Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Görmez'den kardeşlik vurgusu

Başkan Görmez'den kardeşlik vurgusu

Torbalı Özbey’de beşincisi düzenlenen geleneksel aşure etkinliğinde konuşan Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Aşure zor günlerde birlik ve beraberliğin sembolüdür” dedi.

  • Ege Postası
  • 11.01.2016 - 12:25
Torbalı Özbey Mahalle Muhtarlığı ile Özbey Güzelleştirme Geliştirme ve Destekleme Derneği tarafından bu yıl 5.’cisi düzenlenen geleneksel aşure etkinliğinde konuşan Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Aşure zor günlerde birlik ve beraberliğin sembolüdür. Hoşgörüye, birlik ve beraberliğe, kardeşliğe, karşılıklı yardımlaşmaya daha çok ihtiyacımız var” dedi.
Çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte birlik, beraberlik, kardeşlik ve huzur için dualar edildi. Konuşmalar yapıldı. Özbey Mahalle Muhtarı Şemsettin Kanza, aşurenin bahane asıl amacın dayanışma ve ortak değerlerde buluşma, hoşgörü olduğunu söyledi.

‘AŞURE, BİRLİK VE BERABERLİKTİR’
Aşurenin sembolik değerinin zor günlerde bir olmak birlik olmak, çalışarak zorlukları aşmak olduğunu belirten Torbalı Belediye Başkanı Görmez, “Bütünleşmenin ve dayanışmanın devamını diliyorum. Bilindiği üzere aşure içerisinde her türlü malzemenin bir arada olmasıyla ünlü bir tatlıdır. Limon ile buğday, fasulye ile üzüm aşurede bir araya gelir ve bu tatlıya asıl özelliğini veren de bu birlikteliktir. Türkiye’miz ve Torbalı’mız da bu birlikteliğin en iyi timsalidir. Birliktelikten tatlılık ayrılıktan acı doğar. Allah bize bu topraklar üzerinde ilelebet birlikte yaşamayı nasip etsin” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.