Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan'dan Seyrek'te müjde!

Başkan'dan Seyrek'te müjde!

Seyrek’te yapımı tamamlanan yeni itfaiye binasının açılış törenine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, metro konusunda aldıkları eleştirilere “Bizim tek bir sevdamız var, o da İzmir’e hizmet etmek. Bugüne kadar İzmirlinin başlını öne eğdirmedik, şimdiden eğdirmeyeceğiz de” diyerek yanıt verdi.Kocaoğlu konuşmasında Konak ve Karşıyaka Tramvay projeleri için beklenen resmi onayın ellerine ulaştığını kaydederek, İzmirlilere ilk elden müjdeyi ulaştırdı.

  • Ege Postası
  • 24.08.2013 - 13:21
 ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in yanı sıra, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve CHP İzmir İl Yönetimi, ilçe belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi’nde görevli bürokratlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, meslek odalarının temsilcileri ile mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Törene katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, halkın yoğun ve sıcak ilgisi ile karşılanırken, açılış öncesinde Menemen Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu zeybek gösterisi gerçekleştirdi.

MENEMEN’E 171 MİLYION LİRALIK DESTEK

Kürsüye boynuna taktığı yöresel poşu ile çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, itfaiyenin can ve mal kayıplarını en aza indirmek için yaptığı çalışmaları kısaca özetleyerek, “24 saat hizmet veren itfaiyemiz, çalışmaları sonucunda İzmirli hemşerilerimizden de takdir alan bir birimdir ve en başarılı birimlerimiz arasındadır” dedi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Menemen’e yapılan altyapı yatırımlarını sıraladı. Kocaoğlu, yatırımların artacağını da belirterek şunları kaydetti, “Menemen Belediyesi’nin projelerine 5 milyon 200 bin liralık nakit destek verdik. Fen İşleri biriminden 9 senede toplam 109 milyon lira, İZSU’dan ise 57 milyon 290 bin lira destek sağladık. Bugüne kadar, Menemen’e toplamda 171 milyon 490 bin liralık yatırım yaptık.”


“UĞRAŞIMIZ VATANDAŞIN LOKMASINI ARTTIRMAK”

Başkan Kocaoğlu sözlerinin devamında Büyükşehir Belediyesi’nin hedeflerini tekrarlayarak “Biz tüm İzmir’i, tüm İzmirliyi kalkındırmak, yaşam düzeyini ve refahını yükseltmek, iş, aş bulmasını temin etmek, lokmasını bir dirhem de olsa büyütmek için yola çıkıyoruz. Hedefimiz yerelde kalkınma. Limanı büyüterek, yüzülebilir körfezi getirerek, OSB’ler açarak, anlaşmalı üretime destek vererek, tarımı kalkındırarak, turizm ve hizmet sektörünü geliştirmek için yatırım yaparak, elimizde kalan 270 hektarlık tarihi alanı ayağa kaldırarak bu kenti kalkındırmak istiyoruz. Kıyı bölgemizi de ayağa kaldırmak için ilk kazmayı yakında vuruyoruz. Kent dönüşümünde 5-6 bölgede birden çalışıyoruz. Uzundere’de yüzde 20 oranın da anlaşma sağlandı. Ve inşaat ihalelerine çıkacağız” diye konuştu.

FUARI ÖRNEK GÖSTERDİ: AYNISI VAR M? ARAŞTIRIN BULUN…

“Kafamızda tek bir bakış açısı var” diyerek konuşmasını sürdüren Kocaoğlu, “Önce insan ve sonra da o insanların geleceği diyoruz. Bağımsız ve özgür Türkiye, demokrasiye inanmış Türkiye istiyoruz. Şöyle bir düşünün, sadece Türkiye’de değil, dünyada bile hiçbir belediye 400 milyon para harcayarak tek başına fuar sektörünü büyüteceğim diye yatırım yapmış mıdı? Araştırın, bulun… Ben bulamadım... Bizimkinden daha büyükleri de yapılmış. Ama belediyenin sadece adı var. Çorbada sadece tuzu var. Hep destekle yapılmış. Biz tek başımıza yapıyoruz. Tüm bu yatırımları tek başımıza, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi finans gücü ile yapıyoruz” ifadelerini kullandı ve yeni fuar alanın dünyada tek olduğunu vurguladı.

