Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Tuna: Atık yağların geri dönüştürülmesi çok önemli

Başkan Tuna: Atık yağların geri dönüştürülmesi çok önemli

Ambalaj atıkları ve atık pillerin toplanması için proje yürüten Sincan Belediyesi, atık yağların toplanması içinde çalışma başlattı. İlçe genelindeki okullar ve önemli noktalara atık yağ toplama makineleri yerleştiren Belediye, özellikle...

  • Ege Postası
  • 25.09.2013 - 12:35
Ambalaj atıkları ve atık pillerin toplanması için proje yürüten Sincan Belediyesi, atık yağların toplanması içinde çalışma başlattı. İlçe genelindeki okullar ve önemli noktalara atık yağ toplama makineleri yerleştiren Belediye, özellikle öğrencilerinde desteği ile atık yağları toplamayı amaçlıyor. Belediye uygulama kapsamında, her 1 litre atık yağ için 1 lira hediye veriyor. Hediye ile öğrencilerde farkındalık oluşturmayı amaçlayan çalışma ile okullardan 6 ayda 600 litre atık yağ toplandı.

    Hacı Bektaş’ı Veli Ortaokulu öğrencilerinden Hande Ocak, “Geri dönüşüm çalışmalarıyla ilgili okulumuzda seminerler düzenledi. Ambalaj atıklarını çöpe değil de ayrı kutulara atmamız gerektiğini öğrendik. Ayrıca okulumuzdaki atık yağ makinesine 1 litre atık yağ attığımızda 1 lira verdiğini öğrendiğimde, anneme gidip yağları ayrı yerde biriktirmesini söyledim. Biraz geç birikiyor ama olsun. Şu an ilk 1 liramı aldım. Çok mutluyum. Bence güzel bir uygulama oldu.” dedi. Ayrıca; her 5 litre içinde kapıya kadar gelen yetkili firma 5 litre atık yağa 1 litre temiz yağ veriyor.

    2 YILDA, 35 BİN LİTRE ATIK YAĞ TOPLANDI

    Sincan Belediyesi geri dönüşüm çalışmalarında bu yıl; 10 bin ton ambalaj atığı, 10 bin litre atık yağ ve 1 ton atık pil toplandı. 2 yılda Sincan’da 35 bin litre atık yağ geri dönüşüm tesislerine gönderildi. Vatandaşın gösterdiği ilgiden çok memnun olduklarını ifade eden Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Geri dönüşüm çalışmalarımız vatandaşın duyarlılığı sayesinde büyük ilerleme kaydetti. Bu duyarlılığı atık yağları toplama konusunda da devam ettirmelerini istiyoruz. Gelecek nesillere musluklardan akan temiz su ve mavi bir deniz bırakmak için el ele vermeliyiz." dedi.

    Tuna, “Uygulama ile toplanan atık yağlar yetkili firmalara yollanarak biyodizele dönüştürülüyor. En fazla ithalatı petrol ve petrol ürünlerinden yapan bir ülke olarak atık yağlardan yapılan biyodizel de ülke ekonomine büyük katkı sağlıyor. Bu katkının yanı sıra doğaya verilen büyük bir zararında önüne geçilmiş oluyor. Her 1 litre atık yağ sudan 100 yılda bile arındırılamadığı göz önüne alındığında atık yağların toplanması büyük önem kazanıyor. İlçe sakinleri atık yağlarını alo atık hattı 444 28 45 numarayı arayarak ya da Sincan Belediyesi Temizlik İşlerini 277 45 86 numaralı telefondan arayarak bilgi alabilir ya da 5 litre atık yağ olduğunda evlerinden atık yağlarının alınmasını isteyebilir." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.