Dolar 37,9570
%-0.07
Euro 41,1139
%-0.12
Altın 3.806,790
%1.03
Bist-100 9.659,00
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Tugay'dan Gündoğdu’da önemli mesajlar: Gerekirse cezaevinde yatacağım!

Başkan Tugay'dan Gündoğdu’da önemli mesajlar: Gerekirse cezaevinde yatacağım!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından İzmir’de direniş devam ederken Başkan Tugay, “Hepinizi bu mücadeleye davet ediyorum. İşte o zaman kazanırız, o zaman Ekrem Başkan da cezaevinden çıkar, kimsenin burnu kanamadan bu mücadeleyi kazanmış oluruz. Ben dayak yemem gerekirse dayak yiyeceğim, cezaevinde yatmam gerekirse cezaevinde yatacağım, her türlü mücadeleyi kendi adıma yapacağım ama hiçbir gencimizin incinmesini istemiyorum.” dedi.

  • Ege Postası
  • 24.03.2025 - 20:50
  • Güncelleme: 24.03.2025 - 23:12

ŞİLAN KOCADAĞ/EGEPOSTASI- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olan Ekrem İmamoğlu’nun 4 günlük gözaltı sürecinin ardından tutuklanmasının ülkedeki yankıları devam ediyor.

İzmir’de İmamoğlu için protestolar devam ederken bugün de CHP İzmir İl Başkanlığı önderliğinde, Emek ve Demokrasi güçlerinin de desteğiyle Gündoğdu meydanında sloganlar atılarak adalet çağrısı yapıldı.

Eyleme CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, CHP’li ilçe belediye başkanları, CHP’li ilçe başkanları, siyasi parti temsilcileri, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, dernek ve STK temsilcileri katılım sağladı.

Mitingde CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, vatandaşlara seslendi. 

İZMİR’DEN İMAMOĞLU’NA 1 MİLYON 200 BİN OY!

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Bu meydanlar sizin gençler. Sizleri dinliyoruz. Her gün üniversiteden arkadaşlarla sohbet ediyoruz. Siyasetçiler konuşmasın dediniz artık siyasetçileri konuşturmuyoruz. Sahneleri ve meydanları size veriyoruz. Çünkü sizi çok seviyoruz. Dayanışmanızın arkasındayız. Sizi seviyoruz bu yüzden burnunuza bile kanamasın istiyoruz. Dün dayanışma sandıklarında oy kullanan Türkiye’de 16 milyona yakın İzmir’de 1 milyon 200 bin vatandaşımıza selam olsun. Bugün İmamoğlu ve arkadaşlarına yapışan haksızlığın 6. Günü. Bir yandaş gazeteci “3 günde unuturlar meltem olamazlar” demişti. Gördünüz mü kasırga olduk. Gençler umudu örgütleyecek bizler de arkalarında olacağız” dedi.

TUGAY: “O ARKADAŞLARA ULAŞAMADIK”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “‘Bana kısa konuş, insanlar sıkılıyor’ demişlerdi, ben de aslında konuşmak istemediğimi söylemiştim ama buraya gelince konuşmadan gitmek olmaz. ‘Burası miting alanı olmasın, kendi şovunuzu yapmayın, eylemcilerin istediği eylemi yapın’ diyorlar, duyuyorum. Biz hayatımız boyunca bir sürü mitinge, toplantıya, eyleme katıldık. 1989 Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunuyum, bu meydana Ege Üniversitesi öğrencilerinin arasından çıktım. Dün o sırada birisi bana ‘Böyle olmaz’ dedi. Ben de Emek ve Demokrasi Güçlerinin organizasyonu var, seni ve arkadaşlarını oraya davet ediyorum, bu organizasyonun nasıl yapılacağına hep birlikte yapalım dedim. Bugün o arkadaşlara ulaşamadık” dedi.

