Dolar 34,2323
%-0.03
Euro 37,6226
%-0.04
Altın 2.887,080
%0.01
Bist-100 9.045,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkanlar örgüt turuna çıktı

Başkanlar örgüt turuna çıktı

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu örgüt turuna çıktı. İki günü kapsayacak ziyaret maratonunun ilk günü hareketli geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 2014 sürecinde partililere yönelik önemli mesajlar verdi. Kocaoğlu “Belediyelerimiz güzel işler yapıyor. Bu yapılanları anlatın. Anlatırken de fısıltı gazetesini kullanın” dedi.Kocaoğlu kendisinin ön plana çıkacağı yerel bir seçimin doğru olmayacağını da partiliye söyledi. İl Başkanı Ali Engin ise belediyelerin projelerini anlatma ekseninde Kocaoğlu ile aynı mesajı verirken "reklamımızı iyi yapmalıyız” dedi.

  • Ege Postası
  • 26.07.2012 - 13:11
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Geçtiğimiz hafta Ankara’daki iki günlük kurultay maratonunu İzmir olarak sancılı bir şekilde geride bırakan İl Başkanı Ali Engin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu hem tansiyonu düşürmek hem de yerel seçim sürecinde partiye mesaj vermek için örgüt turuna çıktı. İkilinin ilk günkü ziyaret menüsünde sırasıyla Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı, Bornova ve Buca ilçe örgütleri vardı.

 

ENGİN “BELEDİYELERİMİZİ ANLATACAĞIZ”

 İlçe örgütlerini sürekli ziyaret edeceklerini ve fikir alışverişinde bulunacaklarının söyleyen İl Başkanı  Engin, örgütlerin belediyelerin çalışmalarını anlatmaları gerektiğinin altını çizdi.

 Konuşmasında başta Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu olmak üzere ilçe belediye başkanlarını öven Engin, “Yerel seçimlere giderken belediyelerimizin doğru çalışmaları var. Bize oy veren partililerin ‘reklamın iyi yapılmadığı’ yönünde eleştirileri var. Hep beraber bunu gidereceğiz. Son 10 yılda, İzmir’de 70 yılda yapılmayan işler yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanımız  Kocaoğlu’nun çevre projelerini, alt yapı projelerini, borçsuz bir belediye yarattığını bilmeyenler var. Bunu biz anlatacağız. Ayrıca partiye üye katmamız lazım.Hepimize bu konuda görev düşüyor. İzmir’i tekrar CHP’nin kalesi ve umudu yapacağız” dedi.

 

KOCAOĞLU PARTİLİLERE MESAJ YAĞDIRDI

 Örgüt turunda en önemli mesajlar Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan geldi. CHP’nin kendi içindeki seçim maratonunu geride bıraktığını belirten Kocaoğlu, kongrelerde kimin kimi desteklediğinin önemli olmadığını sonuçta CHP’nin kazandığını altını çizdi ve bundan sonraki süreçte partililerin dışa dönük çalışmalar yapması gerektiğini belirtti. İzmir’de 2009-2014  döneminde ezici bir temsil ve iktidar güçlerinin olduğunu belirten Kocaoğlu, rehavete kapılmamaları yönünde telkinde bulunurken partiliden önemli bir istekte bulundu. Kocaoğlu,  “Beni ya da ilçe belediye başkanını sevmeyebilirsin. Onun propagandasını yapma ama partinin belediyesinin yaptığı çalışmaları anlat. Bunu yaparken de fısıltı gazetesini kullan”dedi.

 

"FISILTI GAZETESİNİ KULLANIN"

 Kocaoğlu yerel seçim maratonunda partiliye büyük iş düşeceğinin belirttiği konuşmasında bir çok mesaj verdi. Kocaoğlu, “Kongre ve kurultay süreci başarılı geçti. Partinin dışta mücadele sürecini başlattığına inanıyorum. Bunu tek başına Genel Başkan, İl Başkanı ya da belediye başkanları yapacak değil. Hep beraber yapacağız. İlçe belediyelerin önemli yatırımları var. Ne yapıldığını kitapçıklara dergilere basıyoruz gönderiyoruz. Bunları partilin okuyup bilinçlenip vatandaşa anlatması gerek. Bunu yaparken de önemli bir güç olan ‘fısıltı gazetesini’ kullanın” dedi

