Dolar 34,2753
%0.1
Euro 37,6484
%0.05
Altın 2.919,010
%-0.09
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan'dan dedikodulara yaylım ateşi!

Başkan'dan dedikodulara yaylım ateşi!

İZSU tarafından Urla’da yapımı tamamlanan içme suyu şebekesi ve iletim hattı yenileme çalışmalarının bitirilmesi sebebi ile düzenlenen hizmete alım törenine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, siyaset çerçevesinde çarpıcı değerlendirmeler yaparak, sert konuştu. Kendisinin AK Parti’ye geçeceğine dair iddialara sert yanıt veren Kocaoğlu, “CHP kurulduğundan bu yana CHP’liyim, ömrümün sonuna kadar da öyle kalacağım. Sağa sola yamulmanın bir anlamı yok” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 17.08.2013 - 12:48
 ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene İzmir Büyükşehir Belediye Aziz Kocaoğlu ve Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu’nun yanı sıra, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve İl Yöneticileri, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, CHP Örgüt Yöneticileri, belediye ve il genel meclis üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, sivil toplum kuruluşları ile meslek odalarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"İZMİR’DEN İTALYA’YA KADAR….”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hayata geçirilen ve tamamlanan altyapı projelerinin görünmez, fakat hayati çalışmalar olduğunu kaydederek, “Urla’da bu altyapı projelerinin tamamlanabilmesi için İZSU’nun toplamda 53 milyonluk bir yatırımı var. Kesintisiz suyun verilebilmesi, su kaçakların önlenebilmesi, temiz ve düzenli su şebekesinin yapılması uzun süren ve maliyeti olan bir çalışmadır. Yeni Foça ve Gülbahçe gibi noktalarda Karayolları Genel Müdürlüğü’nün izin vermemesi üzerine sıkıntılar yaşıyoruz, ancak bunu da aşacağız, çalışmalarımız devam ediyor. Arıtmasını bitiremediğimiz sınırlı sayıda ilçe kaldı. Kalan sürede diğer yatırımları da tamamlayacağız. İzmir altyapı konusunda öncü bir kent ve bunu uzun bir süre daha sürdürmek daim kılmak istiyoruz, bunun için çalışıyoruz. 2400 kilometrenin üzerinde su hattı oluşturduk. İzmir’den İtalya’ya kadar bir mesafe neredeyse. Bu yatırımlar konusunda belirli bir noktaya geldik. İzmir Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki 5 senelik süreç içerisinde dünya standartlarının da üstünde bir noktaya gelmiş olacak” dedi.


AK PARTİLİ AŞLIK’A SERT YANIT

Başkan Kocaoğlu konuşmasının devamında Tahtalı Barajı ile ilgili eleştirilere cevap vererek, isim vermeden AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık ve DSİ Bölge Müdürlüğü’ne yüklendi. Başkan KocaoğluK DSİ’nin “Tahtalı Barajı’Nı bize versinler biz yapalım” söylemine ve AK Parti’li Aşlık’ın “Arsa topluyorlar” eleştirisine, “Biz bu konu ile uzun zamandır ilgileniyoruz. Biz bölgede yaşayan vatandaşların tarım faaliyetlerini ciddi anlamda destekliyoruz. DSİ Bölge Müdürü’nün de konu hakkında bir değerlendirmesi oldu ve eksik bir değerlendirmeydi. Tahtalı Baraj Havzası var, ancak bir akarsuyumuz yok. Barajı dolduran bir su yok. Yağmurla dolan bir baraj. Buradaki arkadaşlarımız, çiftçilerimiz, yer altı sularını kullanarak ve yüksek elektrik maliyetleri ödeyerek, pahalı elektrik alarak arazilerini suluyorlar. Bu bir realite. Bunu DSİ Bölge Müdürü bilemeyebilir. Burada bir vahşi sulama söz konusu. Burada su yüzde yüz kullanılıyorsa, damla sulama ile bu rakam yüzde 30’lara indirilecek. Bizim iddiamız, fikrimiz, projemiz, bu topraktan ne kadar az suyu çekersek, baraja da o kadar fazla su gideceği yönünde. Bu da 80-100 milyon metreküp fazla su ile dolması demek. Bu sene Tahtalı Barajı ilk defa belirli miktara geldi. Biz buradaki suyu taşırmayacağız. Burada doğru bir işletmecilik mantığı ile, o 100 milyonluk suyu hemşerilerimize vereceğiz. Bizim istediğimiz bu. Biz dolduralım kullanalım diyoruz.Bir milletvekilimiz bu su şebekesini biz yapalım demiş. Niye demi? Şimdiye kadar neredeymi? Laf olsun torba dolsun diye mi demi? Çiftçinin halinden, sıkıntısından ne kadar anlıyormu? Çözüm üretmek, olumlu katkı koymak yerine laf olsun torba dolsun diye konuşacaksa, onunda cevabını veririz. Tahtalı Barajı’nı işletmekten gayrı, üstümüze vazife olmayan ama vazife addettiğimiz kırsalın ve tarımın kalkınması politikamızı da sürdürüyoruz. Arkadaş bunu anlayamamış. Bir de en komik tarafı, belediye başkanının, yani benim arkadaşlarım, eşim, dostum, akrabam, oradan arazi mi alıyor diye bir şey söylemiş. Bu memlekette, insana, paraya, servete, kimin nasıl baktığını, hangi pencereden baktığını bizim İzmirliye öğretmek gibi hakkımız yok. Ama o muhteremin bu yolun önünden bile geçmesi mümkün değil. O işlere biz bakmıyoruz, kimlerin nasıl baktığı artık izlenemez hale geldi…”

