Başkan Tugay: Bu yerleşke daha da büyümeli, gelişmeli ve güçlenmeli!
Karşıyaka Belediyesi’nin STK’ları bir araya getirdiği ve İzmir Baba’nın adını yaşatan Sancar Maruflu Sivil Toplum Yerleşkesi 1 yılını doldurdu.
- Ege Postası
- 09.06.2023 - 12:10
- Güncelleme: 10.06.2023 - 23:09
Yerleşkede düzenlenen toplantıda bu süre zarfında STK’lar ile ortaklaşa gerçekleştirilen projeler ve hedeflenen çalışmalar tüm detaylarıyla anlatıldı, ileriye dönük çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Toplantıda STK başkanlarına ve temsilcilerine seslenen Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Sivil Toplum Kuruluşları, daha aktif, daha etkin, toplum adına daha yüksek ses çıkaran, çözüm üreten, yanlış yapana dur diyen, doğru yapana alkış tutan bir güç olmalı. Bir kentin geleceğinde sivil dinamiklerin önemini biliyor ve onlarla birlikte yol yürümekten güç alıyoruz” dedi.
Karşıyaka Belediyesi’nin İzmir’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının hem fiziki şartlarını iyileştirmek hem de ortak yürütebilecekleri faaliyetlerde koordinasyonu kolaylaştırmak üzere kurduğu Sancar Maruflu Sivil Toplum Yerleşkesi ilk yılını doldurdu. Kurulduğu andan itibaren yoğun bir şekilde başvuru alan merkez, şu an 49 çalışma ofisinde 68 STK’ya ev sahipliği yapıyor. 32 STK ise posta adresi olarak yerleşkenin imkanlarından faydalanıyor. Oluşturulan 8 çalışma grubuyla STK’ların faaliyetlerinin koordinasyonu aralıksız olarak devam ediyor. Eğitim, sosyal hizmetleri güçlendirme, kadın, engelsiz yaşam, kültür ve sanat, çevre ve sağlık, hemşehri hukuku ve spor alanlarında yürütülen faaliyetlere destek olunuyor. Yerleşke, yönetim kurulu toplantıları, genel kurul toplantıları, seminerler, söyleşiler, eğitim ve koordinasyon toplanılanlarına da ev sahipliği yapıyor. Anma günleri, eğitimler, çevre etkinlikleri, bilgilendirme çalışmaları da STK’lar ve belediyenin iş birliği ile yürütülüyor.
“DESTEK SUNUYORUZ!”
Sancar Maruflu Sivil Toplum Yerleşkesinde gerçekleşen toplantıda konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, örgütlenmiş, bir araya gelmiş ve bir şeyler yapmaya çalışan iyi niyetli insanlara destek sunmayı önemsediklerini belirterek, “Bu amaçla kurulan yerleşkemizde sizler gibi duyarlı insanlar ile birlikte bir yılı tamamlamak insanı mutlu ediyor. Bu süre içinde birlikte pek çok etkinlik gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam etmek istiyoruz. Ülkemizi el ele arzu ettiğimiz güzel günlere taşıyacağız” dedi.
“SORUNLAR STK İŞ BİRLİĞİYLE HIZLA ÇÖZÜLÜYOR”
Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir devletin bütün sorunları çözemeyeceğinin altını çizen Başkan Tugay, “Devletten kastım sadece merkezi hükümet değil. Yerel yönetimleri de her kurumu da içine katıyorum. Böyle bir güç maalesef yok. Ne kadar çalışsak da ne kadar iyi şekilde ilerlesek de bu aslında devletin ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte çalışması ile gerçekleşiyor. Dünya değişmeye ve dönüşmeye devam ediyor. Böyle bir ortamda STK’lar ne kadar aktif ve gelişmiş olursa sorunlar o kadar kolay ve hızlı çözülüyor. Yakın zamanda yaşanan deprem sırasında devlet, STK ve özel sektör birlikteliğinin gücünü gördük. Bir olmaya ve dayanışma kültüründen beslenmeye devam edersek kardeşçe yaşamın, kalıcı barışın bu topraklara kazandırdığı değerlerin önüne kimse geçemez” diye konuştu.
“BİRLİKTE YOL YÜRÜMEKTEN GÜÇ ALIYORUZ”
Karşıyaka’nın duyarlılık açısından çok farklı bir kent olduğunu ifade eden Dr. Cemil Tugay, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Karşıyakalılar eğitimli, bilinçli, örgütlenmeye yatkın insanlar. O nedenle 500’den fazla STK’sı olan bir ilçeyiz. Çok çeşitli alanlarda çalışıyorlar. Bunu başka kentlerde çok az görebilirsiniz. Biz STK’ları destekleyecek bir yapı oluşturursak bu nereye gider diye düşündük. Birbirinden uzak ve temas kurmayan STK’ların iletişimi güçlenirse daha faydalı çalışmalar olur, yeni güçler oluşur, belediye bu iş birliğinde yapıcı davranır ve üzerine düşeni yaparsa başarı artar dedik. Bir yıl sonunda bunu gördük. Yerleşkemizin, Türkiye’nin örnek STK yerleşkesi olma görevini üstleneceğini düşünüyorum. Bu dönem ya da başka bir dönem, bu yerleşke daha da büyümeli, gelişmeli ve güçlenmeli. Sivil Toplum Kuruluşları, daha aktif, daha etkin, toplum adına daha yüksek ses çıkaran, çözüm üreten, yanlış yapana dur diyen, doğru yapana alkış tutan bir güç olmalı. Bir kentin geleceğinde sivil dinamiklerin önemini biliyor ve onlarla birlikte yol yürümekten güç alıyoruz.”
Yorum Yazın