Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Karabağ’dan son çözüme ret ve isyan: 500 metre arayla Pazar olur mu'

Başkan Karabağ’dan son çözüme ret ve isyan: 500 metre arayla Pazar olur mu'

Can Radyo'da Gökhan Kafalı'nın programına katılan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ Danıştay kararıyla kapatıldıktan sonra sayısız eylem ve arayışlara konu olan Özkanlar Pazar yerine, Manavkuyu’daki 5 bin metrekarelik alanda yer bulunduğu haberlerine sert tepki gösterdi. Aynı alanın 500 metre ilerisinde pazar bulunduğunu açıklayan Başkan Karabağ, durumu şehircilik cinayeti ve komedi olarak nitelendirdi. Başkan Karabağ’dan son çözüme ret ve isyan

  • Ege Postası
  • 28.05.2018 - 14:13

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Özkanlar Pazar yerine yer bulundu haberlerine açıklık getiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, aynı yerde 500 metre ilerisinde Pazar olduğuna dikkat çekti ve “Manavkuyu bölgesindeki eğitim alanına biz yer bulduk deyip sanki uzaydan arsa bulmuşlar gibi, sayın vali ve oda başkanları, içinde saygıdeğer Bornova Belediye Başkanı da var, çok değerli Olgun kardeşimiz, yer bulduk yer bulduk iş çözülüyor. Nasıl çözülüyo? Eğitim alanı olacak idiyse Mansuroğlu’ndaki pazarı getirip 500 metre ileride pazarı olan bir mahalleye, dünyanın hiçbir yerinde 500 metre arayla iki tane Pazar olmaz. Bu tam bir şehircilik cinayetidir” dedi.

KARABAĞ, BUGÜNE KADAR ÖNERDİKLERİNİ VE SON KARARIN NEDEN ÇÖZÜM OLMADIĞINI ANLATTI

“Pazarın kaldırılması mahkeme kararı, Danıştay kararı. Biz bu arada çözümü için Telekom’un arkasındaki iki alandan birinin dönüştürülmesini istedik. 5 bin metrekareyi istedik, oraya iki katlı Pazar yaparız diye. Büyükşehir reddetti onu. Pazarcılar odası arıyor beni burayı bulduk, ettik, tuttuk bilmem ne. Olgun Kardeşimiz tavsiye etmiş. Viyadük altı gündemden düşsün diye. Herkes şark kurnazlığı içinde” diyen Bayraklı Belediye Başkanı Karabağ, en uygun yer olmasına karşın Bornova Belediyesi’nin istemediği Bornova Viyadük altının gündemden düşürülme amacı taşıyan yerin neden olmayacağını gerekçeleriyle anlattı.

AKIL-MANTIK İŞİ Mİ'

Başkan Hasan Karabağ, karşı çıkışının nedenini, “Mansuroğlu’ndaki pazarın Manavkuyu’daki çözümü nasıl oluyor bilmiyorum. Biz Manavkuyu’daki pazara da bir gün önerdik. Haftanın altı günü giyimci kardeşlerimize, bir gün Pazar yapsınlar dedik. Hazır Pazar varken, oradaki bir arsayı, eğitim alanını, vay Pazar yeri bulduk Pazar yeri bulduk, deyip haftanın bir mahallede üç tane Pazar mı olu? 500 metre arayla iki tane Pazar mı olur ya. Akıl işi midir, mantık işi midi? Böyle bir şey olabilir m? Yasalar buna izin verir m? O okul alanına yeni bir yer ayarlamamız lazım. Nereden bulacağı? Şimdi niye Mansuroğlu’nu önerdim. Çevresinde birçok okul var. Arkadaşlar gidip incelemiş. İki tane yan yana arsa var. Birini kullanabiliriz, iki eğitim alanından diye. Şimdi burada bir tek ilkokul alanı var. İlkokul alanını Pazar yeri yapalım. Çamkıran pazarı 500 metre ileride. Komedi ya. Komedi komedi” diye konuştu.

