Dolar 34,2584
%0.05
Euro 37,6028
%-0.07
Altın 2.909,680
%-0.41
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı’da Bayram geleneği devam etti

Bayraklı’da Bayram geleneği devam etti

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, göreve geldiğinden bu yana aynı bayram geleneğini sürdürdü. Bayramın ilk günü, vatandaşları ziyaret eden, çocuklarla bayramlaşan Başkan Karabağ; namazını Yamanlar Muhammed Ali Cami’de vatandaşlarla birlikte kıldı.

  • Ege Postası
  • 25.10.2012 - 13:17
İZMİR-  Namaz sonrası, mahalle sakinleri ile ayrı ayrı bayramlaşan Karabağ; etrafını saran çocuklarla sohbet ederek onlara bayram harçlığı dağıttı.

Başkan Hasan Karabağ, “Halkımıza sağlıklı bir bayram yaşatmak için çalışıyoruz. Kurban kesim alanlarını günler öncesinden duyurduk. Kesim alanlarında gerekli tedbirleri aldık. Belediye Başkanlığımın ilk gününden itibaren zaten halkın içindeydim. Bayram da ev ziyaretleri ve esnaf ziyaretleri yaptı diğer günler de yöre derneklerini ziyaret ederek geçireceğiz,önümüzde 29 Ekim cumhuriyet bayramı var tüm halkımızla bayramları kutlamaya devam edeceğiz’’ diye konuştu.



İlk ziyaret şehit ailesine

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ilk olarak 2007 yılında Şırnak’ta şehit düşen uzman çavuş Vedat Dayıoğlunun ailesini ziyaret etti.Dayıoğlu ailesine bayram ziyaretinde buluna Başkan Karabağ her zaman ailenin yanında olduklarını dile getiren Karabağ şehidin adının verildiği sokaktan ayrılarak diğer ev ziyaretlerine kaldığı yerden sürdürdü.Tüm Halkın Bayramını Kutlayan Bayraklı belediye Başkanı Hasan Karabağ her zaman halkın içinde olduğunu ve vatandaşların iyi günde kötü günde her zaman yanında olacağını söyledi



Bayraklı’da sıkı denetim

Bayraklı Belediyesi Zabıta, Sağlık ve Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, günler öncesinden başladıkları çalışmalarını bayramın ilk günü de sürdürdü. Bayraklı’da kaçak satış ve kesim yapılması muhtemel bölgelerde denetimlerini sıklaştıran ekipler, ilçeyi sokak sokak dolaşıyor. Ekipler; Belediyenin alt yapısını oluşturarak kesim ve satış alanı olarak duyurduğu yerler ile ilgili yönetmelikle belirlenen alanların dışındaki kesim ve satışlara geçit vermiyor. Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa çalıştıklarını söyleyen Belediye ekipleri; sürekli seyir halinde olduklarını ve ihbarları tek tek değerlendirdiklerini söylüyor.

Çalışmalarına haftalar önce başladıklarını hatırlatan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ; Cengizhan Mahallesi ile birlikte belirlenen 6 noktada kesim yapıldığını belirtti. Bayram süresince bu alanlarda vatandaşların kendilerine sağlanan olanaklarla rahatça kesim yapabileceğini söyleyen Karabağ; Belediyenin ilgili ekiplerinin bayram boyunca mesai yapacağını, vatandaşların başvuru ve bilgi edinmek üzere kendilerini arayabileceğini duyurdu.



Kurban timi görev başında

Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri ise aynı zamanda kurdukları Kurban Timi ile huysuzluk yapan ve sahibinden kaçan hayvanlara anında müdahale ediyor. Tabanca ile uyuşturulan hayvanlar sakinleştirilerek sahibine teslim ediliyor.  

Zabıta ekipleri kaçak kesim yapılan bölgelerde ceza uygulaması yaparken, Sağlık İşleri Müdürlüğü belirlenen bölgelerde temizlik ve ilaçlama çalışması yaptı. Arife gününden bu yana gelen şikayetleri titizlikle değerlendiren ekipler ilçe sınırları içerisinde kaçak kesim ve satış yapan kişi ve kurumları Belediye ihbar etmelerini istedi. Bayraklı Belediyesi bayram sonuna kadar gelen ihbarları yerinde değerlendirmeye devam edecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.