Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı'da engelliler tiyatroyla buluştu!

Bayraklı'da engelliler tiyatroyla buluştu!

Bayraklı Belediyesi bünyesinde ilk kez engelli tiyatro topluluğu kurdu. Çalışmalarına hızlı bir şekilde devam eden engelli oyuncular, kısa süre içerisinde seyirci karşısına çıkacak. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Bünyemizde sadece engelli kardeşlerimizin yer aldığı bir tiyatro topluluğu oluşturduk. Provaları sürüyor. Sergileyecekleri oyunu heyecanla bekliyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 23.10.2015 - 10:09
Bayraklı’daki “engelleri” tek tek kaldıran ve engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak, onların sosyalleşmesi için farklı projelerin altına imza atan Bayraklı Belediyesi, bünyesinde bir tiyatro topluluğu kurdu.

BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ
Çalışmalarına Hasan Şahin Doğan öncülüğünde sürdüren her biri engellilerden oluşan oyuncular, haftanın iki günü Osmangazi hizmet binasında prova yapıyor. Bayraklı Belediyesi Engelliler topluluğu hocası Doğan, çalışmaların iyi gittiğini belirterek, “Arkadaşlarımız gayet enerjik. Bunu devam ettirdikleri sürece başarı gelecektir. Burada bir ilki gerçekleştireceğimizi biliyoruz. Bayraklı Belediyesi’nin bize verdiği destek gerçekten önemli. Kalıcı olmak istiyoruz, umarım başarırız” dedi. 


ÇOK MUTLUYUZ
Engelliler Tiyatro topluluğu oyuncularından Sinan Salman ise, “Tiyatroyu çok seviyorum. Tiyatro insanı insana insanca anlatma sanatıdır. Burada çok mutluyum. Çünkü sahnenin bir parçası olmak en büyük hayalimdi. Bunu gerçekleştirdiğim için hocama ve Bayraklı Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi.

HEYECANLA BEKLİYORUZ
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, engellilerin her zaman yanında olduklarını belirterek, “İlçemizde engelli nüfusu oldukça fazla. Onları görmezden gelemeyiz. Onların bizlerden, bizlerin onlardan hiçbir farkı yok. Engelli kardeşlerimiz için farklı projeler üretiyoruz. Bunlardan biri de engelliler tiyatro topluluğu. Arkadaşlarımız çalışmalarına başladı. Kısa süre içerisinde bir oyun sergileyecekler. Heyecanla bekliyoruz” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.