Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başköy ve Kozacı Köylüleri Bursa'da meydana indi

Başköy ve Kozacı Köylüleri Bursa'da meydana indi

Bursa'nın Keles ilçesine bağlı Kozacı ve Orhanaeli ilçesine bağlı Başköylüler 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde setbaşında buluştu.Daha önceki aylarda da maydanlara inen Başköy ve Kozacı köylüleri toprağı, suyu, havanın ve doğanın...

  • Ege Postası
  • 05.06.2013 - 21:33
Bursa'nın Keles ilçesine bağlı Kozacı ve Orhanaeli ilçesine bağlı Başköylüler 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde setbaşında buluştu.

Daha önceki aylarda da maydanlara inen Başköy ve Kozacı köylüleri toprağı, suyu, havanın ve doğanın bozulmasına dur demek amacıyla akşam saatlerinde binlerce köylünün katılımıyla setbaşında buluşarak seslerini duyurmaya çalıştılar. Köylülere DOĞADER ve çok sayıda siviltoplum örğütleri de destek verdi .

Kozacı Köylüleri yapılacak olan termik santralin doğaya verdiği zarardan dolayı istemediklerini belirtti. Başköylüler ise içme sularının halen çamurlu ve sağlıksız aktığını belirtiler. Açıklamadan sonra yürüyüş yapan köylüler İstanbuldaki Gezi Parkı eylemlerine de destek verdi. Doğanın bozulmaması ve talan edilmesi için mücadalelerinin süreceğini belirttiler.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.