Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Piriştina ile A'dan Z'ye...

Başkan Piriştina ile A'dan Z'ye...

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, görevdeki 4,5 yılını ve yeniden aday gösterilirse sunacağı projeleri Egepostası ile paylaştı. Başkanı Kocaoğlu’nun “tamam” açıklamasının ardından yaklaşık olarak 50 gün geçmesine rağmen Büyükşehir adayının hala belli olmaması konusunda düşüncelerini sorduğumuz Piriştina, “Süre anlamında geç kalındığını düşünmüyorum. Büyük kentler için ince elenip sık dokunmalı. Aziz Bey’in bırakması belki sürpriz oldu, beklenmedik oldu. Aziz Başkan’ın ortaya koyduğu hizmetleri son derece doğru buluyorum. Çıtayı yükseltti. Ciddi bir algı yarattı. Partimizde onun hedefini dolduracak insanlar da vardır" dedi.

  • Ege Postası
  • 23.11.2018 - 09:15

EGEPOSTASI- Görevdeki 4,5 yılını Egepostası Genel Yayın Yönetmeni Halil Solak'a  değerlendiren Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, A’dan Z’ye her soruya içtenlikle yanıt verdi. Piriştina, ilçede hayata geçirdiği projelerden bahsederken, “Duran projemiz yok. Hepsi ya bitti ya da bitmek üzere” dedi. Artık kurdele kesme dönemi olduğunu vurgulayan Piriştina, yeni dönem için “yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı” diyerek iddialı konuştu.

4,5 yılı 3-4 dakikaya sığdırmanın zor olduğunu belirten Başkan Piriştina,  “Görevde bulunduğumuz süre boyunca kentte hizmetin adaletli dağıtımına özen gösterdik. Kentin belli noktaları yatırımlardan pay alırken bazıları almıyordu. Buradaki dengeyi, adaleti sağladık. Barış ve huzurun hakim olması lazımdı. İlk altı ayda bunu çok hızlı bir şekilde oluşturduk. Çocuklara, eğitime, kadına ve gençlere yatırımla başladık. Önce ‘kentliyi değiştirmeliyiz’ dedik ve insandan başladık o yüzden. İnsana yönelik bir 4,5 yıl geçirdik. Büyükşehir ile birlikte 750 milyon TL’lik yatırımla rekor kırdık. İnsana dokunan, istihdam ve huzur sağlayan yatırımlara öncelik verdik. Belediyeciliğin asfalt atmak olmadığını göstermeye çalıştık. Vaatlerimizi yüzde 75 oranında gerçekleştirdik. Öte yandan tam bir proje hayaliniz var, hayata geçireceksiniz, bir dava açılıyor ya da beklediğiniz parayı alamıyorsunuz. Bunun gibi ufak tefek sıkıntılar da oldu tabi. İller bankasından gelecek payımızdan önceki gün yüzde 20 kesildi. 6 ay önce aldığım asfalt iki katına çıkmış. Elektriği yüzde 50 fazla ödüyorsunuz. Sonuçta kamu hizmeti sürdürebilmek için her şey katlanırken, gelirlerimiz düşüyor. Ters orantı. Türkiye belediyeciliği için büyük risk bu. Mali anlamda kendini ikame edemeyen belediyeler itibarsızlaştırılıyor. Bu kuruma ihtiyaç yoka doğru gidiyor. Bir an önce yerelin güçlendirilmesi lazım” dedi.

DÖRT DUVAR ARASINDA KALIRSANIZ…

Halkın içinde gezmenin iki anlamı olduğunu ifade eden Piriştina, “Birincisi halk böyle istediği için. İkincisi ve esas olan ise siz yaptıklarınızın karşılığını görmek için gezmelisiniz. Dört duvar arasında kalırsanız herkes size bir hikaye anlatır. Size verilen raporlara bakar ve yüzde 85 oy aldığınızı sanırsınız. Esnafın derdi başka, işsizin derdi başka. Sorunlar bölgesel. O yüzden iş yerelden çözülmeli. Esnafa gidiyorsunuz otobüs durağı istiyor işlerinin yoğunluğu için. Bir başkası önündeki parkın düzenlenmesini istiyor. Biz de hızlıca bize iletilen sorunları çözmeye çalışıyoruz.

