Dolar 34,1970
%0.05
Euro 38,1374
%0.11
Altın 2.898,480
%0.09
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Sındır: “Halkın kendi geleceğini tayin hakkı elinden alındı”

Başkan Sındır: “Halkın kendi geleceğini tayin hakkı elinden alındı”

TMMOB tarafından ‘Kentine sahip çık’ temasıyla Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlenen İzmir 2. Kent Sempozyumu’nda konuşan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Ağaçlı Yol sürecinde halkın kendi geleceğini tayin etme hakkının elinden alındığını söyledi

  • Ege Postası
  • 29.11.2013 - 11:47

İZMİR - TMMOB ‘Kentine sahip çık’ temasıyla Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlenen İzmir 2. Kent Sempozyumu düzenledi. TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Ferdan Çiftçi, Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri Melih Yalçın ve CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’in açılış konuşmalarını yaptığı Sempozyum’da Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, İzmir’in gündeminden düşmeyen Ağaçlı Yol’daki Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne ait arazilerin planlarının değiştirilmesi ve satışıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

 

İnsan yerine sermayeyi odağına alan politikaların, kanun, yasa ve mevzuatlarla ideal kentlerin yaratılmasında çok büyük engel teşkil ettiğini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Yerelin kendi geleceğini belirleme hakkı, merkezileşme politikalarıyla elinden alınmaya çalışılıyor” dedi.

 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ‘Ağaçlı Yol’ diye bilinen bölgedeki  Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne ait arazilerin, planlarının değiştirilip bölgesel park alanından çıkarılarak satışına ilişkin süreci hatırlatan Başkan Sındır, “Bu planları Büyükşehir Belediyesi, Şehir Plancıları Odası ve Bornova Belediyesi olarak ancak yargı yoluyla değiştirme yoluna gidebildik. Planlama yetkisini elimizden alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, TOKİ gibi kurumların gerçekleştirdiği plan değişiklikleriyle halkın kendi geleceğini tayin edebilme hakkı ne yazık ki ellerinden alınmış durumda. Bunların yaşanmadığı, mimarlık mühendislik meslek alanlarının doğrudan yerel yönetimlerin karar organlarında yer alabildiği günleri özlemle diliyorum” dedi.

 

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, açılış konuşmalarından sonra öğleden sonra, ‘Kentleşme Sürecinde Tarım’ konulu oturumda ‘İzmir’de Sürdürülebilir Tarım ve Çevre İçin Yerel Yönetimlerin Sorumlulukları’ konulu bir sunum yaptı.  İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Genel Sekreteri Hülya Altun’un başkanlığını yaptığı oturumda TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Ferdan Çiftçi, ‘Büyükşehir Yasası’nın İzmir Kırsalı Üzerine Olası Etkileri’ konulu, Ziraat Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ahmet Tomar da ‘Kentlerde Yoksulluk ve Atıkların Değerlendirilmesinde Kentsel Tarım’ konulu sumumlarını yaptı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.