Dolar 32,6162
%0.18
Euro 35,3984
%0.29
Altın 2.507,810
%1.64
Bist-100 10.852,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı'da türküler kadınlar için söylendi

Bayraklı'da türküler kadınlar için söylendi

Bayraklı Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü Onur Akın konseriyle kutladı. Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen konsere yoğun ilgi gösteren vatandaşlar ünlü sanatçının söylediği türkülere hep bir ağızdan eşlik etti. Bayraklı'da türküleri kadınlar için söyledi

  • Ege Postası
  • 08.03.2015 - 11:19
İZMİR - Bayraklı Belediyesi tarafından organize edilen Onur Akın konseri Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşti. Konsere büyük ilgi gösteren vatandaşlar salonu doldurdu. Konser öncesi Bayraklı Kadın Dünyası Zumba ekibi sahne alarak bir gösteri sundu. 

BAŞKAN KARABAĞ'DAN ATATÜRK VURGUSU 
Bayraklı Belediye Başkanı Karabağ, tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlayarak, "Salonumuzun ilk etkinliğini kadınlara ayırdık. Bu tür salonları yapmaya devam edeceğiz. Bizim belediyemiz kadınların belediyesi. Biz Atatürk'ün yolunda gidiyoruz. Kırmızı beyaz rengimiz. Liderimiz Atatürk. Küba'da dünyadaki tek devlet başkanının büstü kimi? Mustafa Kemal Atatürk'ün. Kadın hakları diyince akla sadece Atatürk geliyor. Yıl 1931. Kadınlarımızın yerel seçimde ilk oy kullanma hakkını bu zaman aldı. Bu anlamda dünyanın 7. ülkesi olduk. 1935 yılında kadınlarımız ilk kez genel seçimlerde oy kullanıyor. Dünyanın 11. ülkesi oluyoruz. Sevgili Atatürk'e bakın ne kadar ileri görüşlü bir insan. Ve kadınlarımıza verdiği haklara bakın. Kadın, demokrasi, insan, emeğin hakkı....hangi hak gelirse gelsin Mustafa Kemal Atatürk'ün ismi olmadan hiçbirinin anlamı yok. Onun için bu salonun adı Mustafa Kemal Atatürk. Buraya çok yakıştı. Daha büyüklerini yapacağız. Sizlere layık olmaya çalışacağız. Ben Bayraklı Belediyesini hanımlara teslim ettim, rahatım. Bizde 27 müdürlüğün 18'i kadın. Kısacası belediyeyi bayanlara teslim ettik. Kadın vicdanı her şeye egemen" dedi. 
Başkan Karabağ'ın konuşmasının ardından Onur Akın sahneye çıktı. Sevilen şarkılarını salonu dolduran kadınlar için söyledi. Akın türküleriyle salonu dolduranları kimi zaman hüzünlendirdi kimi zaman coşturdu. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.