ARTIK KURDELE KESME DÖNEMİ

Devam eden projelerde bir durma olmadığını kaydeden Başkan Piriştina, “Çok şükür projelerimizde bir durma yok. Artık kurdele kesme dönemi başladı. Temel atma yok. Park bahçe bakımları zaten yapılıyor. ‘Buca Çarşı’mız ocağın ilk haftası hizmete girecek. Tüm sivil toplum örgütlerini topladığımız örnek bir proje olacak. Buca Çarşı’dan bir ay sonra Buca Gösteri Sanatları Merkezi açılacak. Bir aksilik olmazsa 14 Şubat’ta açacağız. Adnan Saygun’dan sonra İzmir’in en nitelikli, donanımlı merkezi olacak. Aralık ayında spor vadimiz hayata geçecek. Tüm spor kulüpleri bir alanda toplanmış olacak. 6 Aralık’ta mega bir maçla önemli bir açılış yapacağız. Artık amatör sporun kalbi Buca’da atacak. Aralığın 3. haftası Adatepe ve Fırat mahallelerinin pazar yerleri açılacak. Ocağın 3. haftası büyük bir heyecanla beklediğimiz kompost ve solucan gübre tesisi devreye giriyor. 8-10 kadar ay geciktik. İlk kez sadece engellilerin çalıştığı bir tarım projesi olacak. Türkiye’nin en kaliteli, pahalı, verimli gübresini üretecek Buca’nın engelli gençleri. 4 ay kurstan geçtiler. Ocak ayında devreye giriyor” dedi.

MİDE BULANDIRICI

Heykel polemiğine açıklama getiren Piriştina, “Çevik Bir’de bir heykel polemiği oldu. Bir kent meydanı revizyonu yapılıyor. Güzel işler yapılmış. Oraya büyük bir heyecanla bu tip sanat eserleri, heykel, resim yapılıyor. Bunlar belediye başkanının yaptığı işler değil. O heykelde bir kul hatası olmuş. Uzaktan bakıldığında Atamıza benzeyen ama yakından benzemeyen bir görüntü çıktı. Bunun üzerinden Atatürkçülüğün ölçülmesi doğru değil. Hele bunun bazı partililer tarafından yapılması üzücü. Hatta mide bulandırıcıydı. Bir belediye başkanı özen göstermiş, şehre kazandırdığımız altıncı heykel bu. Ne kadar Atatürkçüymüşüz de heykel benzememiş. Buna çocuklar güler. Gülmenin ötesinde ise ayıp, günah. Bunun üzerinden belediye başkanını eleştirmek doğru bir yaklaşım değil. Hata düzeltilir. O heykelin yenisi bugün veya yarın konulacak. Bu kadar basit bir hatayı hoşgörüyle karşılamak lazımdı. Hangi belediye başkanı benzemeyen bir Atatürk heykeli yapmak iste? Olacak iş m? Belli ki heykeltıraşın bir hatası. Anlayış göstermek yerine bunu siyasi malzeme yapmak gerçekten çok üzücüydü. Üzüldüğüm, kızdığım en önemli işlerden biri. Hata yaparız, biz de insanız. Eksiğimiz, yetişemediğimiz iş var mıdı? Vardır. Bunun üzerinden ahkam kesilmesi gerçekten kabul edilir bir şey değil” diye tepkisini koydu.

5 YIL ÖN ÇALIŞMA OLDU

Yeni dönemde yeni projeler olacak mı sorusuna yanıt veren Başkan Piriştina, “Takvim gelsin, büyük sürprizler olacak. Hani klişe bir laf vardır ya yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. İkinci dönem atanırsam, yine çocuk, kadın, gençlere, yeşile, tarıma, trafiğe yönelik hizmetler, projeler olacak. Yüzme havuzları, kültür merkezleri olacak. 5 yıla sığdırdıklarımız diğer 5 yıl için ön çalışma oldu” dedi.

ADAY ADAYLIĞI NEZAKET İSTER

Aday adaylarını uyaran Başkan Piriştina, “Hiçbir partiye benzemiyoruz. Bu yüzden şanslıyız. Diğer partilerde kendine güvenen örgüt emekçileri, bırak cesaretini göstermeyi lafını bile edemezler. CHP’de özgürlük, demokrasi vardır. Bunu çok doğru buluyorum. Sadece süreç uygulanırken sıkıntılar çıkıyor. Aday olmakta hiçbir sıkıntı yok. Biz de aday olarak geldik. Ama adaylık sürecini yürütme başka bir nezaket ve disiplin ister. Onun dışında inşallah 40 tane olsun. Genel merkez hangi yöntem kullanarak ismi belirleyecekse zaten o olacak. Aday olduğunuz makama saygı önemli ama. Bunu unutmamak lazım. Aksi örgütsel yıpranmaya neden olur. Bu yüzden uyarmak lazım sadece” diye konuştu.

