Dolar 34,2501
%0.31
Euro 37,6425
%-0.34
Altın 2.923,210
%0.25
Bist-100 8.953,00
%0.61

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Şahin; “Menemen Olayı’nda hedef İzmir’di”

Başkan Şahin; “Menemen Olayı’nda hedef İzmir’di”

İzmir Menemen Elbistanlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği kahvaltıya konuk olan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; 1930 yılında Devrim Şehidimiz Kubilay’ı hunharca katleden zihniyetin asıl hedefinin İzmir’i ele geçirmek olduğunu belirterek, ülkemizi karanlığa götürmek isteyenlerin hedefinde bugün de İzmir’in var olduğunu söyledi.

  • Ege Postası
  • 14.10.2013 - 15:46
İZMİR - İzmir Menemen Elbistanlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri arasındaki birlik ve beraberliği pekiştirmek adına Menemen Belediye Restaurant’ta düzenlenen kahvaltıya katılan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Menemen’in Türk siyaseti açısından, laik Türkiye Cumhuriyetinin devam ettirilmesi açısından çok önemli yerlerden biri olduğunu söyleyen Başkan Şahin; “1930 yılında Yedek Subay Öğretmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın başının kesilmesi, hunharca öldürülmesi tesadüf değildir. Menemen’de bu olay bilerek yaşatılmıştır. Menemen tarih boyunca İzmir’e çok yakın ilçelerden bir tanesi. Bu olay Menemen’de yaşatılırken, hesap İzmir’in üzerine yapılmıştır. Olay Menemen Olayı’dır ama hesap İzmir’i nasıl elde ederiz üzerine yapılmıştır. Tarihten süre gelen bu anlayış bugün de aynen devam ediyor. Acaba İzmir’i nasıl alırız. İzmir’i alırsak, işte o zaman Türkiye’yi istediğimiz şekilde karanlıklara götürürüz anlayışından başka hiçbir hesap yoktur” diye konuştu.

Başkan Şahin’den birlik ve beraberlik mesajı

Menemen’in, İzmir’in en çok göç alan ilçelerinden birisi olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Tahir Şahin; “Menemen’de her ilden ve ilçeden yaşayan insanlarımız var. Ben Elbistanlılarla birlikte olmaktan son derece mutluyum, keyifliyim. Sizin gibi Atatürk’e ve Laik Türkiye Cumhuriyetine bağlı, çağdaşlığa ve aydınlığa koşan, ilerici çocuklar yetiştiren insanlar olduğu sürece Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Bu ülkenin karanlıklardan arındırılması için, karanlıklara doğru yol aldırmamak için, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği için sen-ben demeden, hep birlikte tek vücut, tek yürek halinde çalışmalıyız. Karanlığa asla geçit vermeyecek, aydınlığa doğru hızlı adımlarla yürüyeceğiz, yolunuz açık olsun” dedi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.