Dolar 34,1641
%0.01
Euro 38,2122
%0.12
Altın 2.923,700
%0.12
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan'ın makam aracı satılamadı

Başkan'ın makam aracı satılamadı

KARABAĞLAR Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun 970 işçinin maaşlarının ödenememesine neden olan ekonomik sıkıntı nedeniyle başlattığı tasarruf tedbirleri kapsamında satışa çıkan belediye şirketi KARBEL'e ait 11 lüks araçtan üçü satıldı. Başkanlık aracı olarak kullanılan araç dahil elde kalan 8 otomobil için yeni muhammen bedeller belirlenerek satış tekrarlanacak.

  • Ege Postası
  • 06.06.2014 - 16:37
İZMİR - Karabağlar Belediyesi şirketi KARBEL'de seçim öncesinden kalan ekonomik sıkıntı nedeniyle işçilerin maaşlarında 2 aya varan gecikme yaşanması nedeniyle işçiler Mayıs ayında iş bırakma eylemi yaptı. Bunun üzerine Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, belediyeden şirkete sermaye aktarımının yanısıra lüks araçların satışı gibi tasarruf tedbirleri kararları da aldı. Özellikle başkanlık makam aracı olarak kullanılan araç da dahil müdürlerin kullandığı 11 lüks araç satışa çıkarıldı. Selvitopu, ödenek olmadığı için bu yıl makam aracı almayacağını, gelecek yıl yerli bir binek araç alacağını belirtti.

KARBEL'in yaklaşık bedellerini belirlediği 11 aracın satış işlemi bugün gerçekleşti. Ancak, 8 araçtan üçü KDV hariç toplam 88 bin 650 TL'ye satıldı. Kalan sekiz aracın yaklaşık maliyetlerinin yüksek bulunduğu için alıcı çıkmadı. KARBEL yetkilileri araçlarla ilgili yeni bir yaklaşık bedel belirledikten sonra yeniden satışa çıkaracaklar. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.