AZİZ BAŞKAN ÇITAYI YÜKSELTTİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “tamam” açıklamasının ardından yaklaşık olarak 50 gün geçmesine rağmen Büyükşehir adayının hala belli olmaması konusunda düşüncelerini sorduğumuz Piriştina, “ Süre anlamında geç kalındığını düşünmüyorum. Büyük kentler için ince elenip sık dokunmalı. Aziz Bey’in bırakması belki sürpriz oldu, beklenmedik oldu. Aziz Başkan’ın ortaya koyduğu hizmetleri son derece doğru buluyorum. Çıtayı yükseltti. Ciddi bir algı yarattı. Partimizde onun hedefini dolduracak insanlar da vardır. Aziz Başkan hala katkısını ve desteğini sürdürüyor. Hala bıraktım ben, bu kadarmış demiyor. Küstüm, oynamıyorum demiyor. Zaten yapmazdı. 4 ay var. Aziz Başkan erken açıklama yapmasının nedeni de bu. Aday da hazırlansın diye. Geç kalmadık, ama geç olmadan bir takdirde bulunulacaktır” dedi.

HEDEF YÜZDE 50

Buca’da her iki insandan birinin oyunu almayı hedefleyen Başkan Piriştina, “Buca’da hedefimiz hem partimizi hem de oyumuzu ortalama yüzde 15-20 büyütmek. Yüzde 50’yi bulursak çok mutlu oluruz. Hedefimiz yüzde 50 oy. İki insandan birinin oyunu alabilirsek ne mutlu bize. İlçemizde Türkiye’nin dört bir yanından gelen insan var, kozmopolit bir yapı. Yarım milyona yakın bir nüfus var. Yüzde 50’yi yakalarsak iyi bir hedef olur” dedi.

‘BÜYÜK BAŞKAN’ NASIL OLMALI

Büyükşehir adayı profili çizen Başkan Piriştina, “Büyükşehir’in lokomotif olması ve ilçelerin birbirini desteklemesi önemli. Parti terbiyesi almış, sosyal demokrat ideolojiye hakim, insana değer veren, harcadığı paranın kamu parası olduğunu asla unutmayan, insana yatırım yapan, halkını kucaklayan, seçildiği makamın büyüsüne kapılmayan, İzmir’i büyütecek, insanın özgürlüğünden, kentin ekonomisinden sorumlu biri olmalıdır diye düşünüyorum” dedi.

HAKKIMIZI YEDİRMEYİZ

AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Arslan’ın eleştirilerini değerlendiren Başkan Piriştina, “Elbette onlar da bu ilçede muhalefet yapacak. Eleştirilerin yapıcı ve gerçekten bizim performansımızı arttırıcı olması kaydıyla olumlu buluyorum. Bir asfaltın yapılması gecikmiştir, bir şey olmuştur. Sadece belediye suçlanamaz. Kendilerine ait kurumların da hataları var. Koordinasyon anlamında bazen sıkıntı olabiliyor.. İZSU ben buraya gireceğim diyor, İZSU çıkarken Telekom geliyor vesaire. AK Parti İlçe Başkanı da bu tür fırsatları değerlendirmek için var. Adam niye ilçe başkan? Muhalefet etmek için. Siyasetin dili, icraatı kötü bir hal aldı ülkemizde. Nefret dili, tehdit, şantaj dili var artık. O ona küfür ediyor, o ona hakaret ediyor. Bu nedenle biz yerelde iyi bir modeliz. Yerelde bunu becerebilirsek ne güzel. Yanlışı, eksiği söylemek önemli, güzel. Ama bir kalite lazım. Bunu biz becerebilmeliyiz. O yüzden ben böyle yapıyorum. Sadece haksız eleştirileri doğru bulmuyorum. Düzeyi koruyarak asla hakkımızı yedirmeyiz” dedi.

SİYASAL OLARAK SON SÖZÜM

Başkan Piriştina, “Aldığımız desteklere teşekkür ediyorum. Varsa eksiğimiz, bunları eleştirenlere de ayrıca teşekkür ediyorum. Bu bir ekip, bütçe, moral ve motivasyon işi. 5 yıl bunu ortaya koymaya çalıştık. 5 yıldan sonra hala enerjimiz, inancımız, motivasyonumuz devam ediyor. Vatandaş da bizim gibi düşünüyorsa, bu göreve yeniden talibiz. Umarım ikinci beş yılda da mahcup etmeyiz. Siyasi olarak son sözüm bu. Bundan daha önemlisi, bizi takip edenlere sağlıklar, mutluluklar, esenlikler diliyorum. Her şey gönüllerince olsun” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.