Dolar 34,0115
%-0.15
Euro 38,0579
%0.4
Altın 2.828,960
%0.93
Bist-100 9.914,00
%1.43

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Kocaoğlu'ndan Bakan Bayraktar'a çağrı

Başkan Kocaoğlu'ndan Bakan Bayraktar'a çağrı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyük Kanal Projesi’nde yaşanan tıkanma nedeniyle körfeze akan kanalizasyon atıkları için ceza kesen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne tepki gösterdi. 40 bin liralık ceza hakkında konuşan Kocaoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ı göreve çağırdı

  • Ege Postası
  • 08.03.2013 - 15:49
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kocaoğlu, Büyük Kanal Projesi'nde yaşanan tıkanıklık dolayısıyla kesilen 40 bin liralık ceza konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ı görevi çağırdı. “Ben buradan çevre ve Şehircilik Bakanlığı elamanlarına değil, direkt sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar'a, bu konuları bu üç konuyu araştırmasını, bizim çevre konusunda ne yaptığımızı ve buradaki teşkilatın, çevre ve şehircilik teşkilatının ne yaptığını sorgulamaya davet ediyorum” diyen Aziz Kocaoğlu cezayı kesen bürokratları da sert sözlerle eleştirdi. Bürokratın devletin bürokratı, bir kişinin adamı olmaması gerektiği vurgusunu yapan Aziz Kocaoğlu, “Bürokrasi birilerinin bürokratı olmak için çaba gösterirse o bürokrat, devlet bürokratı değildir. O bürokrat birilerinin işini yapar, birilerine de böyle bize yaptığı gibi ceza keser. Bunlar boş işlerdir. Bir bürokratın buraya inmesi ya da kendine göre yükselmesi onun kendi sorunudur. Onlarla kesinlikle uğraşmıyorum. Bu da benim bir kentin seçilmiş belediye başkanı olarak, çevre konusunda diğer iller ne yapmış, diğer büyükşehir belediyeleri ne yapmış, İzmir belediyesi ne yapmış, diğer illerdeki belediyelere ne ceza kesilmiş, Büyükşehir'e  ve Ödemiş Belediyesi'ne bu cezalar niye kesilmiş. Bunun irdelenmesi gerekmektedir. Burada ben ne il müdürünü, ne de diğer konularda kesinlikle iş bu kadar basitleşince, muhatap almıyorum. Bunu kendileri mutlaka yönetmeliklerinde ve mutlaka kendi kafalarında değerlendirip bu cezayı yazmışlardır. Ben sayın bakanımızı göreve çağırıyorum” dedi.

DİĞERLERİ NE YAPMIŞ'

Kesilen cezaya bir anlam vermenin mümkün olmadığını dile getiren ve daha önce de Torbalı’da da benzer sorunun yaşandığını ve 92 bin liralık ceza kesildiğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Bir kentin seçilmiş belediye başkanı olarak, çevre konusunda diğer iller ne yapmı? Diğer büyükşehir belediyeleri ne yapmı? İzmir belediyesi ne yapmı? Bunun irdelenmesi gerekmektedir. Burada ben ne il müdürünü, ne de diğer konularda kesinlikle iş bu kadar basitleşince, muhatap almıyorum. Bunu kendileri mutlaka yönetmeliklerinde ve mutlaka kendi kafalarında değerlendirip bu cezayı yazmışlardır. İzmir Büyükşehir Belediyesi çevre konusunda yaptığı yatırımlarla bir numara. Büyük Kanal Projesi ödüllü ve Körfez Projesi'nin de Uluslar arası çevre örgütlerince takdir edildi” diye konuştu.

“SEVİNÇLİYİM”

İzmir’e yapılacak 6 stadın olduğu haberlerini sevinçle karşıladığını da sözlerine ekleyen Aziz Kocaoğlu, “Çok sevinçliyim. Bu haberi hatta aldım kupürde. Biz bir stat yapılsın, ikinci stadı da zorluyorduk. Altı tane stat yapılıyor. Bunu desteklememek, alkışlamamak, bunun için sevinmemek bir İzmirli için mümkün değil. Ben de İzmir'in büyükşehir belediye başkanı olarak çok sevinçliyim. Altı tane stadımız olacak. Biz de sevinçli bir şekilde statların yapılmasını bekliyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.