjdeleyen Başkan Ergün, “Yaklaşık 2 ay içerisinde başlayacak olan 560 Yataklı Bölge Hastanesi’nin olduğu bölgeye Manisa’nın konut açığını kapatacak Sosyal Konut Projesi için çalışmalara başladık” dedi.

  • Ege Postası
  • 05.06.2014 - 09:46
MANİSA- Emlakçılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 9. Seçimli Olağan Genel Kurulu’nunda üyelerinin güvenoyunu alarak tekrar dernek başkanlığa seçilen Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz, yeni yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e nezaket ziyaretinde bulundu. Başkan Ergün’e yeni hizmet döneminde başarılar dileyen Akyüz, emlak piyasasına yönelik bilgi vererek, esnafın sorunlarını paylaştı.
 
İmar Konusundaki Desteğimiz Sürecek
Akyüz, Başkan Ergün’ün geçmiş 5 yıl önceki hizmetlerini olduğu gibi önümüzdeki süreçteki hizmetlerini de yakından takip edeceklerini söyleyerek, özellikle üzerinde 2,5 yıl çalıştıkları revizyon imar planı konusunda verdikleri desteği sürdüreceklerini söyledi. Manisalı esnafın gelir seviyesini yükselten çalışmalarından dolayı da Başkan Ergün’e teşekkür eden Başkan Akyüz, “Büyükşehir Başkanlığınız’ın Manisa için, esnaf ve sanatkarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Her şeyden önce de 5 yıldır olduğu gibi bundan sonra da esnafımızın gelir seviyesini yükseltecek aktivitelerin, sosyal çalışmaların içerisinde yer almanızı temenni ediyorum. Ayrıca bildiğiniz üzere bizler imar revizyon uygulamasını hep savunduk. Yine de arkasındayız. Ben çalışmalarınız esnasında ‘bugünler iyi günler. önümüzde kötü günler bizi bekliyor’ demiştim. Dediğimiz gibi de oldu. Plan kabul edilmedi. Emlak ve inşaat sektörü çok kötü günler yaşamaya başladı. Şuanda kiralar ve konut satışları aldı başını gitti. Bugün en kötü ev en az 500 TL ve özellikle asgari ücretle geçinen ailelerimiz zor durumda. O yüzden inşallah inşaat sektörünü canlandıracak bu uygulamayı en kısa zamanda tekrar hayata geçirirsiniz. Geçtiğimiz mecliste planın kararının geçmesine çok sevindik. Geçmiş dönemde olduğu gibi çalışmalarınızı yakından takip ediyoruz. Bu konuda çok memnun ve minnettarız” diye konuştu.
          
Büyükşehre Kentsel Yenilemeye Yetkisi
Konuklarının ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Ergün de yeni bir revizyon imar planı hazırlıkları içerisinde olduklarını belirterek, Manisa’da artan kira ve konut fiyatlarına, inşaat sektörünün sorunlarını çözmek istediklerini belirtti. Yeni yasalarla birlikte kentsel dönüşüm alanlarının kararına yönelik büyükşehir belediyesine yetki verildiğini de açıklayan Başkan Ergün şöyle konuştu, “Tabii 26 yıldır yapılmayan imar planlarını ilk kez biz getirdik. Yaklaşık 2,5 yıl üzerinde çalıştık. Sanırım iyi anlatamadık. Keşke o günün şartlarında herkes işin altına elini koysaydı, bir masa etrafında oturarak bu işi hayata geçirebilseydik. Ama olmadı. İmar planının önemini hep söyledik. Seçim sürecine girildiğinden dolayı siyasi kaygılardan dolayı engellendi. Şimdi doğru yaptığımızı kendileri de teyit ediyor. Büyükşehrin ilk meclisinde bunun kararını geçirdik. Çok hızlı hareket etmek gerekiyor. Ancak biz 5 binlik ve binlik planları geçirme düşüncesinde çalışmalarımızı yapmıştık. Şimdi büyükşehir olmamız dolayısıyla 100 binlik planlar bakanlıkta imzaya açıldı. Arkadan şuan startını verdiğimiz 25 binlik planlar geçecek. Ondan sonra 25 bin bitecek ki arkadan 5 binlikler gelecek. İlçe meclislerinde kabul edilen planlar en son büyükşehir belediye meclisine gelecek. Uzun bir süreç var önümüzde. Ama başlamak bitirmek demektir. Manisa’nın 5 yıl kaybı olmasına rağmen yeni yasalar doğrultusunda imar planı beklenmeden mecliste kentsel dönüşüm alanları ilan etme noktasında yetkiler söz konusu. Bizim de sosyal konut üretimi noktasında bu tarz proje hazırlıklarımız var”
 
Konut Sorununu Çözecek İlk Adım Atıldı
Geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile görüşme imkanı bulduklarını ve Manisa’ya yapılacak olan 560 yataklı bölge hastanesinin 1-2 ay içerisinde başlayacağı müjdesini aldıklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Yaklaşık 10 gün önce Soma’da Sağlık Bakanı ile görüşme imkanımız oldu. Manisa’ya yapılacak olan 560 yataklı bölge hastanesinin 1-2 ay içerisinde başlayacağına yönelik müjdeyi aldım. Seçim süresince mevcut alana yönelik yapacağımız sosyal konut projesi konusunda beyanatlarım vardı. Şuanda ilgili daire başkanlığımıza ve plan proje müdürlüğümüze talimat verdim. Hemen hızlı bir şekilde bu çalışmaların startını verdik. Tabii ki mecliste alınacak kararlarla da o bölgede inşallah sosyal konut projesini hayata geçireceğiz. Bu anlamda Manisa’nın emlak konusundaki sorunlarını bir an önce çözme düşüncesindeyiz. İnşallah daha yakın süre içerisinde bu açığı kapatacak bir çalışma yapacağız” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.