Dolar 34,1944
%0.09
Euro 38,0705
%-0.25
Altın 2.893,410
%-0.92
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayındır'da eğitime dev destek: Başkan Sesli'den jet imza

Bayındır'da eğitime dev destek: Başkan Sesli'den jet imza

Bayındır Belediyesi’nde imzalanan son toplu iş sözleşmesi yüzleri güldürdü. Belediyede yetkili DİSK Genel-İş Sendikası ile gerçekleşen ilk toplantıda işçisine yüzde 20 zam yapma kararı alan Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, eğitime verilecek destek ile diğer belediyelere de örnek oldu. Bayındır'da eğitime dev destek

  • Ege Postası
  • 17.03.2016 - 14:47
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Bayındır’da son yerel seçimlerin ardından CHP’li Ufuk Sesli’nin başkanlık koltuğuna oturması ile başlayan değişim rüzgarı personelin yüzünü güldürdü. İmzalanan yeni toplu iş sözleşmesi ilçede adeta bayram havası yarattı.

İşçilerin örgütlü bulunduğu DİSK Genel-İş Sendikası 4 No’lu Şube ile pazarlık masasına oturan Bayındır Belediyesi, aldığı jet kararla örnek oldu. Gerçekleşen ilk toplantıda taraflar arasında uzlaşma sağlanırken, birçok müjdeyi beraberinde getiren 2 yıllık toplu iş sözleşmesinin altına imzalar atıldı.
 
SESLİ İŞÇİSİ İÇİN KESENİN AĞZINI AÇTI
Belediye Başkanı Ufuk Sesli’nin imzaladığı ilk toplu iş sözleşmesi uyarınca, ilçede temizlik işleri, idari hizmetler, fen işleri, park ve bahçeler gibi çeşitli birimlerde çalışan kadrolu işçilerin ücretlerine ortalama yüzde 20 oranında zam yapıldı. Sosyal hak ve ikramiye ücretleri ile birlikte yüzde 25’e ulaşan zam sonrasında belediyedeki en düşük işçi maaşı yaklaşık 3 bin 500 lirayı bulurken, personelin günlük yövmiye ücretleri ise 115 liraya çıktı.
 
KADINA, ENGELLİYE, ÖĞRENCİYE BÜYÜK DESTEK
Sosyal haklarda yapılan iyileştirmeler dikkat çekerken, kadın çalışanları unutmayan Başkan Sesli, 8 Mart Kadınlar Günü’nde tıpkı diğer belediyelerdeki gibi kadın çalışanlarına tatil ilan etti. Öte yandan, eğitime destek anlamında örnek kararlar alan belediye yönetimi işçisinin ailesini de unutmadı. Yapılacak eğitim yardımları kapsamında personelin üniversite ve dengi yüksekokullarda okuyan çocuklarına aylık 100 lira ödenmesine, karar verildi. Yine işçinin 90 ve üzeri karne notu alan lise çağındaki çocuklarına yönelik teşvik olarak maaşlara ek bin liralık da ödeme yapılacak. Eğitim desteğini bununla sınırlı tutmayan Bayındır Belediyesi, öğrenci seçme ve yerleştirme sınavlarında ilk bine giren öğrencinin velisine de bin liralık yardım yapacak. Engelliye pozitif ayrımcılık ilkesi doğrultusunda, engelli çocuk yetiştiren belediye personeline ise ayda 3 yövmiye ücreti tutarında ek ödeme sağlanacak.
 


SENDİKADAN TEŞEKKÜR
İmzalanan sözleşmeyle ilgili olarak Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli ve çalışma ekibine işçiler adına teşekkürlerini sunan DİSK Genel-İş Sendikası 4 No’lu Şube Başkanı Şükret Sevgener, “Başkan Sesli ve belediye yönetimini emek dostu bu tutumundan ötürü kutluyor ve işçilerimiz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu dönem yetkiyi aldığımız Bayındır Belediyesi’nde yüzleri güldüren örnek bir anlaşmanın altına imza attık. Sağlanan bu uzlaşının artarak devam etmesini diliyor ve sözleşmenin tüm personele hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sendikamız altında örgütlenmeye başlayan taşerondaki işçiler için de aynı yeniliklerin hayata geçmesini diliyoruz” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.