Dolar 34,2725
%0
Euro 37,4428
%-0.14
Altın 2.922,230
%-0.2
Bist-100 8.732,00
%-1.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayındır, 7. Dana Bayramı için kolları sıvadı

Bayındır, 7. Dana Bayramı için kolları sıvadı

İzmir'in Afro Türkler'i 'Dana Bayramı' için kolları sıvadı. 7'inci kez kutlanacak Dana Bayramı 26 Mayıs pazar günü Bayındır'da gerçekleştirilecek

  • Ege Postası
  • 10.05.2013 - 13:23
İZMİR- İzmir'in Bayındır ilçesi 26-28 Nisan tarihlerinde 1 milyon ziyaretçisiyle Türkiye'nin en büyük çiçek festivali'ne ev sahipliği yapmasının ardından yine önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak.Afro Türkler olarak bilinen afrika kökenli Türklerin yılda bir kez olarak kutladıkları Dana Bayramı'nın 7.si Bayındır Belediyesi ile Afrikalılar Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla Bayındır'da gerçekleştirilecek.Geleneksel hale gelen Dana bayramı kutlamaları iki gün sürecek.25 Mayıs cumartesi günü Bayındır Belediyesi Yahya Kerim Onart Kültür Merkezinde Türkiye'de Afro Türkler konusunda araştırma yapan önemli akademisyen ve araştırmacıların katılacağı Batı Anadolu'da ''Dana Bayramı,Tarihsel Geçmişi ve Bugünü'' konulu panel düzenlenecek.26 Mayıs pazar günü Kani bey parkında afrika dans gösterileri,şiir gösterileri,afrika mutfağından yemek sunumları ve birbirinden renkli etkinliklerin olacağı piknik tadında şölen düzenlenecek.Şölene Bayındır ve çevre ilçeler,İzmir,Aydın,Muğla,İstanbul'da yaşayan Afro Türkler ile Sudan,Sierra Leone,Eritre,Amerika Birleşik Devletinden konuklar katılacak.

Dünya'ya Sevgi ve Kardeşlik Mesajımız Var
Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş bu yıl 7.si yapılacak Afro Türkler Dana Bayramı hakkında yaptığı açıklamasında;''Türkiye'de tek olan Afro Türk Dana Bayramı'na 7.kez ev sahipliği yapacağız.Bizler Yunus Emre'nin ''Yaratılanı severim yaratandan ötürü''düsturuyla hareket ettik.Her yıl sevgi ve kardeşliğin en güzel örneğini dana bayramı kutlamasında Türkiye ve Dünya'ya sergiliyoruz.Kutlamalarda en büyük emeği ve destekçisi olan Afrikalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Olpak ve dernek yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederim''dedi.

Dana Bayramı Nedir'
İzmir ve çevresinde yaşatılan geleneğe göre dana bayramı, İzmirli siyahi Türklerin kültürel bir pratiğidir. Dana bayramı üç Cuma devam eder. İlk Cumaya Dellal, ikinci Cumaya Peştamal, üçüncü Cumaya da dana bayramı denir. Geçmişte bu bayramları, siyahların Godya yada, Gudye adı verilen önde gelenleri yönetirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.