Dolar 34,2090
%0.01
Euro 37,8437
%0.18
Altın 2.925,820
%-0.13
Bist-100 9.126,00
%-2.41

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Şahin yeni belediye hizmet binası için ilk kazmayı vurdu

Başkan Şahin yeni belediye hizmet binası için ilk kazmayı vurdu

Büyükşehir Yasası’nın uygulamaya konduğu 2009 yerel seçimlerinin ardından 7 beldenin kapatılıp Menemen Belediyesi’ne katılmasıyla birlikte artan nüfusun ihtiyacına cevap veremeyen Menemen Belediye Hizmet Binasını yenilemek isteyen Belediye Başkanı Tahir ŞAHİN, Menemen’e modern bir Belediye Hizmet Binası kazandırmak için ilk kazmayı vurdu.

  • Ege Postası
  • 18.11.2013 - 10:48
İZMİR-Menemen’in en eski yerleşim bölgesinde yer alan Belediye Hizmet Binası’nın bulunduğu yerde; 4500 m2 kapalı alana sahip, otopark ve toplantı salonu yanı sıra vatandaşlara hizmeti kolaylaştıracak modern bir yapı oluşturmak isteyen Başkan Tahir Şahin; yeni belediye hizmet binasının kazandırılması amacıyla yıkım çalışmalarına başladı. Belediye Hizmet binası yanındaki eski yapıları yıkmadan önce Belediye Meclis Üyeleri, Belediye çalışanları ve vatandaşlara lokma ikram eden Başkan Tahir Şahin, ‘kazasız belasız olması temennisiyle’ ilk kazmayı vurarak yıkımı başlattı. Başkan Şahin daha sonra kepçenin üzerine çıkarak yıkım çalışmalarına katıldı. 

“Eski bölgemizden kaçmayı aklımızın ucuna getirmedik”
İlçenin en eski yerleşim bölgelerinden birisi olan Ahıhıdır Mahallesi’nden Menemen Belediyesini çıkarmayı biran olsun düşünmediğini ifade eden Başkan Tahir Şahin şu açıklamalarda bulundu; “Ahıhıdır Mahallesi bölgemiz ilçemizin en eski yerleşim bölgelerinden bir tanesi. Eskiden Menemen’in ekonomik anlamda varlıklı insanları burada yaşardı. Zaman içerisinde ilçemizin şehir imar planı yapılırken, Çanakkale asfaltına hatta Çanakkale asfaltından öteye geçerek yeni bir yerleşkeye doğru yelken açmış bir ilçede yaşıyoruz. Zafer, Ahıhıdır ve Kazımpaşa Mahallerimizi kapsayan eski yerleşim bölgelerimiz de eski Menemen’in içerisinde kalmış. Yeni Belediye Hizmet Binasının tarihi Taşhan Çarşımızın da bulunduğu bu bölgede yapılıp yapılmayacağı tüm ilçemizde yaşayanların merak konusuydu. Biz 15 yıldır görev yapıyoruz. Bu eski bölgemizi hiçbir zaman unutmadık. Eski yerleşim bölgemizden kaçmayı aklımızın ucuna getirmedik” şeklinde konuştu.

Adliye binası Ahıhıdır’a yapılsaydı…
Yeni yapılan Adliye Sarayı’nın yeri konusuna da değinen Başkan Şahin, “Hepiniz hatırlarsınız, Adliye binamızı planlarken yine Ahıhıdır Mahalle bölgemize planlamıştık. Fakat ne yazık ki, bizim Ahıhıdır Mahallemize Adliye Sarayı’nın yapılmasına gücümüz yetmedi. Mensup olduğum partinin muhalefette olması dolayısıyla iktidar partisi yetkilileri Adliye Sarayını merkeze yaptı. Şayet bu bölgeye yapılsaydı, bu bölge biraz daha çabuk gelişmeye başlayacaktı” diye konuştu.


Buradan belediyeyi aldığımız taktirde…
Yeni yapılacak Belediye Hizmet Binasının yeri konusunda birçok önerilerin var olduğunu belirten Başkan Şahin, “Belediyeyi buradan al. Menemen’in en arka bölgesi, ne işi var burada Belediyesi hizmet binasının’ gibi öneriler vardı. Belediye Hizmet Binasını buradan aldığımız takdirde bu eski tarihi Menemen’in bulunduğu bölge, zaman içerisinde bu günkü kötü durumdan daha da kötü durumlara düşecekti. Bizim amacımız, eski yerleşkemizde Belediye Hizmet Binasını bırakıp, inşa edip, bu bölgenin de ileriye dönük olarak hızla değişime uğramasını sağlamaktır” dedi.

10 ay sonra Yeni Belediye Binası bitecek..!
Yeni Belediye Hizmet Binasının 1 ay içerisinde ihalesinin yapılacağını söyleyen Başkan Şahin, “1-1,5 ay sonra, hizmet verdiğimiz mevcut binamızı da yıkım aşamasına getireceğiz. Seçimlere kadar en azından inşaatın su basman seviyesine kadar olan kısmını bitirmeyi planlıyoruz. Burada çok duygusal anılar vardır. Ev alma komşu al demişler. Ben, 15 yıldır bu bölgede yaşayan komşularımdan memnunum. Burada yaşayan komşularımdan, bize güzel komşuluk yaptıkları için hepsinden Allah razı olsun. Umarım onlar da bizden memnundur diye düşünüyorum” dedi.

Yeni Belediye Hizmet binasının bu bölgede büyük değişim yaratacağından bahseden Başkan Tahir Şahin; “Buraya yeni bir belediye hizmet binası yapıldıktan sonra, buranın önümüzdeki 5 ve 10’lu yıllarda hızla değişeceğini hep birlikte göreceğiz. Bununla beraber Ahıhıdır, Zafer, Kazımpaşa, Seydinasrullah ve Gaybi Mahalleleri gibi yerler de afet riski taşıyan bölgeler ilan edildi. Hükümetle birlikte çalışıyoruz. Belediye hizmet binasının burada olması demek, herkesin kafasındaki ‘ne olacak bizim bölgeler, hiç müteahhit girmeyecek mi'’ sorusunu olduğu gibi kaldırmak demektir. Yeni belediye hizmet binası vatandaşımıza yakışır bir şekilde inşallah 8-10 ay gibi zaman içerisinde bitecek. Hayırlı olsun” diye konuştu.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.