“SAĞA SOLA YAMULMANIN ANLAMI YOK…”


Kocaoğlu, kendisinin AK Parti’ye geçeceğine dair basında yer alanb ve kent gündemine bomba gibi düşen iddiaların asılsız olduğunun da altını çizerek sert bir yanıt verdi; “Ben CHP’liyim. Sadece bugün değil, dün değil, 10 sene evvel değil, 40 sene evvel değil, 70 sene evvel değil, CHP kurulduğundan bu yana CHP’liyim. 10 senedir aklımın erdiği, elimin erdiği kadar iyi bir belediye başkanlığı yaptım. Bu beni manen tatmin etmiştir. İzmirli beni 10 sene boyunca seçerek, yereldeki en büyük koltuğu bahşetti. Bunu görevi bir daha yapabilmek için sağ sola yamulmanın da hiçbir anlamı yoktur. Ben sonsuza kadar partime minnettar kalacağım, sadık kalacağım.”

“KARGALAR BİLE GÜLER”


Seçim sürecinin hızlanarak devam ettiğini vurgulayan Kocaoğlu, kendisinin ilçe belediye başkanı olmak isteyen birtakım isimleri desteklediğine dair çıkan dedikoduları da yalanlayarak, “Mantığı olan, olmayan birtakım çevreler çıkıp da, bir bilgi kirliliği, bir manipülasyon çalışmaları yürütüyor. Partimizin ve hepimizin uyanık olması gerekiyor. Kargaların bile güleceği bu konulara itibar etmeyelim. Birbirimizi savunalım. Partili olmak bilinci de budur. Kişinin kendisinden duymadığınız hiçbir söze de itibar etmeyiniz. Ben siyasette taraf olmayı sevmiyorum. 9,5 senede iki defa taraf oldum. Bunu alıp, belediye başkanları seçiminde rol alacağım diye söylem yapmak da ayrı bir sanat. Tüm aday adaylarına aynı mesafedeyim. Biz çalışmalarımızı sürdüreceğiz, bize düşen görev neyse odur, gerisine de genel merkez karar verecek. İlçelerde huzursuzluk çıkarmaya çalışanlar var. Bunları da sağduyu ile, birbirimize güvenerek ve inanarak aşmalıyız” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR İLE BİRLİKTE URLA’YI AVRUPA KENTİ YAPACAĞIZ”

Törende söz alan Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu ise, yapılan çalışmalar sebebi ile Başkan Aziz Kocaoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederken şöyle konuştu; “99 yılında göreve geldiğimde her akşam su konusundaki sıkıntılar sebebi ile yüzlerce şikayet telefonu alıyordum ve su konusu Urla’da kabus haline gelmişti. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandıktan sonra, yatırımlar hız kazandı ve yenileme çalışmaları da başladı. O günleri unuttuk ve artık hiçbir yerde su problemi yok. “Yiyen bilmez doğrayan bilir” diye bir laf var. Biz bu sıkıntıları senelerce yaşayarak gördük. İZSU Urla’da çok ciddi yatırımlar yaptı. Kendilerine çok teşekkür ediyor, ve özellikle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na buraya gösterdiği ilgi için teşekkür ederim. Özellikle yol ve asfaltlama konusunda yatırımlar sürüyor ve kış aylarına kadar çalışmalar sonuçlanacak. Yarımadanın en büyük ilçesiyiz ve Avrupai bir yerleşim bölgesi olacağız. Tüm amaç ve hedefimiz, güzel Urla’mızı modern yaşam standartlarının üzerinde bir ilçe haline getirebilmek. Ve bunu sağlayarak idame ettirebilmek için el ele çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte uzun yıllar hizmet etmeye devam etmek ümidi ile diyor, saygılarımı sunuyorum.”

PROJEDE NELER VAR'


34 milyon liraya mal olan çalışmalar sonrasında, Urla’nın 409 kilometrelik içme suyu hattı baştan sona yenilendi. Tamamlanan yapım çalışmaları sonrasında Urla Merkez, Zeytinalanı, Kalabak, Torasan, İçmeler, Çeşmealtı, İskele, Gülbahçe mahalleleri ve Barbaros Köyü sağlıklı ve kesintisiz suya kavuşmuş oldu. 2 yıl süren çalışmalar neticesinde Urla’da yer alan şebekenin tamamı yenilenirken, su kaçaklarının da engellenmesi sağlandı ve projenin ilerleyen aşamalara da örnek teşkil etmesi bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.