Dolar 34,2086
%0.08
Euro 37,9166
%-0.47
Altın 2.926,960
%1.07
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başsavcı Kavak, İzmir'de birbirinden önemli soruşturmaların altına imza attı

Başsavcı Kavak, İzmir'de birbirinden önemli soruşturmaların altına imza attı

HSYK tarafından Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, bugüne kadar İzmir'de yürütülen en önemli soruşturmalardan olan kamuoyunda askeri casusluk davasını başlattı. Başsavcı Kavak,...

  • Ege Postası
  • 30.04.2013 - 19:36
HSYK tarafından Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, bugüne kadar İzmir'de yürütülen en önemli soruşturmalardan olan kamuoyunda askeri casusluk davasını başlattı.

Başsavcı Kavak, İzmir'de yaklaşık 2 yıl görevde kaldı. Diyarbakır Başsavcılığı görevinde bulunan Durdu Kavak, 2011 yılı İdari ve Adli Yargı Yaz Kararnamesi kapsamında Başsavcı Emin Özler'in yerine, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına atandı. Ağustos 2011'de görevine başlayan Kavak, İzmir'de görev yaptığı dönemde birbirinden önemli soruşturmaların altına imza attı. Kamuoyunda askeri casusluk olarak bilinen kısa süre önce dava süreci başlayan, tehdit ve şantajla askeri bilgi ve belge temin etme soruşturması, Türkiye gündeminde en fazla yer bulan soruşturmaların başında geldi.

Terör örgütüyle bağlantılı sınav çetesine yönelik soruşturma da Başsavcı Kavak'ın yürüttüğü önemli soruşturmalar arasında yer aldı. Başsavcı Kavak, iki yıllık görev süresinin ardından Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından İzmir'den Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atandı. Kavak'ın yerine ise Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş görevlendirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.