Dolar 34,2114
%0.09
Euro 37,9035
%-0.5
Altın 2.925,830
%1.03
Bist-100 9.360,00
%-3.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Batman’da Barzani fotoğraflı dernek açılışı yapıldı

Batman’da Barzani fotoğraflı dernek açılışı yapıldı

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Kurucu Başkanı Molla Mustafa Barzani ve Federal Kürdistan Bölgesel Başkanı Mesut Barzani’ye yakınlıkları ile bilinen isimlerin buluştuğu Demokratlar Derneği Batman'da açıldı.      Dernekte,...

  • Ege Postası
  • 22.09.2013 - 16:40
Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Kurucu Başkanı Molla Mustafa Barzani ve Federal Kürdistan Bölgesel Başkanı Mesut Barzani’ye yakınlıkları ile bilinen isimlerin buluştuğu Demokratlar Derneği Batman'da açıldı.

     Dernekte, Mesut Barzani ve babası Molla Mustafa Barzani'nin fotoğrafları ile Irak'ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetiminin bayrağının bulunması dikkat çekti.

    Dernek Başkanı Şehmus Turgut, Kürt kültür, örf, adet ve gelenekleri ile Kürt değerini yaşatmak, gençleri yozlaşma kültüründen uzaklaştırmayı amaçladıklarını söyledi.

    Batman Demokratlar Derneği Basın Sözcüsü Ozan Kardaş ise “Irak Kürdistan Bölgesel Başkanı Mesut Barzani’nin Türkiye’de Kürtlerin örgütlenmesi, kültürel ve geleneksel bağlamda birliktelik sağlaması şiarıyla bu derneğimizi hayata geçirdik. Kısa sürede bölge geneline yayılmayı hedefliyoruz." dedi.

    Derneğin açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra katılımcılara kokteyl verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.