“TEK SEVDAMIZ İZMİR’E HİZMET ETMEK”

Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin en çok eleştirildiği noktalardan birisi olan metro projesi hakkında da açıklamada bulunarak, “Metro bitmedi diye eleştiriyoruz. Yerden göğe kadar haklılar. Biz her sene sisteme 11 kilometre ilave ediyoruz. 15 ay sonra Torbalı’daki istasyon açılacak. Biz Üçkuyular-Üçyol Metro Hattı’nda, 3 kilometrelik projede 13 metreye takıldık” dedi. Kocaoğlu merakla beklenen Konak ve Karşıyaka Tramvayı için resmi yazının ellerine ulaştığını da müjdeledi ve, “Tramvay projeleri dün elimize geldi. Onları hayata geçireceğiz. 11 kilometre aldığımız raylı sistemi 175 kilometreye çıkartıyoruz. Hedefimiz büyük. Biz bu kenti hayal ediyoruz. Hayallerimiz gerçekleştirilebilecek hayaller. Ufkumuz geniş. Biz aklı ve bilimi rehber alıyoruz. Bugüne kadar ne projelerimizde, ne söylemlerimizde büyük bir hata yapmadık. Ne bize inanların, ne de partimizin, ne de İzmirlilerin başını eğmedik, yere baktırmadık. Baktırmayacağız da... Tek bir sevdamız var, o da İzmir’e hizmet etmek. Hep birlikte daha iyi bir İzmir’e, daha bir ülkeye... Barış dolu bir dünyaya gitmeyi diliyorum” sözleriyle konuşmasına son verdi.

“KOCAOĞLU KARANLIK GÜÇLERE KARŞI DİK DURMAYA DEVAM EDİYOR”

Törende söz alan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ise, Menemen için yapılan yatırımlar sebebi ile Başkan Kocaoğlu’na teşekkürlerini sunarak, “Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını üstlendiği ikinci itfaiye istasyonun açılışını gerçekleştiriyoruz. Yeni Bütünşehir Yasası ile birlikte, Büyükşehir Belediyesi’nin kimseyi ve hiçbir ilçeye ayrım gözetmeksizin yatırımları sürüyor. Bunun plan programını yapmak o kadar kolay değil. Bugüne kadar Başkan Kocaoğlu’nun yaptığı hizmetleri altyapı başta olmak üzere, ulaşım ve benzeri alanlarda yapmadığı yatırım kalmadı. Ulaşım da en su kadar önemli. Bunun altını çizmek istiyorum. Bu ilçelerdeki altyapı çalışmaları o kadar kısa sürede bitirildi ki, özellikle bu çalışmalar için Fen İşleri Daire Başkanı Fazıl Ölçer’e teşekkür ediyorum. Bu işler ancak Büyükşehir Belediyesi ile el ele vererek bitirilebilirdi. Biz de 2009’dan bu yana Büyükşehir Belediyesi ile el ele vererek, örnek çalışmalar gerçekleştirdik. Seyrek çok önemli şekilde aşama kaydediyor ve büyümeye devam ediyor. Burayı ayrı tutmak lazım. Kocaoğlu bugüne kadar nasıl aşk ile, şevk ile bu kente hizmet ettiyse, Seyrek’e de öyle bakmıştır. Kendisi bir yanda böyle çalışmalar yürütürken, kendisine karşı çelme takarak, karşı partiler ve görüşler tarafından önü kesilmek isteniyor, 400 küsur yılla yargılanıyor, davalar açılıyor. Ama kendisi bu karanlık güçlere karşı dik duruyor ve asla vazgeçmiyor. İzmir’i almak isteyip de asla alamayacak olanlara karşı dik duruyor. Kendisini alkışlıyorum ve teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

TOPLAMDA 10 TESİS HİZMETE AÇILDI

Açılışı yapılan tesis dahil olmak üzere, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından itfaiye birimine toplam 70 milyon lirayı aşkın bütçe ayrıldı. Seyrek İstasyonu, Menemen ve Selçuk’ta açılışı yapılan tesisler ile birlikte, 2005 yılından bu yana hizmete açılan 10’uncu tesis olma özelliğini taşıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye birimi için yatırımları hızla devam ederken, önümüzdeki dönemde hizmete açılması planlanan itfaiye binaları arasında Gaziemir, Bayındır, Çaybaşı ve Aliağa gibi 4 tesis daha bulunuyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.