Dolar 34,2053
%-0.05
Euro 37,5566
%0.22
Altın 2.889,740
%0.7
Bist-100 9.011,00
%-1.33

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan İça: İncik suyunu sağlığa zararlı olduğu için kestik

Başkan İça: İncik suyunu sağlığa zararlı olduğu için kestik

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, İncik suyu çeşmelerinin sudaki alüminyum oranının yüksek çıktığını için kapatıldığını söyledi. İki su kaynağı bulunan Kütahya'nın 1990'lı yılların sonlarına doğru kent merkezinde halkın...

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 10:42
Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, İncik suyu çeşmelerinin sudaki alüminyum oranının yüksek çıktığını için kapatıldığını söyledi.

İki su kaynağı bulunan Kütahya'nın 1990'lı yılların sonlarına doğru kent merkezinde halkın kullanımı için çeşmelerle sunulduğunu belirten Mustafa İça, İncik suyu içerisinde alüminyum oranının yüksek olduğunu belirtti.

2004 yılından bugüne kadar bahse konu çeşme ve suların tartışma konusu olduğuna işaret eden İça; “ Burada iki kaynak bulunmaktadır. Birincisi doğrudan Türkmen Suyunun bulunduğu kaynak. Orada arıtması yapılıp, şişelenip Sağlık Bakanlığı’nın kontrolü dahilinde dağıtımı yapılıyor. İkincisi ise kaynaktan doğrudan doğruya getirilen 8 köyden geçen, ayrıca depo ve diğer alanlarla birlikte 12 müdahale noktasından gelen incik suyu hattı olup, sağlık açısından tehlike arz ediyor. " dedi.

İncik sularının mevcut şekillerde halka sunulmasının tehlikeli olduğunu vurgulayan Başkan İça şöyle devam etti: "İncik suyunun bu halde verilmesini halk sağlığı açısından doğru bulmuyorum. Bu nedenle de geldiğimden bu yana hiç incik suyu çeşmesi yaptırmadım. Valilikten gelen yazıda mevcut çeşmelerin ıslah çalışması yapılması, tamir ve bakımı isteniyor. Su İşleri Müdürlüğü Ekiplerimizle birlikte araştırmalar yaptık. Gerçekten de kaynakta son yapılan müdahalelerle alüminyum açısından oldukça yüksek olduğu tespit edildi. Alüminyum alzheimer hastalığına sebep olmaktadır. Doğadaki bozulma, madencilik faaliyetlerle birlikte alüminyumun arttığını düşünüyorum. Bizde bu duruma anında müdahale ederek, halk sağlığı açısından zararlı olduğu için kapattık.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.