Dolar 34,2783
%0.33
Euro 37,5305
%0.02
Altın 2.929,850
%1.4
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Güzelbey: Engelliler konusunda hassaslığın ötesinde bilinçli olmalıyız

Başkan Güzelbey: Engelliler konusunda hassaslığın ötesinde bilinçli olmalıyız

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, ülkede yaklaşık 8,5 milyon engelli vatandaşın yaşadığını ifade ederek, “Bunların büyük bir kısmı da temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Bunun yanında planlanmamış şehirler...

  • Ege Postası
  • 13.05.2013 - 13:10
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, ülkede yaklaşık 8,5 milyon engelli vatandaşın yaşadığını ifade ederek, “Bunların büyük bir kısmı da temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Bunun yanında planlanmamış şehirler de onların yaşamını zorlaştırıyor. Çünkü şehirlerimiz, yıllar önce engelli vatandaşlarımız düşünülerek inşa edilmemiştir.” dedi.

Güzelbey, Engelliler Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda, dünyada 500 milyon civarında engelli bulunduğunu, birçok ülkede her 10 kişiden birinin fiziksel, zihinsel veya duygusal nedenlerle engelli olduğunu söyledi. Güzelbey, “Türkiye Özürlüler Derneği’nin araştırmasına göre, özürlülerin durumu aileleri ile birlikte 25 milyon kişiyi yakından ilgilendiren toplumsal bir sorun olduğu üzücü bir gerçek. Engelli vatandaşlarımızın yeterlilik ve işlevselliklerini en üst düzeye çıkarmak, toplumsal destek ve rehabilitasyon programlarını geliştirmek önemlidir. Bu, onların, başkalarına gereksinim duymadan yaşamlarını sürdüren, kendine yeten, üretken bireyler olabilmeleri için zorunludur.” diye konuştu.

Yerel yönetimler ve kamu kurumlarının, bu konuda hassas olmanın ötesinde bilinçli olmaları gerektiğini vurgulayan Güzelbey, “Bizler karar mekanizmaları olarak, engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak için atılacak adımlara önayak olmalıyız. Hepimizin birer engelli adayı olduğu dünyamızda, engelli vatandaşları toplumun dışına itmek medeni toplumların içine düşmemesi gereken önemli bir durumdur. Biz Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak bunun bilincindeyiz ve her zaman engelli vatandaşlarımızın yanındayız. ‘Engel Yok’ otobüsümüzle, engelli basketbol takımızla, kaldırımlardaki düzenlemelerle ve üst geçitlerde yaptığımız asansörlerle engelleri kaldırmak için çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak, engelli vatandaşlarımızın hayata daha sıkı sarılmaları için elimizden geleni yapacağız. Engellilerin sorunlarının çözümünün başında, onları tüketici konumdan çıkarıp toplumun aktif birer bireyi haline getirilmeleri, verimli iş ortamları oluşturmak gerekmektedir.” diye ifade etti.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.