Dolar 34,1832
%0.14
Euro 38,1881
%-0.15
Altın 2.928,190
%-0.18
Bist-100 9.745,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan eşleri Bornova'da buluştu

Başkan eşleri Bornova'da buluştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu’nun öncülüğünde sürdürülen “Geleneksel Başkan Eşleri Buluşması” Bornova’da gerçekleşti. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın eşi Hikmet Atila’nın organizasyonunda Bornova’nın tarihi ve doğal mekanları gezildi.

  • Ege Postası
  • 17.05.2015 - 14:17
İZMİR - Ünlü Tarihçi Homeros’un yaşadığı söylenen mağalara doğa yürüyüşü gerçekleştiren Başkan eşleri, adlarına oluşturulan koruluğu da ziyaret etti.  Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, Dramalı Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi ile Bornova Etnografya Müzesi’ni gezdi. Günün en keyifli anları ise Yeşilova Höyüğü Ziyeretçi Merkezi’nde geçti. Önlükler giyildi, ney ve klasik kemençe eşliğinde Erbu Sanatı öğrenildi


Belediye başkanlarının eşleri arasında birlik, beraberlik, dayanışma duygularının pekişmesi amacıyla başlatılan ’Geleneksel Başkan Eşleri Buluşması’na bu kez Bornova evsahipliği yaptı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın eşi Hikmet Atila’nın organizasyonunda bir araya gelen eşlerin ilk durağı Dramalı Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi oldu. 



Tarihi mekanın bahçesinde yapılan kahvaltıya Başkan Atila da katıldı. Burada bir konuşma yapan Atila, Başkan eşlerini ilçelerinde ağırlamaktan büyük büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Bornovayı ve göreve geldiğinden bugüne yapılan  çalışmaları ve hayata geçirilen projeleri anlattı. Bornova’nın üniversiteleri, sanayisi, tarihi ve doğal güzellikleri ile çok özel ve büyük bir ilçe olduğunu söyleyen Başkan Olgun Atila, “ ‘Bornova Bizim Evimiz’ diyerek insanına dost ve daha modern bir kent yaratma hedefiyle ve ortak akılla yola çıktık. Turizm, inovasyon ve tasarım ekseninde pek çok ilki gerçekleştirdik. Yerelde kalkınma ve istihdama yönelik çalışmalar yaptık. Dost Market, Dost Kart ve Paylaşım Noktaları gibi sosyal projeler ile pek çok fiziki yatırımı hayata geçirdik. Amacımız kentin her noktasına eşit hizmet götürmek ve tüm vatandaşlarımızın yüzlerinin gülmesini sağlamak. Tüm bunları toplumun tüm kesimlerinin görüşlerini alarak ortak akılla yapıyoruz.” diye konuştu. 



Kendilerinin de Bornovalı olduğunu hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu, Başkan eşleri ile birlikte evlerinde buluşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Türkegül Kocaoğlu, özellikle kadınlara, çocuklara ve gençlere yönelik olarak gerçekleştirilen çalışmalar ile ortaya koyduğu projeleri nedeniyle Başkan Atila’yı kutladı.


Tarih ve doğa turu
Bornova’yı ve Bornova Belediyesi’nin son bir yılda yaptığı çalışmaları anlatan tanıtım filminin de izlendiği toplantının ardından ilk olarak Bornova Belediyesi’nin kent turizmine kazandırdığı Dramalı Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi gezildi, ardından pek çok belediye örnek olan Dost Market’e geçildi. Burada Başkan Atila ve Market yetkililerinden işleyişle ilgili bilgiler alan Başkan eşleri, ihtiyaç sahiplerine erzak paketi dağıtmak yerine özgürce alışveriş imkanın sunulduğunu projeyi çok önemli ve anlamlı bulduklarını ifade etti.
Dost Market’in ardından Büyükşehir Belediyesi’ne ait buz pisitinin de yer aldığı, İzmir’in en önemli yaşam alanlarından olan Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’na, ardından da İzmir’in en önemli müzelerinden olan Bornova Etnografya Müzesi, sonrada Yeşilova Höyüğü Ziyeretçi Merkezi’ne geçildi.Merkez’de ilk olarak  Uluslararası Homeros Sanat Yoluyla Sevgi ve Barış Suluboya Festivali’nde ödül alan eserlerin yer aldığı sergi ile İzmir tarihinin 8.500 yıl öncesine dayandığını gösteren kazıların yapıldığı alan gezildi.


Önlük giyip, ebru yaptılar
Programın en renkli görüntüleri de yine burada ortaya çıktı. Önlüklerini giyen Başkan eşleri, Bornova Belediyesi El Sanatları Eğitmeni Nevruz Çalışal ve Hobi ve Beceri Edindirme Kursları Sorumlusu Aysun Bircan eşliğinde Ebru Sanatı’nı öğrendi. Kadın ve bereketin sembolü olan ham seramikten nar üzerine beş renk ebru yapan Başkan eşleri, aynı anda canlı olarak ney ve klasik kemençe dinlerken farklı bir deneyim yaşadı.


Gezinin bir sonraki durağı Homeros Vadisi oldu. Burada gerçekleştirilen doğa yürüyüşünün ardından Vadi’ye ünlü tarihçinin yaşadığı tahmin edilen mağalar ziyaret edildi.   Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi tarafından doğada bilim etkinlikleri yapan köy çocukları ile sohbet eden Başkan eşleri, 19 Mayıs Gençlik Festivali kapsamında düzenlenen Paintball turnuvasınnn yapıldığı bölgeyi de gezdi.


Adları ağaçlarda yaşayacak
Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı bu cennet mekanın ardından Evka 4’te 2009-2014 ve 2014-2019 dönemleri il ve ilçe belediye başkan eşleri tarafından oluşturulan koruluk ziyaret edildi. Bornova Belediye Başkanı Hikmet Atila, burada konuklarına; “Gönlünüzdeki yerinizi geleceğe taşımak için oluşturduğumuz koruluğumuzda bir fidan da sizin için diktik” yazılı sertifikalarını takdim etti. 



Gezi Ege Üniversite Lokali’nde fasıl eşliğinde gerçekleşen akşam yemeği ile sonu buldu. Başkan eşleri, Bornova’nın farklı yönlerini gördükleri geziden büyük keyif aldıklarını belirterek, Bornova Belediyesi ve programı hazırlayan evsahibi Hikmet Atila’ya teşekkür etti. Atila’da tekrar görüşmek dileğiyle katılımlarından dolayı tüm konuklarına teşükkür ederken,  Bornova hatırası el yapımı hediyeler takdim etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.