 

“BİZİ SEVMEYENLER PARTİYİ ANLATSIN”

 Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu İzmir’de önemli bir iktidar gücüne sahip olduklarını ve rehavete kapılmamaları gerektiğinin altını çizdiği konuşmasını şöyle devam etti; “Bundan önce hiç olmadığı kadar 2009-2014’te iktidarız İzmir’de… Ezici bir temsil gücümüz var. Bunun rehavetine kapılıp ya çalışma tempomuzu düşüreceğiz o zaman iktidarımızı sıkıntıya düşüreceğiz ya da seçimi kaybediyormuş gibi bir çalışma ile 2014 seçiminde de bütün arkadaşlarımız ile birlikte iktidarımızı artıracağız. Dışa dönmek zorundayız. Yerel seçimden daha başarılı çıkmalıyız. Bu bizim elimizde. Eksiklerimiz var. Ama yaptıklarımızın yanında az kalıyor. Kocaoğlu’nun öne çıktığı bir yerel seçim doğru değil.Önemli olan belediye başkanı ile partinin oylarının birlikte yürümesidir.8 yıllık görev süremizde bunu çok iyi yaptık. Şuan CHP ile Büyükşehir’in oyları arasında çok az bir fark var.Ama esas olan partiyi büyütmek kişileri büyütmek değil. Bunu da örgüt yapacaktır. Önemli olan kim olursa olsun inandığımız siyasi kurumun yerel iktidarını sürdürmesidir. 5-10 yıl daha belediye başkanlığı yapmak başarı değildir. Benim en büyük başarım emaneti CHP’li birine teslim etmektir.   Ben değil biz, bizde değil parti, parti de değil ülke. Bu çizgiden sapmazsak başarmamız için hiçbir engel kalmaz"

 

“DAVA SONUNDA HERKES GÖRDÜ Kİ DÜZGÜN ÇALIŞAN BELEDİYEYİZ”

 Kocaoğlu büyükşehir davası sürecinde partililerin kendisine verdiği destekten dolayı teşekkür ederken, “Başımızdan geçen operasyon ve süreç  İzmir’e ve Türkiye’ye gösterdi ki İzmir Büyükşehir Belediyesi düzgün çalışan ve üreten bir belediye. Kontrol edildik incelendik suç unsuru arandı bazı denetçiler yanlı davrandı bir çok arkadaşımızın ifadesi alındı dava açıldı. Bu süreçten metanetimiz ve çalışma azmimiz ile kenetlenerek çıktık. Herkes bize omuz verdi hiçbir şey yapamayan dua etti ve bugünkü duruma geldik” dedi.

 

“HİÇBİR SORU İŞARETİ BIRAKMADAN ANLATTIM”

 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın yanı sıra çok sayıda belediye başkanının katıldığı kentsel dönüşüm zirvesini değerlendiren Kocaoğlu, “Orada CHP’nin sosyal belediyeciliğinin dönüşüme nasıl baktığını, adil bir dönüşüm nasıl yapılması gerektiğinin hiçbir soru işareti bırakmadan tek tek anlattım” dedi. Kocaoğlu, basın mensuplarının hatırlattığı Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım’ın  "ortaklığımıza halel mi geldi'” çıkışı için ise şunları söyledi;

 

“ Ortaklığa bir halel gelmez biz kent için çalışıyoruz. Hükümet ve belediye et tırnak gibidir Ayrılmaz. Onların onaylaması gereken projeler vardı. Biz birlikte çalışmak zorundayız. Yerel yönetimde siyaset olmaz. Biz herkesin belediye başkanıyız. Fakat ortak iş yapmak, proje yapmak ve ortak projelere altına imza atmak, ama uzlaşmak ayrı bir şeydir tabi olmak ayrı bir şeydir …Doğru da birlik ve destek olmak yanlışta ise karşı durmak temel görevimizdir. Yanlış yapılıyorsa bu kentin lehine değilse ve önceliği yoksa bunu anlatıp karşı durabilmeliyiz ki öyle yapıyoruz. Kentin yararına olan projelerde hükümeti teşvik ediyoruz. Ve tüm kapıları açıyoruz”

 

ÇİFTÇİ VE NOYAN’A ROZET

 AK Parti’den geçtiğimiz günlerde CHP’ye geçen Çiğli Meclis üyeleri Başak Tülay Çiftçi ve Kurtcebe Noyan’a, Kocaoğlu ve Engin “hayırlısı olsun” derken başarı dilediler. Kocaoğlu ve Engin her iki meclis üyesine de rozet taktı.

 Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin, “dürüst ve çalışkan belediye başkanımız ve il başkanımız bizi ziyaretleri ile onurlandırdı. Kendilerine teşekkür ediyorum” derken Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ise “her olaydan sürekli güçlenerek çıkıyoruz. Bize düşen hep birlikte partiyi ve İzmir’i daha iyi noktaya getirmek. İlçe belediye başkanı olarak sizlere layık bir hizmet için çalışacağız. Hiç bir zamana CHP’lilerin başını öne eğdirmeyeceğiz. Sonuna kadar örgütümüzün ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın yanındayız” dedi

 

ALABAY’DAN BAŞARIYI DEVAM ETTİRME SÖZÜ

 Karşıyaka’da çarşı girişinde İlçe Başkanı Adnan Alabay tarafından karşılanan Kocaoğlu ve Engin çarşı da bir süre yürüdü ve esnaf ile konuştu. İlçe Binası’nda kadınların ağırlıkta olduğu örgüt ile bir araya gelinen buluşmaya YDK’ya seçilen Süheyla Karaer’de katıldı. İlçe Başkanı Adnan Alabay, yaptığı konuşmada Karşıyaka’da yakalanan başarının artacağı sözünü verirken mahalle mahalle tespit ettikleri sorunları ilettikleri Kocaoğlu’nun hemen çözüm üretmesinden de duydukları memnuniyeti dile getirdi.

 

BAYRAKLI’DA YOĞUN KALABALIK VARDI

 Kocaoğlu ve Engin’in üçüncü  Bayraklı'da ise yoğun katılım vardı. Sevgi Yolu’nda Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve İlçe Başkanı Levent Ölçer tarafından karşılanan Kocaoğlu ve Engin esnaf ile uzun süre sohbet etti. İlçe’de çok sayıda katılımla gerçekleşen buluşmada Kocaoğlu ve Engin’i ağırlayan İlçe Başkanı Levent Ölçer, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bir çok baskıya rağmen Türkiye’ye örnek olacak çalışmalar yaptığını söyledi. Kocaoğlu ile bir partili olarak gurur duyduklarını belirten Ölçer, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’dan da övgü ile bahsetti. Ölçer, “Bayraklı Belediye Başkanımız masası sandalyesi olmayan bir belediyeyi bugün alkışlanan bir noktaya getirdi” dedi.

 

SINDIR'DA KATILDI

 Bornova İlçe Örgütü ziyaretinde ise İlçe Başkanı Enver Dünar yöneticiler ve meclis üyeleri Kocaoğlu'nu karşıladı. Ziyarette Bornova Belediye Başkanı Kamil Okayay Sındır da hazır bulundu. İlçe Başkanı Enver Dündar, Türkiye'ye örnek bir belediye başkanı olarak nitelendirdiği Kocaoğlu'na çalışmaları için teşekkür ederken İl Başkanı Ali Engin'in de kısa zamanda zarfında ilçe örgütleri ile iyi ilişkiler kurduğunu belirtti.

 

TATI VE GÜL KAPIDA KARŞILADI

 İki başkanın ilçe maratonunun ilk günü Buca'da sona erdi. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ve İlçe Başkanı Bektaş Gül, Kocaoğlu ve Engin’i ilçe binası kapısında karşıladığı. Son günlerde CHP'den istifa eden meclis üyeleri ile gündeme gelen Buca örgütüne Başkan Kocaoğlu birlik ve beraberlik çağrısı yaparken daha sonra Bektaş Gül'ün makamında basına kapalı olarak başkanlar kısa bir süre görüştü. Toplantıda ilçede yaşanan istifaların değerlendirilmesinin yapıldığı öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.