Dolar 34,2014
%0.06
Euro 38,1080
%0.04
Altın 2.895,100
%-0.03
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Kocaoğlu'ndan güldüren 'inovasyon' yorumu

Başkan Kocaoğlu'ndan güldüren 'inovasyon' yorumu

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) ortaklığında düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası İzmir Swissotel’de düzenlenen törenle start aldı. Bu yıl onuncusu düzenlenen ve iki gün sürecek etkinliğine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun konuşması damga vurdu. Kocaoğlu'nun o sözleri kırdı geçirdi

  • Ege Postası
  • 17.03.2016 - 13:10
ERMAN ŞENTÜRK/ HABER SERVİSİ- Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) ortaklığında düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası İzmir Swissotel’de düzenlenen törenle start aldı.

“İZMİR BÜYÜK BİR POTASİYELE SAHİP”
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, 2014 yılından bu yana İzmir’de gerçekleştirilen etkinliğe ev sahipliği yapmanın onurunu yaşadıklarını kaydetti ve “21’inci yüzyılda güç inovasyondan besleniyor. İnovasyon toplumu değiştirdiği gibi dünyayı da değiştiriyor. İzmir sıçrama yapmak için büyük bir potansiyele sahip. İzmir artık gücünü sadece tarımdan, sanayiden değil, inovasyondan alıyor” diye konuştu.
 


SERMAYENİN ÜSTÜNLÜĞÜNE DAYALI ÇAĞ KAPANDI
Etkinliğin mimarı olan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Victor Hugo’nun “İzmir bir prensestir” şeklindeki sözleri ile katılımcılara seslenerek, “İşte bu güzellik bizi İzmir’de çekiyor. Buradaki ilgiden ve kalabalıktan gurur duydum. Bu da geleceğimiz adına büyük bir umut kaynağı. Bugün Türkiye’nin inovasyon bağlamında tek meselesi büroraksinin dönüşümü değil. İş dünyasının da dönüşümünü bir an önce sağlamalıyız. Bu dönemde maalesef fırsatlar azalıyor. Fırsat yaratan yeni iş anlayışına geçmemiz gerekiyor. Sermayenin üstünlüğüne dayalı çağ artık kapandı. Ne kadar akıllı bilgili ve yaratıcı olursak o kadar zengin olacağız. Bu rüzgarlar her şeyi silip süpürecek bir tsunaminin habercisi. İnovasyon yaşanan bir şey. İnovasyon artık zengin olmanın bir yolu değil. İnovasyon bir araç değil, amacımız olmalı. Kurum olarak inovasyonu yaşama biçimi haline getirmiş yeni nesiller yaratmak için çalışıyoruz” dedi ve inovasyonun yeni nesillere rehber olacağını dile getirdi.
 
EKONOMİDE GÜÇLÜ OLMAK İÇİN İNOVASYON
Swissotel’de düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası organizasyonun açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, inovasyonun kalkınmadaki rolüne vurgu yaparak, Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak sözlerine başladı. Kocaoğlu “Sizleri güler yüzlü kentimizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Gençler geleceğin bir gülü ve ikbal ışığısınız. İnovasyon bugün hale kendini yeterince tarif edememiş bir kavram. İçinde farklı lezzetleri barındıran ancak usta aşçıların elinde hayat bulan iddialı bir yemeğe benzetiyorum. Ekonomide güçlü bir ülke olmanın yolu inovasyon ve markalaşamadan geçiyor. Bilimin aydınlığından uzaklaşmayan gençlerimize büyük rol düşüyor” dedi.   
 
AÇILIŞA RENK KATAN “ZİHNİ SİNİR” YORUMU
Konuşmasında kalınmada inovasyonun rolü hakkında önemli vurgular yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun Türkiye’de inovasyona yönelik örnekleri ve yaratıcılık yorumları ise alkışlarla ve kahkahalarla karşılık buldu. “Zihni Sinir” kavramına değinen Başkan Kocaoğlu, “Hazerfen Ahmet Çelebi’yi kanat takıp uçuran hayal gücü, bunlar içinde belki de en önemlisidir. Kim ne derse desin, inovatif bir toplum olduğumuz kesin. Bu özelliğimizle mizahçılara bolca malzeme veriyoruz. Yüz binlerce euroluk Ferrari’ye tüp, minibüsün içine split klima takan, bulaşık makinesinde ıspanak yıkayıp, ütü üzerinde çay demleyen, tencereden çanak anten yapan bir milletiz biz. Yeter ki imkan tanınsın, önümüz açılsın. Milletimizin içindeki o inovatif ruh, mutlaka bir şekilde kendini gösterecektir.”
 


KOCAOĞLU: PROCE” DEĞİL, PROJELER ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ
Aziz Kocaoğlu, İzmir’de yerel yönetim olarak inovasyon alanında örnek çalışmaların altına imza attıklarını söyledi ve şöyle devam etti: “Bilim, arge ve tasarıma ve yeniliğe inancımız samimidir. Sosyal inovasyonu fazlaca önemsiyoruz. “Proce” değil projeler üzerine çalışıyoruz. Ülkede Arge-İnovasyon Birimi kuran ilk ve öncü belediyeyiz. Bu yıl 85’inci kez düzenleyeceğimiz İEF’nin ana temasını inovasyon olarak belirledik. Bu simge fuar aracılığı ile inovasyon ruhunu güçlendirmeyi hedefliyoruz. Yenilikçi uygulamalarımızı deniz yolu ulaşımından arıtmada çamura kadar, akıllı trafik sistemine kadar görebilirsiniz. İnovatif çalışmaları somuna kadar destekliyoruz. İzmir gibi aydınlık bir kente de yakışan budur.”
 


VALİ TOPRAK’TAN “BİLGİ TOPLUMU” VURGUSU
Sözlerine Ankara’daki terör saldırısında yaşamını yitirenleri anarak başlayan İzmir Valisi Mustafa Toprak ise, “Terörü durduracak kararlılık ve güce kavuşacağız. Emelleri ne olursa olsun kimse hain amaçlarına ulaşamayacaktır. Aziz milletimiz her şeyden önce gücünü sağlayan enerjiyi birlik, beraberlik ve kardeşliğinden almaktadır. Milletimiz bu badireleri atlatacaktır” diye konuştu. Etkinliğin İzmir’e hayırlı olmasını dileyerek sözlerini sürdüren Vali Toprak, “Organizasyonda emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Ülkemizin sahip olduğu kaynakları en verimli şekilde kullanarak fark yaratması günümüz dünyasında var olabilmesinin temel koşullarındandır. Bunun da yolu yaratıcılıktan geçmektedir. Bu tür etkinlikler, yenilikçi rekabetçi ekonomiye büyük katkı sağlamaktadır.  Günümüz dünyası bilgi toplumuna doğru dönüşmektedir. Araştırma, geliştirme ve inovasyon faaliyetlerinin önemi giderek artmaktadır. Değişen şartlara ayak uydurabilmek ve çağdaş bir toplum olabilmek için bilgiye yönelik faaliyetler büyük önem taşımaktadır” diyerek konuşmasına son verdi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.