Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayındır'da Gezi Parkı yürüyüşü yapanlara soruşturma

Bayındır'da Gezi Parkı yürüyüşü yapanlara soruşturma

İZMİR'in Bayındır İlçesi’nde, geçen hafta Taksim Gezi Parkı direnişine destek için düzenlenen yürüyüşe katılanlar hakkında soruşturma başlatıldı. CHP Bayındır İlçe Teşkilatı, polisin, yürüyüşe katılanları tek tek çağırıp ifadelerine başvurmasının Ak Parti’nin baskısı nedeniyle olduğunu ileri sürüp, basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 12.06.2013 - 09:20
MUĞLA - CHP Bayındır İlçe Teşkilatı ve Eğitim-Sen Bayındır Şubesi tarafından Taksim Gezi Parkı direnişine destek için geçen hafta yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe yaklaşık 100 kişi katıldı. Atatürk Caddesi’neki Fatih İlköğretim Okulu önünde toplanan grup, Cumhuriyet Meydanı’na kadar “Her Taksim her yer direniş” ve Ak Parti aleyhine sloganlar atıp, yürüdü. Cumhuriylet Meydanı’ndaki basın açıklamasından sonra grup, olaysız şekilde dağıldı.

Polis, yürüyüşe katılanlar hakkında yol işgali nedeniyle soruşturma başlattı. Polis kamerası ve MOBESE görüntülerinden yürüyüşe katıldıkları belirlenenler tek tek İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ifade vermeye çağırıldı.

Polisin bu tutumu CHP Bayındır İlçe Teşkilatı’nın tepkisine neden oldu. CHP Bayındır İlçe Teşkilatı Başkanı Hüseyin Tamer Yanık, parti binasında yaptığı açıklama ile soruşturma başlatılmasında İzmir’in Ak Partili tek belediye olmalarının etkisi olduğunu ileri sürdü. Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş ile AK Parti’ye yüklenen Yanık, “Taksim Gezi Parkı direnişi, Türkiye’nin bir çok yerinde desteklendi. Biz de destek amaçlı yürüyüş gerçekleştirdik. Fakat, dün (Pazarrtesi) itibaren yürüyüşe katılan vatandaşlarımız bununla ilgili teker teker ifade vermeye çağırılıyor. Bu yürüyüşler bütün ilçelerde yapılmış olmasına rağmen neden Bayındır’da böyle ifadeye çağırılma gibi bir şey yapılıyor. İzmir’deki tek AKP’li belediye olduğu için mi bu yapılıyo? AKP’li belediyenin baskısı sonucu mu gerçekleşt? Bunu çok merak ediyoruz. Çünkü belediye başkanının “Bunu nasıl yaparla? Ne eksikleri varmış çok ayıp' gibi ifadeleri olmuş. Bunları duyuyoruz. Bu soruşturmalar bize göre baskı sonucunda gerçekleştiriliyor” dedi.

AK PARTİ’NİN SİNDİRME POLİTİKASI İDDİASI

Bayındır’da yapılan yürüyüşte hiçbir sorunun olmadığını hatırlatan Yanık, “Çevreye hiç bir zarar vermeksizin emniyet güçlerinin bize refakat etmesi ile birlikte yürüdük ve Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaparak olaysız bir şekilde dağıldık. Burada bir uygunsuzluk varsa bir yanlış varsa yürüyüş esnasında neden bir uyarı gelmed? Neden ikaz edilmedik ve yürüyüşe engel olunmadı. Bunların hiç biri yapılmadı ve yürüyüş sorunsuz tamamlandı. Buna rağmen soruşturma ve ifadeler başladı. Bunu biz AKP’li belediyenin sindirme politikası olarak görmekteyiz ” diye konuştu.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.