Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Karabağ iktidar olmanın yolu belediyeden geçer

Başkan Karabağ iktidar olmanın yolu belediyeden geçer

Can Radyo’da Gökhan Kafalı'nın konuğu olan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ  çarpıcı açıklamalar da bulundu. Başkan Karabağ'dan başarının formülü

  • Ege Postası
  • 16.09.2015 - 14:31
EGEPOSTASI- HABER SERVİSİ- Siyası çıkışları ile dikkatleri üzerine çeken Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Türkiye gündemi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Genç belediye başkanlarına tavsiyelerde bulunan Başkan Karabağ , “Belediye Başkanı arkadaşlarımın içlerinde genç  ve tecrübeli olan arkadaşlarım var, belediye başkanı gezmeden görmeden başarılı olamaz. Belediye Başkanı başarılı olmak için herşeyi kendi gözü ile görecek. Yoksa başarılı olma şansı yok" dedi.  

Türkiye’de iktidar olmanın yolunun belediyelerden geçtiğini vurgulayan Başkan Karabağ, “ Biz bunun küçük bir örneğiyiz. Belediyede başarılı olamadığımızda vatandaş “siz burada başarılı olamadınız “demez m? Dolayısı ile iyi çalışmamız gerekiyor. Belediye başkanları olarak ülkenin genelini düşünerek hareket etmeliyiz. Biz burada model olmalıyız, iktidar olmanın yolu belediyelerden geçiyor. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri olarak sıkıntılarımız var, muhalefette olan belediyeler olarak baskı altındayız. Buna rağmen elimizden geleni yapmamız gerekiyor" şeklinde konuştu

BAŞKANLIK SİSTEMİNİ BENİMSEYEN BİR SİYASİ KADRO VAR
Genel siyaset ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Türkiye’de son dönemlerde olağanüstü şeyler yaşanıyor, Türkiye’yi başkanlık sistemi ile yönetelim diyen bir siyasi kadro var. Bu kadro hedefine varmak için, beklenmedik şeyler yapabilir. “ diye konuştu.

IRKÇILIK GERİCİ BİR TAVIRDIR
Irkçılığın gerici bir tavır olduğunu öne süren Başkan Karabağ; "Ülkemizin bölünmez bütünlüğü konusunda Bayraklı halkının büyük bir kesimi endişeli ve devletin üniter yapısının korunmasından yana... Bayraklı ’da ayrılıkçı unsurların, küçük grupların olduğunu biliyoruz ama benim etnik zemindeki halklarım korunsun derken, bunun ayrı bir devlet noktasına taşınmasında bir mana yok. Sol siyaset insanların bir arada yaşamasını öneren bir siyaset. Din, ırk ve mezhep ayrımcılıkları kafaların içinde olmamalı. Dolayısı ile hangi zeminde ırkçılık yapılırsa yapılsın, bunu ister Kürtler yapsın ister Türkler isterse Azeriler yapsın bu gerici bir tavırdır. Bu yapanlar kendilerini sol söylemin içine almasınlar,  kimseyi aldatmaya kalkmasınlar, şovenist, gerici ve ırkçı tutumlar solun içinde barınmaz. Biz bunu yapanları solcu olarak görmeyiz. Bunu yapanlar geri kafalı, gerici, sağ tandanslı insanlardır. Son dönemde artan Kürt milliyetçiliği hareketinin, bu hareketin dışında kalan Kürt halkının iyi değerlendirmesi gerekiyor. Bu sol bir tavır değil. Sistemdeki bütün sıkıntılar sadece Kürtlere değil, etnik zeminde farklılıkların olduğu tümüne var. Kürt'e, Türk’e, Laz'a, Çerkez’e herkese var. Bu bir sistem sorunu, Türkiye’de sistemin değişmesi lazım daha demokratik, daha çağdaş ve sosyal demokrat bir iktidarın en az iki dönem iktidara gelmesi lazım. Türkiye halkı bunu denemli. O nedenle ben her zaman soldan örnek veririm." diye konuştu.

DENİZLER İDAM SEHPASINDA…
Deniz Gezmiş'i örnek gösteren Hasan Karabağ; "Deniz Gezmiş'in mahkemelerde 'Kürt ve Türk halkları için söyledikleri, Kurtuluş Savaşı'ndaki mücadeleyi Kürt ve Türk kavimleri birlikte vermişlerdir. Bu ikinci savaşı, kalkınma savaşını “Emperyalizmden kurtulma savaşını Kürt ve Türk kavimleri yapacaktır. Bu iki kavime Türkiye halkı denir” diye tanımını koymuştur. Ondan sonra idam sehpasında bu arkadaşlar “ yaşasın tam bağımsız Türkiye “ demiştir.  “Yaşasın Kürdistan Cumhuriyeti, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” dememiştir. Dolayısı ile sol kafa bunu der. Ama ırkçı kafalar başka şeyler der. Yaşasın Obama demeye başlar, Kürtleri bu noktaya taşımamak lazım. Sistemdeki yanlışları düzeltmeye çalışırken, Emperyalist dünyanın oyuncağı olmamak lazım. Bizim bölünmemizi Amerika istiyor, Avrupa ülkeleri istiyor, istiklal mücadelesi öncesi nasıl işgal etmişlerse, aynı şekilde yine aynı duyguları taşıyorlar. Ekonomik olarak güçlü bir Türkiye lazım, Çağdaş kafalı insanların bu ülkeyi yönetmesi lazım,  Ortadoğu’ya dönmüş Arap ülkeler heveslisi bir Türkiye olmaması lazım. Bu kafayla bu işler olmamız, yüzümüzü batıya dönmemiz lazım. “dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.