Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı'da kadınlar hünerlerini sergiledi

Bayraklı'da kadınlar hünerlerini sergiledi

Bayraklı Belediyesi'nin ilçenin her mahallesinde faaliyete geçirdiği 23 semt merkezinin bir çoğunda düzenlenen kurslara katılan kadınlar, eğitimler sonrası açtıkları sergide hünerlerini sergiledi. Semt merkezlerinde bugüne kadar toplamda düzenlenen 33 kursa 531 kursiyer katıldı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, kadına desteğin süreceğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 15.05.2013 - 11:02
İZMİR - Bayraklı'nın 23 mahallesinde bulunan 23 semt merkezinde kadınlara yönelik kurdele, dikiş nakış, takı tasarım, ahşap boyama, giyim, kuaförlük, okuma yazma, aerobik ve plates gibi kurslarla birlikte öğrencilere yönelik de gitar, satranç, bilgisayar, ingilizce gibi kurslar düzenleniyor. Bu kapsamda Bayraklı Belediyesi kurulduktan sonra faaliyete geçen semt merkezlerinde düzenlenen kurslara bugüne kadar 531 kişi katılarak sertifika aldı. Mahallelinin isteklerinin de göz önüne alınarak, açılan kurslara katılan ilçe sakinleri ortalama 6 ay süren eğitimler sonrası el emeklerini de sergiledi. Son olarak Yamanlar ve Manavkuyu 2'nolu semt merkezlerinde kurdele, nakış kurslarına katılan kursiyerler el hünerlerini açtıkları sergi ile görücüye çıkardı. Çoğunluğu artık malzemelerden yapılan çeyizlik eşyalar beğeni toplarken, açılışı ise Başkan Hasan Karabağ yaptı.

KADINA DESTEK SÜRECEK

Semt merkezlerinin ilçede büyük önem taşıdığını ve belediyenin bu merkezlerle mahalle aralarına taşındığını hatırlatan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, kadınlara desteğin süreceğini belirterek, bu tür kurslara katılarak, hünerlerini sergileyip, onları satıp, ev ekonomilerine kazanç elde eden kadınları tebrik etti. Karabağ, " Semt merkezlerimizi açmaya başladığımız günden itibaren vatandaşların belediye ile olan diyaloğu daha fazla gelişti. Sokak aralarında açtığımız bu merkezlerle özellikle öğrencilerin ve kadınların gelişimine katkı koyabilecek aktiviteler düzenlemeye çalışıyoruz. Bunların içinde okuma yazma, kurdele, dikiş, nakış, takı-tasarım kursları gibi kadınlara yönelik faaliyetlerle birlikte çocuklarımıza yönelik de satranç, gitar, bilgisayar gibi kurslar veriliyor. Bu kurslara katılarak başarıyla tamamlayanlar da sertifikalandırılıyor. Kadınlarımız el emeklerini sergileyerek, buradan az da olsa kendilerine kazanç elde edip, yeni ürünler üretmek için para kazanabiliyor. Kursların ve kursiyerlerin artması için biz de elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz, malzeme desteği de vererek, bu gelişime katkı koyacağız" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.