Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Baştuğ: Sağlıkta şiddete hayır

Baştuğ: Sağlıkta şiddete hayır

Kamu Hastaneleri Birliği Bursa Genel Sekreteri Op. Dr. Yavuz Baştuğ, “Bizler sağlık çalışanları olarak her an bir insanımızın hayatını kurtarıyor ya da kurtarmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Hal böyle iken, insan hayatının...

  • Ege Postası
  • 17.04.2013 - 16:26
Kamu Hastaneleri Birliği Bursa Genel Sekreteri Op. Dr. Yavuz Baştuğ, “Bizler sağlık çalışanları olarak her an bir insanımızın hayatını kurtarıyor ya da kurtarmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Hal böyle iken, insan hayatının kutsallığını odak noktasına oturtarak hareket eden sağlık çalışanlarımıza yapılan saldırıları anlamak ve anlamlandırmak imkansızdır.” dedi.

Geçtiğimiz yıl Gaziantep’te hastanede bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan için Bursa’da tören düzenlendi. Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Hizmet Binası Toplantı Salonu’ndaki anma töreninde konuşan Op. Dr. Yavuz Baştuğ, bir sağlık çalışanının hunharca katledilmesinin, sadece sağlıkçıları değil her anneyi, her babayı, her bireyi, vicdanı olan her insanı derinden etkilediğini belirtti.
Baştuğ, şöyle konuştu:

“Unutmayın, bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Bir insanı yaşatan da bütün insanlığı yaşatmış gibidir. Bizler sağlık çalışanları olarak, her an bir insanımızın hayatını kurtarıyor ya da kurtarmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Hal böyle iken; insan hayatının kutsallığını odak noktasına oturtarak hareket eden sağlık çalışanlarımıza yapılan saldırıları anlamak ve anlamlandırmak imkansızdır.”

Sağlıkta şiddet vakalarının toplumsal vicdanı derinden yaraladığını belirten Baştuğ, “Başta bakanlığımız olmak üzere, özelde Kamu Hastaneleri Birliği olarak sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik bir dizi çalışmalar içindeyiz. Layığı ile hizmet sunulması, sağlık çalışanlarının huzur ve sükunet içinde görevini sürdürmesi bizim temel anlayışımızdır. Seviyeli, ilkeli ve etik değerlere bağlı bir iletişim ve hizmet anlayışı bizim ana prensibimizdir. Bir kez daha şehit arkadaşımız Ersin Arslan’ı saygıyla anıyor, kendilerine Allah’tan rahmet ve sevdiklerine başsağlığı diliyoruz.” diye konuştu.

Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Rüstem Aşkın da şiddetin yok edilemeyeceğini, ancak en aza indirilebileceğini dile getirdi. Aşkın, hastanelerinde bu yönde çalışmaların sürdüğünü kaydetti.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.