500 METRE ARAYLA İKİ PAZAR DÜNYANIN NERESİNDE VAR'

Durumu komedi ve şehircilik cinayeti olarak niteleyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Yer bulduk dedikleri arsayı, birazcık beyni olan, Valiye gider der ki siz Mansuroğlu’ndaki eğitim alanını oraya açın, bu Pazar hem Mansuroğlu’nun problemini çözsün hem de Manavkuyu’daki eğitim alanı heba olmasın der. Kaymakam ne yapıyor bilmiyorum. Hiç konuşmadım. O da pazarcılar odası Vali ile gidip geliyorlar. Burası eğitim alanı nasıl Pazar yaparız. Ya kardeşim, bir sorun bakalım, bu iş nasıl çözülür diye. Bu işin kahrını çeken ilçe belediye başkanı var. Mansuroğlu olmaz, viyadük altı olmaz, neresi olu? Çamkıran pazarı bir gün olmaz. Tepekule pazarı tam gün olmaz. Bütün bunlar önerildi. Kentin kaliteli bölgelerinden birinde, ilkokul alanını, Çamkıran Pazarı’nın yanına 500 metre ilerisine, ikinci bir Pazar yaparak süper zekalı bir buluş bulmuşlar. Bütün zeki insanları, bu işle uğraşanları tebrik ediyorum. Bu kadar olmaz. Ayıp denen bir şey var. Eğitim alanını feda edecekseniz, geliyorsunuz Manavkuyu’da pazarın dibine Pazar yapmaya çalışıyorsunuz, ey ilgililer. Doğru bir tane iki tane değil. 500 metre arayla iki tane Pazar dünyanın hangi az gelişmiş ülkesinde var. Kimseye sormadan biz yer bulduk. Geçici Pazar. Geçici Pazar diye bir tanım olur mu y? Ne demek geçici Pazar'” diye sordu.

OLGUN KARDEŞİMİZ TAVSİYE ETMİŞ, HERKES ŞARK KURNAZLIĞI İÇİNDE

Yeri Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın önerdiğini öğrendiğini kaydeden Başkan Hasan Karabağ,  tepkisini, “Olgun Kardeşimiz tavsiye etmiş. Viyadük altı gündemden düşsün diye. Herkes şark kurnazlığı içinde. Hayatımda hiçbir unsurla işbirlikçi olmadım, ölürüm de olmam. İşbirlikçileri kınıyorum buradan. Bulunduğum siyasi görüşe ihanet edip, işbirlikçilik içine girenleri, bulunduğu yer neresi olursa olsun terbiyesizlikle suçluyorum hepsini. Adam gibi duracaksın durduğun yerde ve o ilkelerle hareket edeceksin. Oynamayacaksın. Doğruyu konuşmak lazım. Ne düşünüyorsam onu söylerim ben. Herkesle dost görünen insanın doğru olmadığını düşünürüm ben” sözleriyle dile getirdi.

HERKES PAZAR İŞİNDEN NEMALANMAYA ÇALIŞIYOR, KOMEDİ

Pazarcılar Odası’nın içinde de sorundan nemalanmaya çalışan kişiler olduğunun farkında olduğunu belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, pazarın kapatılmasını ve bu hale gelmesini sağlayanların da ‘belli unsurlar’ olduğunu  söyledi:

“Pazarcılar odasında odayı hedeflemiş, genç, aktif ve biraz da cahil cühela konuşmalar yapan birileri var. Onların derdi de odayı ele geçirmek. O nedenle de yer bulduk yer bulduk deyip naralar atıp kahraman olmak. Herkes Pazar işinden nemalanmaya çalışıyor. Komedi. Ben hiç günah keçisi olmam. Kafamın arkasında kötü bir şey yoktur. Hep pozitif yaklaşırım. İnsanları üzmek için biz bu noktalara gelmedik. Bu pazarın kapatılmasını bu hale getirenler de belli unsurlar. Her sektörde olan bir takım illegal yapılanmalar pazarcılar odasında da var. Bunu emniyet de Vali de hepsi de biliyor. Bu sadece benim sorunum değil. Birlikte çözülecek sorunlar. Bu yapılar ayrı bir gündem.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.