“BURAYA İNSANLAR GELMİYORSA NEDENİNİ SORGULAYALIM”

Başkan Tugay, konuşmasında gençlere seslenerek, “Miting değil eylem diyorlar, peki. Ben Saraçhane’de başkanlık katında Ekrem Başkanın odasının balkonunda, yüz binlerce insanın topladığı zaman zıpla zıpla zıplamayan falanca diye bir şey var ya, onu herkesin ritimle yaptığını gördüm. Böylesine güzel bir tabloyu gördüm, ağlamaklı oldum. Bir sahneyi yaşadığım yerde, ben sizin belediye başkanınızım. Siz hepiniz bana emanetsiniz, benim duygum olarak alın bunu, hiç birinizden oy falan istemiyoruz. Ben bu alanda, meydanda 1 milyon kişi beklerdim. Eğer buraya insanlar gelmiyorsa nedenini sorgulamamız lazım” açıklamasında bulundu.

“O HESABI MUTLAKA SORACAĞIZ”

Tugay, “Saraçhane’de muhteşem sahneyi gördüğüm alanda, bugün bir doktor arkadaşım oradan görüntüler gönderdi. Kızı üniversite öğrencisi, gece bir polis müdahalesine maruz kalıyorlar. Ben plastik mermi, gaz sıkıldığını ve coplarla müdahalede bulunulduğunu gördüm o görüntülerde. Pek çok öğrencinin yaralandığını, gözaltına alındığını duydum. Bugün buraya gelmeyip Küçükpark’ta toplanan arkadaşlarımızın da bunu yaşamasından korkuyorum. Eylem yapmalıyız ama öyle yapmalıyız ki, o çocukların anne babası endişe ediyor. Ben kimseye eylem yapmayın demiyorum ama Gezi eylemlerinde biz de vardık. 1 ay boyunca gece gündüz bir şeyler yaptık, sonunda herkes evine döndü ve benzer şeyleri artırarak yaşatmaya devam ettiler bize. Her birinizi ayrı ayrı seviyorum. O hesabı mutlaka soracağız, o hesabın sorulacağından şüpheniz olmasın ama öyle bir şey yapmalıyız ki kimsenin burnu kanamadan, hastanede yoğun bakımda yatmadan, kimsenin kafası gözü kırılmadan, hepimizin aklımızla, yüreğimizle öyle yollar bulmalıyız ki bunları yenelim. Ben sadece gördüğümü, hissettiğimi paylaşıyorum. Hiçbir gencimizin yaralanmasını, incinmesini istemiyorum. Kazanamayacağımız bir kavgaya değil, kazanacağımız bir mücadeleye girmek istiyorum” diye konuştu.

“HEPİNİZİ SİYASET YAPMAYA DAVET EDİYORUM”

Gençleri siyasete davet eden Tugay, “Ne zaman seçim kazanılırsa o zaman bir şeyler değişecek bu ülkede. Hepinizi siyaset yapmaya davet ediyorum, bu ülkenin gerçeklerinin farkında olmayan insanlara bu ülkenin gerçeklerini anlatmaya davet ediyorum. Bütün meydanlar, çarşısı, pazarı her yerde bu ülkenin aydın insanları kandırılmış insanlara gerçekleri anlatmalı. Hepinizi bu mücadeleye davet ediyorum. İşte o zaman kazanırız, o zaman Ekrem Başkan da cezaevinden çıkar, kimsenin burnu kanamadan bu mücadeleyi kazanmış oluruz. Ben dayak yemem gerekirse dayak yiyeceğim, cezaevinde yatmam gerekirse cezaevinde yatacağım, her türlü mücadeleyi kendi adıma yapacağım ama hiçbir gencimizin incinmesini istemiyorum. Lütfen anlamaya çalışın beni saygılarımla” diyerek sözlerini tamamladı.

“SENDE YALNIZ DEĞİLSİN...”

İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Seha Nuri Yüksel, “Faşizme karşı onuz omuza bir aradayız. 85 milyon yalnız insan yaratmak istediler. En uzaktaki arkadaş sen de yalnız değilsin. Bu yolu beraber yürüyeceğiz. Geleceğimize ve gençlerimize sahip çıkıyoruz. Emeğimizi, hakkımızı ve irademizi savunacağız. Umudumuzu hiç kaybetmeden bu yola devam ediyoruz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.